26 Aralık 2007 Çarşamba

iPhone Mobil Operatörlerin de Yüzünü Güldürüyor

İngiltere'nin büyük Telekom Operatörlerinden biri olan O2'nin CEO'su Matthew Key, geçenlerde iPhone kullanan aboneleri ile ilgili bazı bilgiler paylaştı. Matthew Key'in verdiği bilgileri göre iPhone (EDGE) kullanan abonelerin %60'ı aylık 25MB'dan fazla veri alış verişinde bulunmakta.

O2 aboneleri ayda sabit €19.99 ödeyerek 25MB'a kadar veri alışverişi yapabiliyorlar. 25MB'ı geçtikleri her 1MB. için ise
€1 ödüyorlar. (O2 Data Tariff)

Bu tarifiye göre iPhone kullanıcılarının artması O2'nin çok işine geliyor. Çünkü klasik cep telefonları ile veri alış verişi yapan abonelerinin elinde 3G gibi, EDGE göre daha hızlı bir veriyolu olmasına rağmen, klasik abonelerin sadece % 1,8'i 25MB.'lık limiti geçiyorlarmış.

Mr Key is excited about how iPhone customers are turning out to have a big appetite for data services. About 60 per cent are sending or receiving more than 25MB of data a month, which is the equivalent of sending 7,500 e-mails.

By comparison, only 1.8 per cent of O 2 's other mobile customers on monthly contracts are consuming more than 25MB a month.
Mobil Operatörler yıllardır veri trafiğinin, ses trafiği gibi rağbet görmemesinden şikayetçiydiler. Belki de biz kullanıcıları şuçluyorlardı. Demek ki sorun biz de değilmiş :) Elimizin altında iPhone gibi kullanıcı ve internet dostu cihazlar olunca gayet güzel trafik yapıyormuşuz. iPhone ve benzeri mobil cihazlar çoğaldıkça veri trafiğinin giderek artacağı kesin.

0 comments:

t