15 Aralık 2007 Cumartesi

Mobile Safari ile Dosya İndirmek

iPhone, internet tarayıcısı olarak kullandığı Mobile Safari ile dosya indirmeye izin vermemektedir. Tanıdığı bazı dosya tiplerini kendi uygulamaları ile çalıştırmaktadır. Mesela pdf uzantılı dosyaları pdf viewer ile gösterir, mp3'leri quicktime ile çalmaya başlar. Mobile Safari tanımadığı dosya formatları için ise bunları indiremiyeceğini söyler.

Bazı arkadaşlar bu işe de bi çözüm bulmuşlar geliştirdikleri bir plugin ile istediğiniz dosya tiplerini indirmeyi sağlayabiliyorsunuz.

  • Bu plugini öncelikle bilgisayarınıza indirin, zip'i açın ve File Download Plugin.webplugin klasörünü iPhone'nuzun /System/Library/Internet Plug-Ins dizinine kopyalayın.
  • File Download Plugin.webplugin klasörünün içinde yer alan LCDownloader programının yetkilerini 755 olarak değiştirin.
  • iPhone'nunuzu yeniden başlatın.
Plugin kurmayla ilgili daha ayrıntılı bilgi için şuraya göz atabilirsiniz.

Artık bazı dosya tiplerini Mobile Safari ile indirebileceksiniz. Bazı dosyalar eskiden iPhone tarafından otomatik açılırdı, mesela bir mp3 linkine tıkladığınızda otomatik olarak QuickTime çalışırdı artık QuickTime açılmayacak FileDownloader programı açılacak ve mp3'ü indirmeye başlayacak, tabi bu tercihe müdahale etmek mümkün. File Download Plugin.webplugin klasörünün içinde yer alan info.plist dosyasında hangi tip dosyalar için FileDownloader'ın devreye gireceği bilgisi yer alır (her program için var bu dosya) buradan istediklerinizi kaldırabilirsiniz.

Konuyla ilgili tartışmaların döndüğü şu forumdan daha ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

3 comments:

Adsız dedi ki...

Indirilen dosyalara
/var/root/Downloads
dizininin icerisinden ulasilabilinir.

Adsız dedi ki...

Katkınız için teşekkürler :) atlamışız...

MKAK dedi ki...

mp3 dostasi indirdim ancak nasil calabilecegimi bilmiyorum squid programiyla buluyorum dosyayi AMA ne baska bi yere kopyalayabiliyorum nede calabiliyorum dosyayi. Nasil olcek bu is simdi?:(

t