4 Ocak 2008 Cuma

Fransız kullanıcılar iPhone'u çok sevdi

Fransa'da kontratlı iPhone satmaya tek yetkili Mobil Operatör olan Orange, bugün 1 aylık iPhone satış rakamlarını açıkladı.


Orange'ın açıklamasına göre ilk bir ayda 70.000'in üzerinde iPhone satışı gerçekleşmiş. 70.000 iPhone müşterisinin yaklaşık yarısı da Orange'a yeni abone olmuş. (Orange SIM kilitli iPhone'lar 399 Euro'ya, SIM kilitsizler ise 749 Euro'ya satılmakta)

En önemli istatistiklerden biri de iPhone abonelerinin seçtikleri tarifeler. Aynı İngiltere'de olduğu gibi Fransa'daki iPhone aboneleri de çok fazla internete bağlandıklarından, uygun fiyata yüksek veri trafiği sağlayan tarifeleri tercih ediyorlarmış. Buna göre Orange iPhone abonelerinin %82'si, sınırsız internet erişimi içeren tarifeleri tercih etmişler.

Orange'ın sınırsız internet erişimi içeren, 59 Euro ile 119 Euro arasında değişen 3 adet tarifesi bulunmakta:

49€/mo Plan:
- 2 hours + 2 (late evening or week-end) hours of voice calls:
- 50 SMS
- 10 hours of Orange Wifi
- Unlimited VoiceMail, E-Mail and data

59€/mo Plan:
- 3 hours + 3 (late evening or week-end) hours of voice calls:
- 100 SMS
- 10 hours of Orange Wifi
- Unlimited VoiceMail, E-Mail and EDGE data

79€/mo Plan:
- 5 hours + 5 (late evening or week-end) hours of voice calls:
- 150 SMS
- 10 hours of Orange Wifi
- Unlimited VoiceMail, E-Mail and EDGE data

119€/mo Plan:
- 8 hours + 8 hours of voice calls:
- 1000 SMS
- 100 hours of Orange Wifi
- Unlimited VoiceMail, E-Mail and EDGE data

iPhone girdiği pazarı nasıl da değiştiriyor değil mi. iPhone, Amerika'daki "smartphone" pazarından da büyük bir pay almış durumda.

Yukarıdaki grafiğe ilk bakıldığında sanki iPhone ve Blackberry arasında bir rekabet var gibi gözükmekte. Aslında gerçek rekabet smartphone'lar ile klasik telefonlar arasında:
The Coming Apple-RIM Battle
"I think the market for smartphones is growing fast enough, and smartphone adoption is low enough, so far that both will be huge share gainers. Apple (iPhone) and RIM (Blackberry) are two companies that get it right now, and they're both going to do well." In a research note published Dec. 21, after RIM's most recent earnings report, Bear Stearns (BSC) analyst Andy Neff wrote: "The battle is not RIM vs. Apple, but smartphones versus conventional handsets."
iPhone, smartphone pazarını büyüterek payını arttırmakta. Nokia'nın, iPhone rüzgarına kayıtsız kalamıyacağını düşünürsek, pek yakında piyasada klasik cep telefonu kalmayacağını varsayabiliriz.

0 comments:

t