21 Ocak 2008 Pazartesi

iPhone LocateMe

Geçtiğimiz günlerde Google, bir GPS cihazınız olmasa bile bulunduğunuz noktayı tespit edebilen bir servisi hizmete soktu. İlk olarak cep telefonlarında çalışabilen GMM uygulamasına entegre ettiği bu servisin adı: MyLocation. Herkese açık bir servis değil ama aralarından yakın ilişkiye dayandırdığım bir ayrıcalıkla, Apple MyLocation servisini iPhone’nun yeni sürümü olan 1.1.3 üzerinde de uyguladı.

MyLocation basitçe telefonun hizmet aldığı hücre bilgisini alıp koordinatlarını dönen bir servis, bu sayede cep telefonunuzun çektiği bir bölgede yaklaşık olarak yerinizi harita üzerinde görebiliyorsunuz.

LocateMe isimli iPhone uygulaması ise benim gibi iPhone’unu 1.1.3 versiyonuna terfi edemeyenler için güzel bir alternatif. Programcının blogundan ve forumlarda yapılan yorumlara göre uygulama Google’un MyLocation servisini kullanıyor.

Locateme programını installer'da bulabilirsiniz. Bulamazsanız http://www.soneso.com/iphone adresini installer'a source olarak ekleyin, bu defa listede göreceksiniz. Kullanımı ise çok basit:





0 comments:

t