31 Ocak 2008 Perşembe

iPhone'da Ekran Görüntüsü Almak

iPhone'un eksiklerinden biri de Windows'ta olduğu gibi bir "Print Screen" tuşunun olmamasıdır. iPhone'da herhangi bir uygulamanın ekran görüntüsünü almak isterseniz "Screenshot Buttons" programını Installer (Utilities->ScreenShot) yardımı ile yüklemelisiniz.



Uygulamayı yükledikten sonra kullanmak için yapmamız gereken masa üstündeki ScreenShot ikonuna tıklamak.




Açılan ayar sayfasında ise "Enabled" seçeneğini "On" konumuna getirdiğiniz andan itibaren iPhone'unuz ekran görüntüsü almaya hazır demektir. Bu modda iken hangi uygulamayı açarsanız açın ekranın sol üst köşesinde "Snap" ve "View" olmak üzere iki düğme görünecektir. "Snap" düğmesini kullanarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Ekran görüntüsü, "jpg" uzantılı olarak "/tmp" klasörü altına kopyalanacaktır. Ayarlar sayfasında ekran görüntülerinin saklanacağı klasörün yerini veya uzantısını (png,pdf veya tiff) değiştirebilirsiniz.

Güncelleme (16/03/2008) : SnapShot uygulamasından çok daha kullanışlı ve basit bir uygulama olan Capture'ı tanıttığımız yazımıza mutlaka göz atın.


6 comments:

Adsız dedi ki...

Bu uygulama 1.1.3. versiyonda calismiyor. Problemin nasil cozulecegini bilen var mi?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Benim cihazımın versiyonu da 1.1.3 ve ben de çalışıyor. Artık 1.1.3'te çalışmayan uygulama yok gibi.

Sizin yüklediğinin SnapShot programının versiyonu nedir acaba. Installer'ın Uninstall tabından görebilirsiniz. Benimki 1.2.1

Cenka dedi ki...

Merhabalar ben bu uygulamayı yükledim. Screenshot ekranın da enable seçeneğini on yapıyorum fakat uygulamadan çıkınca tekrar off konumuna geçiyor. Uygulamayı kullanamıyorum bilgisi olan var mı??

batuhan dedi ki...

daha guncel olan capture programini kullan bak yazinin altinda not dusmus Mustafa bey.

Clairut dedi ki...

hicbir uygulama yuklemeden home tusuna basılı tutup iphoneun ustunde bulunan kilitleme tusuna bastıgınız an ekran goruntusunu kaydedebilirsiniz . goruntu fotografların icine kaydedilecektir. denedigim versiyon 2.2.1 olması lazm..

Mustafa Tan dedi ki...

@Clairut

Haklısınız bu yazıyı bir sene önce yazmıştım 1.1.x versiyonları için. 2.x versiyonlarında dediğiniz gibi ekran görüntüsü almak artık çok kolay.

Bu linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

t