4 Ocak 2008 Cuma

SMS İçin Alternatif Programlar

iPhone'nun mevcut SMS programı şık ve karşılıklı sohbet havası veren baloncuklu görüntüsü ile ilk zamanlar oldukça etkileyici bir izlenim bırakıyor ancak bir süre sonra bir çok fonksiyonel eksiklik can sıkmaya başlıyor mesela kontaklarınızda bulunan birinin telefonunu kolayca SMS olarak bir başkasına gönderemiyorsunuz ya da birden fazla kişi seçerek SMS atamıyorsunuz, istediğiniz bir SMS'i tek başına silemiyorsunuz vb...

iPhone 1.1.3 demosunda çoklu SMS desteğinin geldiğini gördüm zamanla Apple diğer eksiklikleri de tamamlayacaktır.

Benim gibi 1.1.3 öncesi bir versiyon kullanıyorsanız yukarıda bahsettiğim özellikleri içeren 3. parti SMS uygulamaları kullanabilirsiniz: SMSD ve iSMS, her ikisini de installer aracılığıyla kurabilirsiniz.

SMSD:
Benim tercihim olan SMSD aşağıdaki özelliklere sahip:

  • Çoklu SMS gönderme
  • Kontağınızda bulunan birinin telefon numarasını SMS ile gönderme
  • SMS'lerinizi email olarak gönderip yedekleyebilme
  • Şablon desteği
  • Arama
  • Sohbet görünüme geçme



iSMS:
SMSD'nin sahip olduğu sohbet görünümü ve yedekleme dışında tüm özellikleri barındırıyor, ayrıca SMS yazarken smiley seçme imkanı sunuyor:

7 comments:

Adsız dedi ki...

slm, ben 1.1.4 kullanıorm ve isms uygulamasını yüklemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirm.

Ekivrak dedi ki...

Selam... Önce yaptığınız bu mükemmel blog için sizi tebrik ederim. Hemen sorumu soriim...Ben SMSD yükledim ama açıldığı gibi kapanıyor. 1.1.4 kullandığım için olabilirmi acaba?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

1.1.3 versiyonu ile birlikte artık uygulamalar "mobile" kullanıcısı ile çalıştırdığında SMSD çalışmıyor.

Çalışır hale gelebilmesi için SSH ile bağlanıp bazı komutların çalıştırılması gerekiyor. Kolayca uygulanabilen bir çözüm yok bildiğim.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

iphone'uma isms programını yukledım fakat bu sefer msj geldiğinde uyarı tonu vermıyor. ses ayarlarından ayarlamaya çalışıyorum fakat değişiklik yok. Sorun ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim.

tesekkürler

Tatu dedi ki...

2.0.2 için SMSD benzeri bir program bulabilecek miyiz?

Adsız dedi ki...

2.2 için böyle bi uygulama var mı acaba, çünkü ne mesajın uzunluğunu anlayabiliyorum yani 2. mesaja geçip geçmediğimi ne iletim raporu alabiliyorum ne de bi kişiyle olan mesajlarımdan istediğimi silebiliyorum. çok dertliyim yani, yardım lütfeeen.......

Adsız dedi ki...

iphone da gelen sms leri sildikten sonra bunlar telefona kayıt oluyor mu? yani başka biri kartını takarak silinmiş olan mesajları okuyabilir mi?

t