11 Şubat 2008 Pazartesi

iFlickr ile Resimlerinizi Anında Yayınlayın

iPhone'umu ilk aldığım andan itibaren en çok kullandığım uygulamaların başında iFlickr gelmektedir. iFlickr'ın en önemli özelliği, iPhone ile çektiğiniz resimleri internette anında yayınlayabilmesidir. Hem de isterseniz diske kayıt yapmadan.

iFlickr'ı kullanmaya başlamadan evvel Yahoo'nun ücretsiz hizmeti olan www.flickr.com adresinden bir hesap açtırmanız gerekmektedir. Ardından iFlickr'ı çalıştırdığınızda resim çekmeden önce, sağ üst köşedeki "Preferences" düğmesine tıklayın.



Ardından açılan ekrandaki "User" alanına flickr.com hesap adınızı girin. Eğer çektiğiniz resimlerin iPhone'a da kaydedilmesini istiyorsanız "Save on iPhone" seçeneğini aktif hale getirin. Eğer çektiğiniz resimlerin flickr.com'da başkaları tarafında görülmesini istemiyorsanız "Private" seçeneğiniz aktif hale getirin. Ardından sadece bir kereliğine yapacağınız aktivasyon işlemi için "Authorize" düğmesine tıklayın.


Ardından flickr.com kullanıcı adınız ve şifrenizi girerek "Ok, I'll allow it" düğmesine tıklayın. Bir daha bu işlemi yapmanız gerek yok.



iFlickr ile flickr.com arasındaki entegrasyonu sağladığınıza göre artık çektiğiniz resimleri anında internette yayınlayabilirsiniz.



Bir resim çektiğinizde diğerini çekmek için ilkinin gönderilmesini beklemenize gerek yok. iFlickr çektiğiniz resimleri kuyruğa atıyor ve uygulama açık olduğu sürece göndermeye çalışıyor.

iFlickr'ı Installer aracılığı ile Multimedia paketi altından kurabilirsiniz. Source olarak "Ste Packaging" yüklü olmalıdır. 1.1.1 ve 1.1.2 versiyonlarında düzgünce çalıştığı test edilmiştir.

Güncelleme (15/03/2008) : iFlickr'ın 0.8 versiyonu ile yukarıdaki kullanım ve özellikler değişmiştir. Yeni versiyon ile ilgili yazıya mutlaka göz atın.


0 comments:

t