17 Şubat 2008 Pazar

MobileScrobbler'ın Yeni Versiyonu

Last.fm'in iPhone versiyonu olan MobileScrobbler ile ilgili geçen ay Sezer güzel bir blog yazmıştı. Fakat geçen hafta yeni bir versiyonu çıktı. Aslında yeni versiyon demek pek doğru değil çünkü MobileScrobbler nerdeyse baştan yazılmış. Zaten eski versiyonda bir çok eksiklik ve sorun vardı. Bu yeni versiyon gerçekten çok başarılı olmuş.

Yeni versiyondaki en temel değişiklik, ayarlar ekranının uygulamanın kendi menüsü altından kaldırılıp iPhone'un Genel Ayarlar altına alınması olmuş. Ayarlar ekranı önemli, çünkü uygulamanın EDGE üzerinden bağlantı yapmamasını buradan engelliyoruz.



Yeni versiyondaki diğer büyük değişiklik ise uygulamayı ilk çalıştırdığımızda karşımıza çıkan ana menüde olmuş. Eski versiyondaki ana menü çok işlevsizdi. Yeni versiyondaki ana menü ise çok fonksiyonel ve nerdeyse tüm kısa yollar mevcut.

Search ekranında ise çok büyük bir değişiklik yok. Sadece diğer Last.fm kullanıcılarını da ulaşabileceğimiz "User" sekmesi eklenmiş.



Eski versiyonda hiç bulunmayan istatistik sayfaları ise yeni versiyonda Chart menüsü altında toplanmış. En çok ve en son dinlediğiniz şarkıcılar, albümler ve şarkılar gibi istatistiklerin yer aldığı toplam 6 yeni ekran geliştirilmiş.



Şarkıları dinlerken karşımıza çıkan ekranlarda ise çok fazla bir değişiklik yok. Sadece görsel değişiklikler yapılmış ve uygulamanın zemininde siyah renk hakim kılınmış. Şarkıcı'nın Biyografisinin anlatıldığı ve şarkı sözlerinin yer aldığı sayfalar fonksiyonalite olarak aynı eskisi gibi.



Sizi bilmem ama MobileScrobbler, benim iPhone'da en çok kullandığım ve sevdiğim uygulama. Hala eski versiyonu kullanıyorsanız bence bir an evvel güncelleyin. Installer güncelleme işin otomatik olarak yapıyor zaten.

0 comments:

t