22 Mart 2008 Cumartesi

iPhone Installer

GÜNCELLEME (11/11/2008) : Aşağıdaki yazı 1.1.4 ve altı versiyon kullanan iPhone'lar içindir. Eğer cihazınızın versiyon 2.o ve üzeri ise ya da iPhone 3G kullanıcısı iseniz App Store ve Türkiye'den iPhone 3G Alırken Bilinmesi Gerekenler - I yazımıza bir göz atın.

iPhone kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamalardan biri de Installer'dır. Apple normalde iPhone'a kendi kontrolü dışında program kurulmasına izin vermediği için, "Jailbreak" diye anılan işlemden geçmiş iPhone'lar üzerine, Nullriver Software tarafından geliştirilen Installer sayesinde üçüncü şahıslar tarafından geliştirilen uygulamalar kurulabilir.

iPhone'a Program Kurmak başlıklı yazımızda da belirttiğimiz gibi iPhone'a program kurmanın tek yolu Installer kullanmak değildir. Fakat bu işlemi en kolay yapmanın yolu Installer'dır. Özellikle iPhone kullanmaya yeni başlayanlar, Installer kullanımı konusunda çeşitli sorunlar yaşamaktadırlar. Bu yazıyla amacımız Installer'ı daha detaylı tanıtıp yaşanılan sorunları bir nebze azaltabilmek.

Jailbreak işleminden geçmiş iPhone'umuzu ilk kullanmaya başladığımızda SpringBoard'umuzda Installer uygulamasını hazır buluruz. Fakat Installer güncel olmayacağı için ve ilk çalıştırdığımızda kendisini güncellemek (Update) isteyecektir. Güncelleme işlemini tamamladıktan sonra karşımıza "Featured" diye isimlendirilen karşılama ekranı çıkar.



Bu ekranın en önemli özelliği "Known Issues" başlığı altında Installer'ın o anki sürümüne ait sorunları veya uyarıları barındırmasıdır. Arada sırada bu uyarılara mutlaka göz atmamızda fayda var.

Aslında Installer en altta yer alan toplam 5 ana kısımdan oluşmaktadır. "Sources" kısmına geçtiğimizde karşımıza Installer'ınızla birlikte hazır gelen "AppTapp" ve "Community Resources" isminde 2 ana başlık gelir. "AppTapp", Installer uygulamasının kendisinin kaynak (source) adresidir. Fakat bizim için önemli olan "Community Sources" başlığı altında olan kaynaklardır. Çünkü iPhone'a kurulan meşhur uygulamaların çoğunluğu bu kaynak adreslerinde bulunan depo'larda (repository) yer alır.



Eğer aradığımız bir uygulamayı hiç bir şekilde Install kısmında bulamıyorsak, ilk olarak yapmamız gereken "Sources" ekranında sol üst köşede yer alan "Refresh" düğmesine basıp tüm uygulama listesini güncellemek. Buna rağmen göremiyorsak bu da demektir ki aradığımız uygulama mevcut depo'larda yer almıyor. O zaman yapmamız gereken yine aynı ekranda iken önce sağ üst köşedeki "Edit" düğmesie, ardından sol üst köşede çıkacak "Add" düğmesine basarak aradığımız uygulamanın yer aldığı aldığı adresi eklemek.

Merak edenler için kendi cihazımda eklediğim kaynak adresleri aşağıdadır. Benim tavsiyem hepsini bir seferde değil de ihtiyacınız oldukça yükleyin.

Community Sources
http://sleepers.net/iphonerepo
http://www.macminicolo.net/conceited/iphone/cache.plist
http://modmyifone.com/installer.xml
http://repo.smxy.org/iphone-apps/

Other Sources
* http://niffob.com/triphone.xml
* http://installer.iClarified.com
* http://swirlyspace.com/SwirlySpace.xml
* http://repo.ispazio.net

"iAppCat ile Dogru Kaynağı Bulun" başlıklı yazımıza da bir göz atarsanız faydalı kaynak adresleri bulma noktasında hiç sıkıntınız olmayacaktır.

Ben şahsen mecbur kalmadıkça "Community Sources" haricinde bir depo kullanmamaya çalışırım. Sebebi de, kısmen de olsa "Community Sources" depoları altında yer alan uygulamaların daha güvenli olmasıdır. Tabii ki Installer'ı hazırlayan ekip, hiç bir uygulama konusunda kesin güvence vermemektedir.

Aşağıdaki örnek ekran görüntülerinde olduğu gibi Installer, sonradan eklediğimiz bir kaynaktan uygulama yüklemeye çalıştığımızda "Install" düğmesini kırmızı renge boyayarak ve "Dikkat, bu paket güvenilmeyen bir kaynaktan gelmektedir, bu uygulamayı kurmak güvenli olmayabilir" mesajını ekrana basarak bizi uyarmaktadır.

Bir de internet bağlantınız olmasına rağmen ne yüklerseniz yükleyin "ERROR Package download failed" hatası alıyorsanız muhtemelen Install kuyruğunda (queue) başka bir uygulama takılı kalmıştır. Bu sorunu çözmek için bir uygulama Install etmeye çalıştığınızda karşınıza çıkan seçeneklerde önce "Clear Queue" (Kuyruğu Temizle) yazan düğmeye basıp ondan sonra Install'ı seçin.



Artık uygulamalarımızı yükleyeceğimiz kaynaklar hazır olduğuna göre biraz da "Install" ekranına göz atabiliriz. Bu ekranda yapmanız gereken konularına göre sınıflandırılmış paketler içerisinde hoşumuza giden bir uygulamayı seçip Install etmek. Eğer bir uygulamanın hangi paket altında yer aldığını bilemiyorsak "All Packages" (Tüm Paketler) paketi altından alfabetik sıraya göre dizilmiş uygulamalar arasında arama yapabiliriz. Çoğu temel uygulamayı yükledikten sonra günlük olarak takip edeceğimiz "Recent Packages" (Güncel Paketler) sayesinde, zaten bir uygulama aramak zorunda kalmayacağız. "Recent Packages" altında uygulamalar güncelleme tarihine göre geriye doğru listelenmektedir. (Today, Yesterday, Older -> Bugün, Dün, Daha Eski)



Uygulamaları kurarken "Version" ve "Size" bilgilerine dikkat etmemizde fayda var. Kurmak istediğimiz uygulamanın son versiyonunu araştırıp Install ekranında çıkan versiyon bilgisi ile aynı olduğundan emin olmalıyız. Farklı olduğu durumlarda yukarıda anlattığımız gibi "Sources" kısmında "Refresh" yapmak sorunu çözebilir. "Size" değeri de kuracağımız uygulamanın büyüklüğünü gösterir. Eğer EDGE üzerinden de uygulama yükleme gibi bir alışkanlığımız var ise, 5 MB. büyüklüğündeki bir uygulama ay sonunda faturamıza büyük katkıda bulunacaktır :) Bu yüzden eğer yükleyeceğimiz uygulamanın "Size" değeri yüksekse, EDGE yerine Wi-Fi'yı tercih etmeliyiz.

"Uninstall" da uygulamaları kurduktan sonra kaldırabileceğimiz kısımdır. Bu ekranda Installer aracılığı ile kurduğumuz tüm uygulamalar yer alır.



"Uninstall" ekranını yüklediğimiz uygulamaların versiyon bilgisini tespit etmek için de kullanabiliriz. Bu versiyon bilgisi, sorun yaşadığımız uygulama hakkında yardım isterken çok faydalı olmaktadır.

Daha evvel kurduğumuz uygulamaların yeni versiyonları çıktığında bu uygulamalar "Update" ekranında listelenir. Güncelleme işlemi otomatik olarak yapılmaz, bu ekrandan her bir uygulamayı tek tek seçip "Update" düğmesine basmamız gerekir.

Her ne kadar Installer'ı uzun uzadıya anlatmaya çalışmış olsak da aslında çok kolay ve basit bir uygulamadır. Eğer Installer'ı türkçe olarak kullanmak isterseniz "Türkçe Installer" başıklı yazımıza bir gözatabilirsiniz. Ayrıca Installer'a sonradan gelen arama özelliği içinde bu yazımızı incelemenizde fayda olabilir.

72 comments:

Adsız dedi ki...

Merhabalar siteniz gercekten cok cok iyi sorunsuz sekılde herseyımı halledıyordum ama telefonumun sorucess ındakı App Tapp official -Big Boss.....-Mod my -Ste ile baslayan communıty sourcess larda kilit işareti var sanırım bişeyleri yanlış yaptım cvp verırsenız sevınırım

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Merak etmeyin yanlış yapmadınız. Yazıdaki Sources kısmı ile ilgili ekran görüntülerinde de kilit işareti mevcut.

Kilit işareti ilgili kaynağın Installer'a göre güvenilir olduğunu göstermekte. Yani bu kaynaktan yükleme yaparken "Install" düğmesi kırmızı renkte değil beyaz renkte olacaktır.

Installer'a göre aşağıdaki depo adresleri güvenilirdir. (Trusted)

http://repository.apptapp.com
http://repo.smxy.org/iphone-apps
http://www.macminicolo.net/conceited/iphone/cache.plist
http://iphone.blurgle.ca/repo
http://www.iphonesimfree.com/iphonesimfree/apps
http://repository.ripdev.com
http://www.iappaday.com/install
http://urbanfanatics.com/scummvm.xml
http://modmyifone.com/installer.xml
http://sleepers.net/iphonerepo
http://www.touchrepo.com/repo.xml

Adsız dedi ki...

Peki SummerBoard gibi tema programları için hazırladığımız kendi temalarımızın -benimki hazır- installer a kaynak olarak eklenmesini nasıl sağlayabiliriz acaba, bilgisi olan var mı?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Bunun için http://niffob.com/triphone.xml örneğinde olduğu gibi bir xml dosyası hazırlamanız gerekiyor. Yukarıdaki adresi explorer ile açın ve içinde "Niffob Tema" geçen tag'i bulun.

Yapılacak işlem konusunda fikir verecektir.

Adsız dedi ki...

mustafa bey anlayamadığım 1-2 konu daha var fınder kurmak ıcın vt 100 u de ınstall etmek gerekıyor vt 100 ınstall edılemıyor ayrıca ınstall paketlerının altındakı herhangı bır programı kurabılıyormuyuz?calısırmı? 3.ve son olarak yukledığım yada ınstall ettıgım bazı programlar (turkçe ıngılızce sozluk yada sıtenızde verdığınız hızlı arama gıbı) kesınlıkle sourcess ın altında gozukmuyor refresh yapsam bıle ama unınstall kısmında duruyor bunlar ıcın ne yapabılırım tesekkurler

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Sources kısmında görünmeyen kaynakları yazıda da anlattığım gibi kendinizin eklemesi gerekiyor. Eklediğiniz kaynaklarda yer alan uygulamalar Install kısmında gözükecektir.

Terminal VT100 olmamasından dolayı Finder yükleyememe sorunundan birçok insan şikayetçi. Bende VT100 yüklü değil ama finder yüklü. Hiç de sorun çıkmadı yüklerken.

Finder'ın hangi versiyonunu yüklemeye çalıştınız ve de cihazınızın versiyonu nedir?

Adsız dedi ki...

1 8 0 versiyonu finder ın simdi enteresan olan az önce finder kendi kendine telefonun ana ekranına gelip calisti kapatip acinca yine yokoldu

Adsız dedi ki...

sprindial veya finder icin(ikisinide bulamıyorum)sağ üst köşedeki "Edit" düğmesie, ardından sol üst köşede çıkacak "Add" düğmesine basarak aradığımız uygulamanın yer aldığı aldığı adresi eklemek dıye tarıf ettgınız yerden hangı adreslerı eklemem lazım?

Mustafa Tan dedi ki...

SpringDial ve Finder Ste Packaging depolarından çıkıyor.

Installer'ın Sources kısmında kaynak olarak şu adresi eklemelisiniz:

http://repo.smxy.org/iphone-apps/

Adsız dedi ki...

mustafa bey bir konu heralde böyle anlatılabılır cok tesekkur ederım sayenızde ı phnoe keyıflı hale gelıyor

Adsız dedi ki...

Selamlar,
kısaca installer ile firmware uyumu hakkında bilgi edinmek istiyorum.
henuz iPhone elime ulasmadı ama geri sayım 3 gün.

merak ettigim installer programı 1.1.4 surumunu destekliyor mu? karsılastıgım yazılarda sanki desteklemiyor gibi bir his uyandı ben de. yanılıyor muyum?

eger desteklemiyorsa ne yapabilirim ?

tesekkurler, iyi calısmalar.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

İçiniz rahat olsun, Installer tüm versiyonlar ile uyumludur.

Hayırlı olsun bu arada yeni cihazınız.

Unknown dedi ki...

temaları yükledim fakat bir türlü kullanamıyorum neden acaba?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Aşağıdaki bilgileri paylaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

1) Cihazınızın versiyonu ?
2) SummerBoard'ın versiyonu ?
3) Yüklediğinizin temaların isimleri ?

Unknown dedi ki...

cihazın versiyonu - 1.1.4
SummerBoard'ın versiyonu-3.2
kırık ve klasik
teşekkurederim şimdiden

Unknown dedi ki...

tşkrederim SummerBoard'ı yüklememişim ki :D pardon kusurabakmayın yeni yeni öğreniyorum

Adsız dedi ki...

slm arkadaslar siteniz cok verimli olmus cok tesekkürler.size bir sorum olacak,bendeki iphone da arayan numaralari göremiyorum,bir de sms alamiyorum,bu telefonu isvicrede kullaniyorum bende telefonu amerikadan aldim.bu sorunu nasil giderebilirim ayarlar bölümünden de birsey bulamadim ,tesekkürler.senol

Adsız dedi ki...

Installer update yaptığımızda telefonu kırdıydıksa(sanırım çoğumuz böyle yaptı) telefon kiltlerinr mi?. Çünkü telefonumuzu Itunes'dan update yaptığımızda kilitleniyor.

Mustafa Tan dedi ki...

Installer'ı geliştiren ekip zaten iPhone'un kırılmasına yardımcı oluyor. Bu yüzden Installer update ile bir sorun çıkmaz.

iTunes ise Apple'ın yani iPhone'un geliştiricisinin bir ürünü. iTunes üzerinden update yaptığınızda tekrar kırmanız gerekeri cihazınızı.

blazeking dedi ki...

Peki beyler benim telefonda VT100 calismiyor yani prigram acilinca kilitleniyor simsiya ekran kaliyor duzeltmek icin ipheoneyi kapatmam lazim sorun ne .

bide cok basima gelmeye basladi installlerden biresy indirdigimde
hersey iyi ama baskaq birsey indiremiyorum soyle bi uyaru veriyor PAKEC download error sorun e arkadaslar yardim edin.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

VT 100 yeni sürümler ile birlikte artık düzgünce çalışmıyor. Onun yerine SSH servisini kullanmanızı tavsiye ederim.

Muhtemelen VT 100 Installer'de kuyruk'ta (queue) takılı kalmıştır. Yeni bir uygulama Install etmeden evvel "Clear Queue" linkine tıklayın.

Adsız dedi ki...

selam yüklediğim hiçbir dosya ıphone da çalışmıyor neden acaba

Adsız dedi ki...

merhabalar, itunes i kurduktan sonra cihazi bilgisayar a bagliyorum fakat driver yuklemesinde mavi ekran cikiyor , yardimlarinizi bekliyorum, simdiden tesekkur ederim

Adsız dedi ki...

selamlar öncelikle siteniz harika.benim bir sorunum var ayarlar seçeneğine girdiğimde ekran kararıp tekrar eski haline geliyor ve ayarlar kısmına girmiyor çıldırmak üzereyim yardımlarınızı acilen bekliyorum saygılarımla

Adsız dedi ki...

sıtenız cok gusel tebrık ederım benım bı sorunum vardı ınstaller program bende kayboldu bıseyler yuklerken sılmıs olabılırmıyım nasıl gerı gelecek bırıs solerse memnun olurum

ziya aslan dedi ki...

merhabalar benim sorunum ıphoneumun pılı ı8le ılgıı olacaktı cok cabuk bıtıyo pılı bı sorumda pıl degıstırelebılıyomu bitince acaba internette 400 sarjdan sonr telefonu çöpe atın gıbı ıddıalar var bu konuda bilgisi olan varmıdır

Adsız dedi ki...

Ben her akşam şarj ediyorum, hergün şarj etmek sanırım normal, pili değiştirilebiliyor.

Bir de bu tip konularda soru sorabileceğiniz bir mail gurubumuz var :) buraya üye olup email atarak sorularınızı sorabilir, başkalarının sorularına yanıt verebilirsiniz.

lanvin dedi ki...

merhabalar,
1.1.4 versiyon iphone kullanıyorum mobilescrobbler yüklemek istedim ancak ekranda logosu görünüyor fakat program uninstall da ve ayarlar da görünmüyor,ayrıca bu programı tekrar yüklemek istediğimde "main script execution failed" uyarısı alıyorum.. clear queue da denedim ama bir işe yaramadı..

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

ziya aslan dedi ki...

lacaktı bu ıphonların plleri 400 sarjdan sonra bıttıgı soylenıyo bu dogrumu bıde ıkıncısı sarj sorunu yasanıyomu ben forumlarda bazılarının 1 gun olmadan sarj ettıklerını okudum vede sok oldum kullananlar ne kadar sarj suresı oldugunu yazarsa sevınırım

Cem Tonguç dedi ki...

Selamlar;
Iphone kullanıcısı olarak benim de şarj sürem 1 günden fazla değil.
Ancak bu süre sadece telefonla konuşma dışında işlemleri de çok kullandığımdan kaynaklanıyor.
IPOD, Wi-fi, Edge gibi özellkleri daha sınırlı kullanır veya kullanamayacağınız zaman kapatırsanız süre daha uzun oluyor.
Naçizane bi yorum eklemek istiyorum. Palm Treo kullandım.
Onun da şarjı 1 günden fazla sürmüyordu.

Adsız dedi ki...

Mustafa Bey Selamlar..
Öncelikle verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Bende sadece bir haftalik bir iphone kullanicisiyim 1.1.2 versyona sahip telefonumda hersey sorunsuz calisirken yukledigim sonderece basit bir search programi sonucu (ki guvenilirligi forum sitelerinde defalarca onaylanmis bir program) installer'im sayfadan kayboldu ve herseyi denememe ragmen ikinci sayfaya gecemiyorum yani buyuk ihtimal installer'im silindi. Iphone browser'la baglanmaya calisinca ise hicbir yere varamadim..Lutfen yardim edin, cok moralim bozuldu..Simdiden sonsuz tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

muzik ve video nerden kaydedebilirim tskrler

Adsız dedi ki...

Selamlar, hakikaten blog oldukca tatmin edici tesekkurler boyle bir kaynak icin... Benim sorum installer ile ilgili... Sadece tek bir kaynagi guncelleme sansimiz var mi? Cunku "refresh" tusunu kullandigimda oldukca fazla sure bekliyor, ve tahminim bazi kaynaklarla baglanamayinca bu sure gitgide uzuyor... Herhangi bir tavsiyeniz var midir, tesekkurler iyi calismalar...

Adsız dedi ki...

selamlar mustafa bey bende dün bir iphone aldim fakat pc ye baglanamiyorum ornegin tel icindeki resimleri alabiliyorum ama tele ne muzik nede resim atabiliyomrum bir baska problemimde telefonumda installer bolumu yok program yukleyemiyorum ve sim kilidi mevcut bunuda ziphone isimli programla kirmaga calistim ama nafile sürekli islem sürüyo ama yaptigi hicbirsey yok telefonun versiyonu 1,1,2 olacak yanilmiyorsam tellden installer indirmege calistim ama olmadi kredi karti istiyor pc den indirdim ve yuklemege calistim no error diyor ama yukleme baarisiz olmuyor kisacasi bu appel benim kafami allak bullak etti bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim selamlar saygilar...

Adsız dedi ki...

merhabalar;

1.1.4. versiyon 8GB iphone 'um da son günlerde kendi kendisine unlock sim uyarısı veriyor ve servis dışına düşüyor. ayrıca son günlerde arada bir servis gerektiriyor diye bir uyarı çıkıyor. ( sanırım bu uyarı ile birlikte unlock sim e geçiyor .)
nasıl çözebileceğim hakkında bilgi verilirse memnun olurum.

Adsız dedi ki...

merve__bilgin@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Merhaba,mustafa bey ben yeni iPhone aldim bazi bilgiler aldim sitenizden AMA bende 1.1.2 surumlu makinada installer yok nasil yuklerim bi de sim kilidi kirmak ziphinede ucretlimidir yardimlariniz icin tesekkurler

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Hayır ücretsiz. Bence 1.1.2 sürümünü kullanmayın. Program bulmakta zorluk çekersiniz 1.1.2 ile çalışan. Varsa imkanınınz 1.1.4'e update edin ve Ziphone ile kırın. Ziphone zaten Installer yüklüyor.

Adsız dedi ki...

merhabalar,

ben de 11 haziranda ileti yazmış olan arkadaşla aynı problemi yaşıyorum.. 1.1.4. versiyon 8GB iphone 'um var.. son 1-2 gündür, ortalama saatte 2-3 kere, kendi kendisine Turkcell alıcı sinyalini kaybediyor ve tekrar yakalıyor, ama 3-5 kereden sonra yakalayamıyor ve Turkcell yazılı olan yerde searching olarak kalıyor ve iphone bu şekilde kilitleniyor.. şarjı bitene kadar beklemekten başka çarem kalmıyor.. şarjı bitince tekrar açıyorum, normal çalıyor ama 2 saat içerisinde tekrar aynı şeklde kilitleniyor.. bu sorunla karşılaşmış olan veya nasıl çözebileceğimiz hakkında bilgisi olan varsa memnun oluruz.

teşekkürler..

Adsız dedi ki...

selam anlatıklarınız için önecelikle teşekkür ederim yalnız benim bi sorunum var bazı oyunları yüklemek için http://repo.smxy.org/iphone-apps bunu sources kısmına yazılıcağını söylemişsiniz yazıyorum ama oyunlar bende cıkmıyo refresh yapıyorum genede cıkmıyo napmam gerek?

Mehmet Hakan TATLICI dedi ki...

Merhabalar,

Super Monkey Ball'u 1.1.4 versyon Iphone nasıl yükleyebiliriz?

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Ben ipod touchumav.2.0.1 yukleyip jailbreak işlemini uyguladım.Fakat installer'ı çalıstıramadım.Ama içine aynızamanda cydia adlı programdayüklü ve sorunsuz birşekilde çalışıyor yardım ederseniz seviniri şimdiden teşekkürler sagılar.

Adsız dedi ki...

merhabalar çok yararlı bir site herşeyden önce çok teşekkürler.

ben installerdan herhangi bir apllication yüklemeye çalıştığımda sürekli aynı hatayı veriyor
" Unable to decode package more info at ...... "

bir de benim installer sizinki gibi degil alt tarafta sadece featured, categories, sources ve tasks var.
yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.

Seray Ak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Seray Ak dedi ki...

acaba 3G de installer yok ise nasıl program oyun vs. yükleyebiliyoruz..

Adsız dedi ki...

selamlar 1.1.4. versiyon iphonuma yeni sources ekledim ve 4 update çıktı sonra update all seçeneğini seçtim ama telefon ana menüye döndü ve tekrar installer a girmeye çalıştığımda biraz bekleyip ana menüye geri dönüyor.ne yapabilirim?teşekkürler

Adsız dedi ki...

selamlar 1.1.4. versiyon iphonuma yeni sources ekledim ve 4 update çıktı sonra update all seçeneğini seçtim ama telefon ana menüye döndü ve tekrar installer a girmeye çalıştığımda biraz bekleyip ana menüye geri dönüyor.ne yapabilirim?teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
16 gb 1.4 versiyonunu kullanıyorum.Benim bir sorum olacak,en baştaki iphone install bölümünde yazmış olduğunuz bir sorun bugün benim başıma geldi internete bağlı olmama rağmen hiçbir bir program yükleyemiyorum.ERROR Package download failed uyarısı çıkıyor sizde install kuyruğunda başka bir program takılı kalmıştır ve Clear Queue yazan düğmeye basın demişiniz ama ben bu seçeneği bulamadım.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

under construction dedi ki...

merhaba, yeni iphone 3G aldım bende ama sıkıntılarım var mesela bi türlü apple storedan featured yükleyemiyorum apple ıd incorrect diyor bunu nasıl çözebilirim yardım ederseniz sevinirim

orhan dedi ki...

arkadaşlar turkce-ing sözlük yükledim ,ancak uygulama nereden açılıyor bulamıyorum,masaüstünede atmadı kısa yolu. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler .

orhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

benım iphone 1.14 wi-fi den nete baglanıp aynen belırttıgınız sekılde program yuklemeye calısıyorum (ılk seferde iphysics yukledım sorunsuz bır sekılde fakat sonraları hıc bır sekılde hıc bırsey yukleyemedım ) network setting'e reset attım fakat yınede yukleyemedım lutfen aban yardımcı olun sımdıden tsk ederım.

Adsız dedi ki...

merhabalar benım relefonum 1.14 versıyon 2g iphone telefonumu yenı aldım we kullanımına acık konısıyım cok hakım teli aldıgımda ılk olarak ipshyics diye bı oyunu yukleye bıldım fakat sonraları hıcbırsey yukleyemedım lutfen bana yardımcı olun (network settınge reset attım ama yınede duzelmedı hıc) yuklemelerı sıtenızde belırtmıs oldugunuz gıbı yapıyorum
sımdıden tsk ederım

orhan dedi ki...

arkadaşlar buraya derdimizi yazıyoruz ,yazıyoruz konular ormana gidiyor hiç birine bir cevap ve yardım geldiğini görmedim siiiiiiz????

orhan dedi ki...

mustafa beey !!son son sallamışınız abicim ilgi alaka yok ..

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Maalesef çok fazla yardım talebi geliyor ve her yardım talebi ile tek tek ilgilenmem mümkün değil :)

Yardımlaşma için bir mail grubumuz mevcut. Üye olup gruba sorununuz ile ilgili mail atarsanız mutlaka bir ilgilenen çıkacaktır:

http://groups.google.com/group/iphoneturkey?hl=tr

Adsız dedi ki...

Merhaba Arkadaşlar;

Grupta yeniyim. Şu ana kadar yazılanları büyük bir merakla okudum. Yeni olmamadan dolayı belki çoğunuza basit gelebilecek bazı soruları zaman zaman sorabilirim. Kusura bakmamanızı diliyorum.

İl önce fotoğraf albümünü İPhonuma nasıl yükleyebileceğimi bana detaylı olarak açıklyabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Unknown dedi ki...

mrabalar installer türkçe yapabilirmiyiz

Mustafa Tan dedi ki...

1.1.4 versiyonlu iPhone'lar için Türkçe Installer zaten mevcut.

Sez dedi ki...

Installer'ı yukledım fakat programı actıgımda Install uninstall tarzı bolumler cıkmadı ? Ayrıca search kısmına bırsey yazmaya calıstıgımda program kendını kapatıyor yardımcı olurmusunuz

Unknown dedi ki...

selam ... bende 1.1.3 bir teelfon var. installer yuklu ve simdiye kadar tum yuklemeleri buradan yapıyordum. Ancak tum yazılarda yukleme icin app. store kullanılıyor. Ben bu alete app. stroe yukleyebiliyormuyum ? veya anlatmıs oldugunu programları bu makınaya nasıl yukleyecegım . tesekkurler...

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

App Store uygulamalarından yararlanabilmeniz için cihazınızın versiyonu en az 2.0 olmalı. Şu an 2.2 versiyonu mevcut.

Lütfen aşağıdaki iki yazıya bir göz atın:

iPhone 3G ve 2.0, 2.1 ile ilgili Sık Sorulan Sorular

App Store

Adsız dedi ki...

selam ben iphone alalı 1 hafta oldu..kutuyu açtıgımdan 2 gun sonra telefon azlandı..muzık yukledım 2 gun sonra muzıkler silindi ama harcanan gb lar hala muzıkler varmış gibi eksik duruyodu...bu yuzden gıtmedıgım yer ugraşmadıgım sey kalmadı..virus yedın dedıler yapılmaz dedıler onca da para aldılar uzerıne...cok buyuk bı sıkıntı oldu artık benım ıcın..sımdı soruyorum benım ıphonenun sorunu ne?ne yapmalıyım..satsam almazlar elımde kalsa bı iş yapmaz..ne yapacagım lutfen yardımcı olun bır akıl verın...

Unknown dedi ki...

herşey için teşekkürler. bendeki versiyon 2.2 installerdan henüz hiç bişi indiremedim installer dısında bişi kurmam gerekiyor mu anlamadım. sizin burda anlattıgınız installer menüsüyle bende ki degişik. source eklemeye calsıyorum ama olmuyo unable to decode source at die bi hata veriyo hepsinde. yardımcı olursanız cok sevinirim

Mustafa Tan dedi ki...

Selam Barış,

Yukarıdaki yazı yaklaşık bir sene önce 1.1.x versiyonlu iPhone'lar için yazılmıştır. Cihazın iPhone 3G veya 2.x versiyonunda ise lütfen uygulama indirmek için App Store'u kullan.

serdar dedi ki...

Murat bey merhaba

telefonumada 1,1,4 versiyon bulunmaktaydı buna 2,0,2 versyonu attım attıktan sonra kullandıgım hat olan turksell hattı ilk gun arama yaptım aramaları cevapladım 2, gun arama yapan buton da ara kısmı kayboldu aramalar geldi cevaplaya bildim telefon rehberini kullanamadım 3, gun ise ne arama yapabildim nede arama kabul edebildim telefonu sağ üst kösesindeki operatör kısmında servis yok yazısı yazdı fakat bu hattımı baska telefonlarla kullnabiliyorum isin garip kısmı baska hattlarla (avea, vadofon) hatlarımla ıphone kullana biliyorum versiyon hatasıdır diye 2,2 versiyonu attım bu gun fakat aynı sorun devam etmekte
birde su anada vadofone hattım takılı ıphonuma fakat edge ayarlarını yapamadım telefonum 2,2 versiyonda nasıl yapılıyor

yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

Adsız dedi ki...

merhabalar,

turkce ayarlari icin niffob'a ulasamiyorum.
baska bir yolu var mi acaba?

Adsız dedi ki...

slm ya bn türkçe ing sözlük indirmek istiorm niffob.com/triphone.xml yazıorm source kısmına ama refresh failed could not refresh sources! yazıo kapatıyor ne yapmam gerekio:s

Adsız dedi ki...

TUrkcell den iphone 3g aldim.ama installer programini bulamadim.telefonda nerede ?

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar ben installerden hiç birsey indiremiyorum hep eror veriyor yardımcı olunrmusunuz.

Adsız dedi ki...

hocam 3g de önce cihazın backup ını aldım, müziklerde ve resimlerde değişiklik yaptıktan sonra backupı geri döndüm.
Rehbere baktığımda hiç bişey gözükmüyodu. dediğiniz şekilde işlemi yaptığımda rehberin yine boş olduğunu görüyorum.
2.si telefon (rehber) iconuna tıkladıktan 3-4 sn sonra ana menüye geri dönüyor. yanlız hızlı davranabilirsen cevapsızlar ve favorilerdeki aramalar gözüküyor yanlızca.

Adsız dedi ki...

selam .. iphone um 2.2.1 software ve jailbreakli.. installer acılmıyor ama napabilirim?

t