15 Mart 2008 Cumartesi

SpringDial ile Hızlı Arama

SpringDial programı sayesinde SpringBoard'unuzda (Masaüstünüzde) hızlı arama ikonları oluşturabilirsiniz. Doğası gereği iPhone'da tek tuşla arama özelliği olamıyor ama SpringDial sayesinde artık tek dokunuşla arama gibi bir özelliğe sahip olabiliyoruz.

Eğer hızlı arama oluşturacağınız kişilerin adres defterinde fotoğrafı var ise ikonlar o kişinin fotoğrafı ile oluşmakta:



SpringDial programını çalıştırdıktan sonra adres defterinize kayıtlı herkesi telefon numaraları ile birlikte ekranda göreceksiniz, listeden istediklerinizi seçip SpringBoard'ta ikon haline getirebilirsiniz. İsterseniz SpringBoard'ta görünen ismi değiştirebilirsiniz.



Sağ üst köşede gördüğünüz Delete tuşuna basarak o ana kadar oluşturduğunuz hızlı arama listesine erişebilir, istediklerinizi silebilirsiniz.

SpringBoard programını sildiğiniz halde hızlı arama ikonlarının ekranda kalmasını istiyorsanız sağ alt tarafta yer alan Spring Mode'a tıklayarak Spring Mode: Eternal olmasını sağlayın. Tekrar tıkladığınızda eski haline (Spring Mode: Mortal) geri gelecektir.

SpringBoard'a aynı anda en fazla 80 ikon yerleşmesi mümkün, dolayısıyla hızlı arama oluşturacağınız kişi sayısı da bununla sınırlı olacak.

SpringDial'ı Installer aracılığı ile "Productivity" altından yükleyebilirsiniz.

3 comments:

Selcen dedi ki...

1.1.3 (4A93) springdial yukledim create yapiyorum, created diyor lakin power off yapip geri actigim halde hicbir islem yapmamis oluyor...

Erdogan Aktas dedi ki...

Konuyla biraz alakasız ama soracak başka yerde bulamadım. iPhone da handsfree özelliği var deniyor, ama nasıl çalışıyor ne yapmak gerek anlamadım. kulaklık takılı iken telefon çalıyor ancak elimle açarsam telefon açılıyor, otomatik açılmıyor. Bu konuda yardım rica ediyorum, mümkünse bir yazı yazılırsa benim gibi bu özelliği kullanmak isteyenlere de yardımcı olacaktır. Emekleriniz için teşekkürler, oldukça faydalı bir internet sitesi olmuş.

Mustafa Tan dedi ki...

http://groups.google.com/group/iphoneturkey adresinden mail grubumuza üye olup istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.

Sitemizde sağ menüde üye olmak için ayrıca bir bölüm de mevcut.

iPhone ile birlikte gelen kulaklığın handsfree özelliği yok. Bunun için ayrıca bir bluetooth kulaklık almanız gerekiyor.

Ya da universal bir handsfree kulaklığı ara kablo ile kullanabilirsiniz. Örnek:

http://www.mac-pro.com/iPhone-Handsfree-Stereo-Adapter-3-5mm-White_2

t