20 Nisan 2008 Pazar

BossPrefs ile Telefon Servisini Kolayca Kapatın

Yaklaşık 2 ay önce, EDGE, Wi-Fi, SSH, vs. gibi servisleri kolayca kapatıp açmamızı sağlayan, iPhone'da en çok kullanılan uygulamaların başında gelen BossPrefs uygulamasını tanıtmıştık. BossPrefs bu aralar sık sık güncellenmekte ve yeni özellikler kazanmakta. Fakat son gelen ve iPhone'un orijinalinde bulunmayan Telefon servisini kolayca kapatma ve açma özelliğinden özellikle bahsetmek istedim.

Bazen iPhone'u, iPod Touch gibi, sadece Wi-Fi bağlantısını kullanarak kullanmak istiyoruz. Özellikle bir uygulamanın ortasında telefon çalarsa, çoğu uygulama otomatik olarak kapanıyor ve kaldığı yerden devam etmiyor. Normalde iPhone'da "Airplane Mode" (Uçak Modu) diye adlandırılan ve kapattığınızda Wi-Fi, EDGE, Telefon, vs. gibi tüm kablosuz erişimlerin devre dışı bırakıldığı bir servis mevcut. Fakat Wi-Fi'ın açık ve diğer kablosuz bağlantıların kapalı kaldığı bir servis mevcut değil.

Bunun için ya SIM kartınızı çıkaracaksınız ya da aşağıdaki gibi, BossPrefs'in yeni eklenen Phone servisini kullanacaksınız.



Phone servisi kapalı iken telefonunuz da kapanmış olur, kimse sizi arayamaz, siz de arayamazsınız. Eğer bu servisi kullanmak ve ekranda kalabalık yapmasınız istemiyorsanız sol üst köşedeki "Config" düğmesini tıklayıp sonra kaş

Bir de birkaç versiyon önce eklenen, BossPrefs'in ana ekranında iken sağ üst köşedeki "More" düğmesine tıkladığınızda karşınıza çıkan bazı kullanışlı özellikler mevcut. Örneğin "Fix User Dir Permissions" seçeneği 1.1.3 versiyonunda sonraki cihazlarda yaşanan, "mobile" kullanıcısının "Library" klasörü altındaki bazı klasörlere yazamama problemini çözmekte.



Mail uygulamasının çökmesi, Summerboard temalarının çalışmaması gibi sorunlar ile karşılaştığınızda, bu menüden "Fix Me" seçeneğine tıklayarak sorunlarınızı giderebilirsiniz.

1 comments:

Adsız dedi ki...

Bu programı kurdum ve safariyle install ikonlarını programın sayfasına taşıdım. Geçen gün programı uninstall ettim, fakat safari ve install ikonları da programla birlikte kayboldu. Ne yapmam gerktiğini biliyormusunuz?

t