26 Nisan 2008 Cumartesi

iBirthDay ile Doğum Günlerini Unutmayın

Eğer Telefon Rehberinde, arkadaşlarınızın doğum günlerini de tutuyorsanız iBirthDay uygulamasını çok seveceksiniz. iBirthDay sayesinde arkadaşlarınızın doğum günlerini unutmanız imkansız. iBirthDay uygulamasını tanıtmadan evvel Adres Defterine doğum günü nasıl eklendiğinden de bahsetmekten fayda var.

Öncelikle Rehber'den (Contacts) bir arkadaşımızı seçiyoruz ve sağ üst köşedeki "Düzenle" (Edit) düğmesine ve ardından gelen ekranın en altındaki "Detay Ekle" (Add Field) seçeneğine tıklıyoruz.



Bu sefer karşımıza çıkan ekranın da alt tarafında yer alan "Doğum Günü" (Birthday) seçeneğine tıklıyoruz, arkadaşımızın doğum gününü set ediyoruz ve ekranın sağ üst köşesindeki "Kaydet" (Save) düğmesine tıklıyoruz.



Eğer yukarıdaki adımları düzgünce yaptıysanız arkadaşınızın telefon numarısının yer aldığı ekranda, doğum tarihinin de yer aldığını göreceksiniz. Bu şekilde diğer arkadaşlarımızın da doğum tarihlerini girdikten sonra, iBirthDay ile neler yapabileceğimize bir göz atalım.



iBirthDay'in ilk çalıştırdığımızda karşımıza dire oldukça basit ve sade hazırlanmış olan ayar (setting) ekranı çıkıyor:

* Service : Bu seçeneği "I" (ON) konumunda bırakırsanız, iBirthday sürekli arka planda servis olarak çalışır ve vakti geldiğinde sizi uyarır.
* Check Time : Eğer Service seçeneği "I" (ON) konumunda ise her gün bu saatte adres defterinizdeki tüm doğum günleri, "Alert" seçeneğindeki ayara göre kontrol edilir ve vakti gelenler "Sounds" seçeneğindeki müzikle uyarılır. Bu yüzden gecenin bir yarısını veya sabahın körünü set etmenizi tavsiye etmem.
* Alert : Doğum günlerinin ne zaman hatırlatılacağı bu seçenekle ayarlanır. "On date of birthday işaretliyse hatırlatma doğum gününde, "1 day before" işaretliyse hatırlatma doğum gününden bir gün önce yapılır.
* Sounds : Hatırlatmanın hangi müzikle yapılacağı bu seçenekle belirlenir.
* SprgBoard Text : Bu seçenek "I" (ON) konumundaysa iPhone'un ana ekranında (SpringBoard) , en üstte arkadaşınızın doğum günü olduğunu hatırlatıcı bir mesaj çıkar.

Doğum günü hatırlatıcı "Check Time" alanında ayarladığınız saatte devreye girdiğinde karşınıza aşağıdaki gibi bir menü çıkacaktır. Bu sayede arkadaşınızı hemen arayıp veya SMS atıp doğum gününü kutlayabilirsiniz.


Eğer iBirthDay'i, arka planda sürekli çalışan bir servis olarak kullanmak istemezseniz (ki pil tüketimini arttıracağından pek tavsiye etmiyorum) arada bir "BirthDay List" seçeneğine tıklayıp arkadaşlarınızın doğum günlerini toplu halde aşağıdaki gibi görebilirsiniz:


iBirthDay uygulamasını Installer aracılığı ile ModMyApple.it paketi altından yükleyebilirsiniz. Eğer Installer'da göremiyorsanız kaynak olarak "http://www.serverasp.net/chiafa/MMA/repo.xml" adresini eklemeniz gerekebilir.

5 comments:

drwhite dedi ki...

benim installer da yok, adresi nereye ekleyeceğim. teşekkürler...

erdinç

BATŞSTA dedi ki...

selamlar, yuklerken su hatayı verdi
"Main Script execution failed!"
ne yapmam lazım
114 makinem

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Erdinç Bey,

Cihazınızda Installer olmaması enteresan. Özellikle güncel versiyon (1.1.3 veya 1.1.4) kırılmış iPhone'larda Installer hazır gelir.

Cihazınız eski bir versiyon olabilir mi?

Installer kurmak için iPhone'dan http://jailbreakme.com adresine girin ve karşınıza çıkacak menüde en alltaki "Install AppSnap" seçeneğine tıklayın.

Muhtemelen Installer'ın eski versiyonu yüklenecektir. Bir kaç defa Installer'ı kapatıp açtığınızda kendisini güncellemek isteyecektir.

Ilgaz Gürses dedi ki...

İbirthday ikonu ekranda görünüyor ama açılmıyor. Versiyonum 1.1.1. Sebep bu olabilir mi?

Mustafa Tan dedi ki...

Olabilir,

1.1.3 versiyonu ile birlikte uygulamaların çalışma mantığı epey değişti. Özellikle klasör yapıları.

Bu yüzden uygulama geliştiriciler genelde sadece 1.1.3 ve 1.1.4 versiyonlarını baz alarak geliştirme yapıyorlar.

t