27 Nisan 2008 Pazar

iPhone VideoRecorder

GÜNCELLEME (27/06/2009) : Aşağıdaki program resmen video kayıt desteği bulunmayan eski iPhone modelleri içindir. En son çıkan iPhone 3GS'de zaten video kayıt özelliği vardır.

Apple, iPhone için bir video kaydedici program düşünmemişti, bu eksiklikten hep önemli bir handikap olarak bahsedildi.

Ancak üçüncü parti yazılımcılar iPhone'da eksik denilen bir çok özellik için uygulama geliştirmeye devam ediyorlar. ShowTime, iPhone için geliştirilmiş ilk video kaydedici programdı. Bu program saniyede sadece 6 kare kaydedebiliyor ve ses kaydedemiyordu. Bir bağış yapmazsanız 5 saniyeden fazla kayıt yapmanıza da izin vermiyorlardı.

Geçen hafta kurduğum VideoRecorder programı, daha gelişmiş bir video kaydedici. Saniyede 15 kare kaydedebiliyor ve görüntüyle birlikte ses de alabiliyor. Uygulamanın en önemli iddiası ise video kaydetme işlemini minumum yer kaplayarak yaptığı.

Bu programla 30 saniyeye kadar kayıt yapabilirsiniz. Eğer lisans satın alırsanız hafıza dolana kadar kayıt yapabiliyorsunuz. İlk açılışta ve bazı durumlarda lisans satın almanız için uyarılar gelecektir, continue evaluation düğmesine basarak uygulamayı deneme sürümü olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.




Settings düğmesine basarak ayarlar ekranına geçebilir, bazı ses ve görüntü kalite ayarları yaparak kaliteyi düşürüp performansı arttırabilir ve videolarınızın daha az yer tutmasını sağlayabilirsiniz.

Settings bölümünde yaptığınız çekimin yatay mı düşey mi kaydedileceğine karar verebiliyor, çekim yaptığınız ortamdaki ışık miktarına göre parlaklık ayarı yapabiliyorsunuz.





Kayıt işlemi bittikten sonra videonuz, mp4 formatını dönüştürülmek üzere bir işlemden geçiriliyor. Ne kadar uzun bir kayıt yaptıysanız bu işlem de o kadar uzun sürüyor.


Bu işlem bittikten sonra çektiğiniz videonun üzerine tıklayarak :
  • oynatılmasını (Playback)
  • email ile gönderilmesini (Send by email)
  • isminin değiştirilmesini (Rename)
  • silinmesini (Delete) sağlayabilirsiniz.




Kaydettiğiniz tüm videoları /private/var/mobile/Media/iPhoneVideoRecorder dizininde bulabilirsiniz. Eğer 1.1.2 veya daha eski bir iPhone sürümü kullanıyorsanız videolarınıza /private/var/root/Media/iPhoneVideoRecorder dizininden ulaşabilirsiniz.

Installer'a http://www.iphone-recorder.com/install2 adresini source olarak ekleyerek VideoRecorder uygulamasını kurabilirsiniz.

13 comments:

ZeneX dedi ki...

Batarya durumunun görüntülendiği yerde OS gibi birşey var sizin telefonda. O nedir acaba?

Mustafa Tan dedi ki...

Last.fm'in iPhone uygulaması olan MobileScrobbler'ın scrobble seçeneği aktif iken o simge çıkıyor.

Kısaca cihazınızda dinlediğiniz şarkılar Last.fm hesabınızla ilişkilendiriliyor.

Unknown dedi ki...

/private/var/root/Media/iPhoneVideoRecorder dizinine nasıl ulasacagız

Mustafa Tan dedi ki...

Herhangi bir SSH Client uygulaması ile erişebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

ShowTime'daki 4 saniye sınırından sonra bu gayet iyi gorunuyor. Hemen deneyecegim. http://iphone-um.blogspot.com

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bildiğimiz gibi daha önceden kısa bir video çekimi yapabiliyorduk. şimdi ben sizlere sınırsız video çekimi nasıl yapılır onu anlatacağım.öncelikle http://iphoneturkey.blogspot.com/2008/04/iphone-videorecorder.html telefonumuza,anlatıldığı gibi programı kuruyoruz.şimdi 30snlik çekim yapabiliriz.daha sonrayine alttaki linkdeki gibi http://iphoneturkey.blogspot.com/2008/04/bossprefs-ile-telefon-servisini-kolayca.html BossPrefs programını kuruyoruz.sonra alttaki linkteki gibi SSH programını http://iphoneturkey.blogspot.com/2008/03/iphonea-ssh-zerinden-eriim.html masaüstü bilgisayarımıza kuruyoruz ve anlatıldığı gibi masaüstü bilgisayarımızdan telefonumuzun içine giriyoruz.wireless i olanlar direk olmayanlar telefonumuzun usb kablosuyla bağlanabilirler.şimdi internetten vereceğim download adresinden şu programı http://www.rapidshare.de/files/39236457/iphonevideorecorder_1.1.8.html den masaüstüne indirabilirler.program masa üstünde şu şekilde indi yani adı iphonevideorecorder_1.1.8 şimdi indirdiğimiz programın adını iphonevideorecorder diye değiştiriyoruz daha sonra SSH programında add yazan hemen yanındaki .solundaki. alana / işareti yazıyoruz oradan applications sonra videorecorder.app ye giriyoruz sonra SSH ekranının sağında gördüğümüz ve indirip adını değiştiğimiz iPhone Video Recorder dosyasını sürükleyip sağdaki iPhone Video Recorder dosyasının içine atıyoruz bize varolan dosya değişsinmi diye soruyor bizde evet deyip işlemi bitiriyoruz ve artık sınırsız video çekimine başliyoruz arkadaşlar bir teşekkür ü hak ettim değilmi saygılarımla.turkay09

Adsız dedi ki...

DÜZELTME SSH ekranının SAĞINDA DEĞİL solunda gördüğümüz ve indirip adını değiştiğimiz iPhone Video Recorder dosyasını sürükleyip sağdaki iPhone Video Recorder dosyasının içine atıyoruz bize varolan dosya değişsinmi diye soruyor bizde evet deyip işlemi bitiriyoruz ve artık sınırsız video çekimine başliyoruz arkadaşlar bir teşekkür ü hak ettim değilmi saygılarımla.turkay09

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR LİNK ÇALIŞIYOR İNDİRDİĞİNİZ DASYAYI AÇMIYORSUNUZ SADECE ADINI DEĞİŞİN YANİ _1.1.8 SİLİN.ve sağa sürükleyin ve varolan dosyayla değiştirin

Adsız dedi ki...

Kimse çalışıyor yada çalışmıyor diye yorum yazmamış malesef.Ben dendim.Ancak videorecorder programının 1 aylık deneme sürümü olduğu için süresi dolmuşken denedim. ve program açılmadan "loading" ekranında kapanmasına sebep oldu.Ancak sebebi benim videorecorder imin süresinin dolmuş olması olabilir. bu durumda ne yapmam lazım ? Kaldırdım yükledim tekrardan ama yemedi. Windows ta register den silerdik böyle durumlarda. iphone da ne yapmak lazım tekrar kullanabilmek ve bu olayı deneyebilmek icin?

Mustafa Tan dedi ki...

Bizzat denemedim ama şu linkteki yazıya bir gözatmanızda fayda olabilir.

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim. Video Recorder programımın deneme süresi dolmuştu. Ancak gönderdiğin link sayesinde tam sürüm olarak kullanabiliyorum.

salamanko dedi ki...

peki bu video recorder jailbreak li iphonelardamı calısıo yoksa hepsındemı ?

Mustafa Tan dedi ki...

@salamanko

Bu uygulama sadece jailbreakli cihazlarda çalışmaktadır.

t