24 Nisan 2008 Perşembe

iPhone'da El Yazısı Tanıma Özelliği

Uyarı : HWPen'i uninstall eden bazı kullanıcıların cihazları kitleniyormuş. Bu yüzden uygulama daha stabil bir hale gelinceye kadar kurulumunu tavsiye etmiyoruz.

iPhone'da yazı yazmak için gerekli durumlarda ortaya çıkan bir sanal klavye bize yardımcı oluyor. HWPen uygulamasını kurarsanız bu sanal klavyeye ek bir özellik geldiğini göreceksiniz. Klavyenin sol alt köşesinde yer alan düğmeye tıklayarak parmağınızla yani el yazısıyla da yazabiliyor olacaksınız.

HWPen bir el yazısı tanıma sistemi ve iPhone'a entegrasyonu çok başarılı yapılmış. Mevcut sürüm bir deneme sürümü, bazı problemleri var ama yine de ilginç bir deneyim, denemekte fayda var :)

Aşağıda iPhone Notes uygulamasını kullanırken ortaya çıkan sanal klavye ve klavyenin sol altında daha önce olmayan düğmeye tıklayarak açılmış el yazısı tanıma sistemini görüyorsunuz.



El yazısı yazabildiğiniz alanın sol tarafında ABC, 123 ve Çince birkaç harfin bulunduğu düğmeler yer alıyor. Eğer harflerden oluşan bir şey yazacaksanız önce ABC düğmesine basıp sonra harfleri yazmanız gerekiyor, rakam yazacak iseniz önce 123 düğmesine basmanız gerekiyor. Çince birşeyler yazmak için ise diğer düğmeye basıyorsunuz. Bu işlem, el yazınızı tanımada sisteme kolaylık sağlıyor.

Aşağıdaki ekran görüntüleri email uygulamasından. El yazısı tanıma seçeneğine geçtiğinizde sadece tek karakter girebileceğiniz bir ekran geliyor ve yazınız yanlış tanındıysa size sunulan alternatiflerden doğrusunu seçebiliyorsunuz, bu kullanım aşağıda soldaki ekranda yer alıyor.



El yazısı tanıma bölgesinde sağ ok işaretine tıklarsanız farklı bir kullanım şekline geçersiniz. Artık birden fazla karakteri yan yana yazabilirsiniz ancak sistem bu şekilde çok başarılı çalışmıyor, harf veya rakamları tek tek yazmak daha başarılı bir sonuç üretiyor, bu kullanım yukarıda sağdaki ekranda yer alıyor.

Programı installer'da HWPen adıyla bulamıyorsanız, http://iphonecake.com/dfiles/all.xml adresini source olarak ekleyin ve tekrar deneyin.

7 comments:

ZeneX dedi ki...

Caterpillar kurduğunuzda bu el yazısı olayının bug yarattığını da ekleyeyim. Türkçe klavye kullanıyorsanız, Rusça yazılar görmeye başlayacaksınız..
Şahsen başıma geldi.

Adsız dedi ki...

iyi gunler el yazisi ni installerden ekledim ama el yazisi yazildigi ozellikcikmiyor eski sistem duruyor Caterpiller gerekiyormu ben onuda ekleyim dedim ama Caterpilleri installerde bulamadim adresini gonderirmisiniz sources e ekleyim belki ondan sonra cika diye iyi gunler

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Caterpillar gerekmiyor. HWPen'i kurduktan sonra cihazınızı restart ettiniz değil mi?

Bir de her uygulamanın klavyesinde çıkmıyor. Örneğin mail uygulamasının klavyesinde çıkmaz. Notes uygulamasında çıkar.

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Ben bu programı kurdum ve daha sonra sildim telefonu kapatıp açtıktan sonra iphone takıldı yani açıtığımda apple 'ın simgesi olan elma sembolu herzamanki gibi çıktı fakat telefon moduna geçmiyor yani bu ekran takılı kalıyor !!! Ve şu anda ne yapacağımı bilemiyorum sinirim biraz bozuldu yani eğer kilitlenme gibi bir olaysa çözümü yoksa !! Herneyse ne yapabilirim acaba yardımlarınızı bekliyorum
Şimdiden Teşekkürler

Adsız dedi ki...

IYI gunler Mustafa bey evet restart yaptim cikmadi sonra programi silip tekrar yukledim ve restart yaptim yine basarili olamadim maalesef bilmiyorum ki hangi program eksik veya fazla bende cikaramadim notes bolumunede baktim eskisi gibi el yazisi eklenmemis ama uuinstallerde gorunuyor program yardimci olabilirseniz sevinirim iyi pazarlar .....

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Bence şu an çok uğraşmayın. Yorumlarda bir arkadaşın da paylaştığı gibi bu programın Uninstall edilmesi bazı cihazlarda kitlenmeye sebep oluyormuş. Yabancı forumlarda da bu konuda şikayet var. Ben test için sorunsuz uninstall ettim ama bence yine de biraz beklemek gerekebilir.

Adsız dedi ki...

Aynı kilitlenme bende de oldu.
Kullanmak şsteyenler iki kere düşünsün.

t