30 Nisan 2008 Çarşamba

iPhone'la Hava Durumunu Kolayca Öğrenin

Geçenlerde yeni iPhone almış bir arkadaşımla konuşurken farkettim ki bazı kullanıcılar üçün parti uygulamalar ile uğraşmaktan, iPhone ile birlikte gelen uygulamalardan ve özelliklerden tam olarak haberdar değil. Bu yüzden en çok kullandığım uygulamaların başında gelen ve bir kaç püf noktası bulunan Weather (Hava Durumu) uygulamasından bahsedeyim istedim.

Weather uygulamasını ilk defa çalıştırdığımızda karşımıza Türkiye'ye ait olmayan bir şehrin bir haftalık hava durumu tahmini geliyor. İlk olarak yapmamız gereken bu şehri silip, yaşadığımız veya ilgilendiğimiz şehirleri girmek. Bunun için öncelikle ekranın sağ alt köşesindeki "i" simgesine tıklıyoruz.



Ardından açılan ekranın sol üst köşesinde yer alan "+" simgesine tıklıyoruz. Bir sonraki ekranda ise işimiz oldukça kolay, çünkü aradığımızın şehrin ilk birkaç harfini yazmamızla birlikte muhtemel sonuçlar karşımıza liste olarak çıkıyor.



Yukarıdaki şekilde dilediğimiz kadar şehir ekleyip, iPhone'un ekran kaydırma özelliğini kullanıp, kolayca eklediğimiz tüm şehirlerin hava tahmin raporlarını görebiliyoruz.

Weather uygulaması verilerini Yahoo'dan alıyor ve tahminler gerçekten başarılı. Özellikle Istanbul'da yaşayanlar için ufak bir hatırlatmam olacak. Yukarıdaki ekran görüntülerinden de anlaşılacağı üzere, Istanbul için olan değerler ile Istanbul'un Anadolu yakasında bulunan Kartal semti için olan değerler arasında farklılıklar var. Sanırım Istanbul için olan değerler Avrupa yakasına ait. Bu da verilerin ne kadar hassas olduğunu gösteriyor. Gerçekten İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında semtler arasında epey bir mesafe var.

Ayrıca İzmir şehri Yahoo'un veritabanında "Azmir" olarak geçiyor. Sanırım ingilizcede büyük "İ" olmaması nedeniyle böyle bir yola başvurmuşlar. Gördüğüm kadarı ile Türkiye'nin bir çok şehri kayıtlı. Umarım sizin yaşadığınız şehir de vardır. Çünkü bu uygulama gerçekten çok faydalı.

0 comments:

t