4 Nisan 2008 Cuma

iPhone'unuzu Manyetik Alanlardan Koruyun

Geçenlerde mail grubumuzda bir arkadaşımız iPhone'unda değişik bir sorunla karşılaştığını bildirmişti. Özetle iki iPhone'unda da bir süre sonra "Repair Needed. iPhone cannot make or receive calls. http://www.apple.com/support" mesajları çıkmaya başlamış ve cihazın telefon özelliği çalışmaz olmuş.



Arkadaşımızın soruna çare olabilmek için ufak bir araştırma yapınca, sorunun cihazın uzun süre manyetik alanda kalmasından dolayı ortaya çıktığını tespit ettik. Öyleki bu blogda benzer sorundan muzdarip bir çok iPhone kullanıcısı olduğunu gördük.

Bizim arkadaşımız da iPhone'unu hoparlör yanında bırakıyormuş uzun süre.
"evet bu söledikleri olabilirr telefonumu kolonların yanına koyuyordummm.."
Bildiğiniz gibi hoparlör'lerin içinde yüksek manyetik alana sebep olan mıknatıslar bulunur. Bu mıknatıslar da iPhone'un telefon antenine parazit yapmaktadır.

Bir grup arkadaş da iPod Touch'u araba teybinden dinlemeye imkan veren cihazı (Digital FM Transmitter/Auto Charger for iPod) iPhone'a takmışlar ve bu sorunu yaşamışlar. Ayrıca araba teybine aux çıkışından bağlayan bir kişi de benzer sorunu yaşamış.

Sonuç olarak cihazınızın telefon özelliğinin çalışamaz duruma gelmesini istemiyorsanız yüksek miktarda manyetik alana sebep olan cihazlardan uzak tutun, özellikle ses sistemlerinden.

3 comments:

Unknown dedi ki...

arkadaslar bu sabah ayni sorunla ben de karsilastim, cozum olarak http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=33262&page=2 burada anlatilanlari uyguladim (iphone tools 1.1.4a programi + sonra ziphone 3.0 ile unlock ettim) bosuna üzülmeyin..

Adsız dedi ki...

iphone-tools kullanmak gerekiyor, ama rapidshareden kaldırmıslar.
iphone-tools upload edebılecek var mı, ya da download adresini bilen?

Murat dedi ki...

iphone-tools programını bulan varmı?:S var ise mozakat@gmail.com dan mail atabilirmi?:S

t