25 Nisan 2008 Cuma

Pool 2.0

İlk versiyonu çıktığı zaman tanıttığımız iPhone'daki ilk (sanırım da tek) bilardo oyunu olan Pool'un bugün yeni bir versiyonu yayınlandı. Bilardo, iPhone'u olan, olmayan tüm arkadaşlarımın en favori oyunu. Bu oyun yüzünden fırsat buldukları her an iPhone'larımızı elimizden alıyor, henüz iPhone sahibi olamayan arkadaşlar.



Pool'un yeni versiyonu ile ilgili hem süper iyi hem de süper kötü haberlerim var. Önce tabii ki uzun zamandır beklediğimiz güzel haberleri paylaşalım:

* Artık 2 kişi rakip olacak şekilde karşılıklı oynanabiliyor, hem de bilardo sevenlerin alışık olduğu klasik tarzda. Tabii ki aynı iPhone'da. Henüz ağ üzerinden oyun desteği yok.
* Maçlar tavla gibi setler halinde oynanabiliyor.
* Artık bilgisayara karşı da oynanabiliyor ve Ayarlar (Settings) kısmından zorluk derecesi (AI level) ayarlanabiliyor.
* Maçlar kayıt edilebiliyor ve daha sonra kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
* Maç ortasında ana menüye dönülebiliyor. Bunun için sol üst köşedeki ik adet küçüktür işaretinden oluşan düğme kullanılıyor.
* Topa vuruşlarda ince ayar yapılabiliyor. Bunun için ekranında altında yer alan "-" ve "+" düğmeleri kullanılıyor.



Gelelim ise kötü habere. Pool'un geliştiricisi bu kadar uğraşınca doğal olarak gönlünüzden ne koparsa hesabı bağış (en az 1$) istiyor. Bağış yapmasak da oynayabiliyoruz fakat ücretsiz versiyonunda bazı kısıtlar mevcut:

* Maç kaydetme ve yükleme opsiyonları kapalı.
* Bir günde en fazla 7 el oynayabiliyoruz. Fakat tek kişilik modu hala sınırsız.
* Setler 1 adet ile sınırlı.

Günlük oyun hakkımız bittiğinde karşımıza aşağıdaki ekran çıkıyor.



Eğer Ben bilardo hastasıyım, ne yapar eder bağışta bulunurum" derseniz yapmanız gereken bu link üzerinden PayPal hesabınız ile bağış yapmak ve size gönderilecek kodu Ayarlar (Settings) ekranının en altında yer alan alana girmek.

Pool uygulaması Installer'da Games paketi altında yer alıyor. Eğer göremiyorsanız Source'larınız arasında "Ste Packaging" yok demektir. "http://repo.smxy.org/iphone-apps" linkini kaynak olarak ekleyerek yükleyebilirsiniz.

1 comments:

Adsız dedi ki...

dediğiniz şekilde ste packing yükledim ama bendecıkmadı oyun

t