12 Mayıs 2008 Pazartesi

CepRSS.com

Sitemizi uzun zamandır takip eden okurlarımız, mart ayında yayınladığımız iPhone'da RSS Kullanımı başlıklı yazımızı mutlaka okumuşlardır. Bu yazıda özetle RSS teknolojisinden, faydalarından ve iPhone'da kullanımından bahsetmiştik.

Şimdide şu an Beta aşamısında olan www.ceprss.com ismindeki, iPhone için optimize edilmiş yeni sitemizden bahsetmek istiyorum. CepRSS.com kısaca iPhone için optimize edilmiş web tabanlı bir RSS portalı. Çeşitli kategorilerde, en çok takip edilen haber sitelerinin RSS feed'leri birleştirilerek özet bir şekilde sunuluyor. Bu sayede güncel haberlerden, çok fazla site ziyaret etmeden kolayca haberdar olabiliyorsunuz.




Eğer CepRSS.com'un faydalarını madde madde sıralarsak:

1) iPhone Safari'de çalışan bir web uygulaması olduğu için ayrıca kurulum (Installer, vs.) gerektirmiyor. Tek ihtiyacınız olan bir internet bağlantısı.

2) CepRSS.com, bir web uygulaması olmasına rağmen iPhone'a göre optimize edildiği için, iPhone'a kurulmuş bir uygulama hissi veriyor.

3) Çeşitli kategoriler altında yer alan haberler konularına göre "Yahoo Pipes" teknolojisi ile birleştirilerek ve filitre edilerek sunulduğundan her bir haber sitesinin RSS feed'ini ayrı ayrı eklemenize gerek kalmıyor. Biz zaten RSS kaynaklarını sürekli güncelliyor olacağız.

4) Portalimizin bence en önemli özelliği de çok az veri (data) trafiği yaratıyor olması. RSS teknolojisi zaten az ve öz miktarda bilgi içerir, biz ise portalimizde gösterilen veri miktarını iyice azaltmış durumdayız. Unutmayın http://www.hurriyet.com.tr' yi Safari'de açmanız ile Hürriyet'in RSS feed'ini okumanız arasında ciddi bir veri trafiği farkı oluşur. Bu yüzden CepRSS'i sadece Wi-Fi ile değil EDGE bağlantınız ile de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

5) Portalde gördüğünüz herhangi bir haber ilginizi çektiğinde, detay için üzerine tıklayıp haberin orijinal kaynağına da gidebiliyorsunuz.



iPhone'da http://www.ceprss.com 'u ziyaret edip bizimle olumlu olumsuz tüm düşüncelerinizi paylaşabilir, isterseniz sitede yer almasını istediğiniz haber kategorileri de önerebilirseniz. Beta aşamasında olduğumuz için mevcut kategorilerde ve içerikte değişiklikler olabilir.

Eleştiri ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

3 comments:

Tatu dedi ki...

"CepRSS.com"u şimdi yükledim. Hatta Home Screen'e kısa yolunu bile koydum heman.
Ve ilk eleştirim.
Logo bir felaket.
Forum Donanımhaberdeki "james120" ismli iTrafik logosunu düzelten arkadaşla samimiyeti arttırmanızı şiddetle öneririm.
Program (Home Screen Linki sayesinde program diyorum) çok kullanışlı, pratik.
Emeğinize sağlık.
Kullandıkça yorumlarımı gönderirim...

Tatu dedi ki...

Sinemalar başlığı altındaki seanslar sekmesi herhalde en çok kullanacağım bölüme benziyor.
Bu sayfadaki sonuçlar geldiğinde;
1- Filmlere ait afişler yüklenmiyor.
2- Filmlerin orjinal isimlerini de koyabilsek daha kullanışlı olurdu.
3- Bir de Fragman linki olsa.. (Çok güncelleme ister biliyorum ama isteyenin yüzü bir kara..=
4- Hatta bu Sinema sekmesini Turkcell ve Vodafone satışlara başlamasıyla "Trailers Lite" veya"ShowTime" benzeri bir program yazıp, seans bilgileri, filmin IMDB puanı, Trailer'ı ve seans bilgilerini yazıp appstore'da satışa bile sunabilir siniz.Veya rekabet adına Turkcell veya Vodafone' satabilirsiniz...
Nasıl fikir?

Adsız dedi ki...

Sanırım Flash olmadığı için fragmanları görüntüleyemiyor telefonlarımız. Ama film afişleri benim iphoneumda sorunsuz gözüküyor.

t