5 Mayıs 2008 Pazartesi

Funiculus ile Gitar Akoru

Size iPhone ile "yok artık" denecek cinsten başka bir uygulamadan bahsetmeye çalışacağım. Uygulamamızın adı Funiculus. Gitar çalan ve akor yapmak isteyen arladaşlar için gerçekten çok güzel bir ürün. Ürünümüzün 3 adet modu var.

Bunlardan ilki Standart Mod. Bu modda gitarınızın teline vuruş yaptığınızda anfinizden çıkan sesi mikrofondan alarak size basılan notanın tab'ını veriyor. Gitarının tellerini istediği tondan akor yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan bir mod. Eğer kulaklık mikrofonu kullanıyorsanız daha yüksek performans alacaksınız.

İkinci modumuz Devamlı Mod. Bu modda seçilen gitar türüne göre tellerin akorları yapılabiliyor. Yapmanız gereken gitarınızı seçmek ve "pitch" bölümündeki ışık yeşil olana kadar telinizin gerginliğini ayarlamak.

Üçüncü ve son modumuz ise Nota Modu. Burada ise çalınan tellerin notaları ekranda beliriyor. Nota ile gitar çalanların çaldıkları şarkıyı doğrulamaları için çok kullanışlı bi mod.

Konuyu pek uzatmak istemiyorum aslında. Gitarı olan ve akor yapmak isteyenler beni çoktan anlamıştır. Bu uygulamanın kullanıcısı olarak söyleyebileceğim ise uygulamanın gerçekten inanılmaz az hata payı ile çalışması. Alttaki resimde 150$ değerinde bir araç ile Funiculus'un resimlerini koyuyorum. Sanırım yorum yapmak yersiz olacaktır. :)

Uygulama yükleme bilgileri:
1-Source : http://modmyifone.com/installer.xml
2-Uygulama Adı: Funiculus
3-Kullandığım Versiyon : 1.1.4
Yüklemede sorun yaşarsanız : Iphone Installer

2 comments:

Adsız dedi ki...

çok güzel ama nerden bulabiliriz????????????

Adsız dedi ki...

ona akord deniyor. akor; bir bir gam'ın genelde 1-3-5-7 gibi köşe notaları tabir ettiğimiz notların birleşmesi ile anlamlı bir ses grubu oluşturan küme.

t