13 Mayıs 2008 Salı

iPhone Kulaklığının Tüm Özellikleri

Özellikle yeni iPhone kullanmaya başlayanlara çok faydalı olacağını düşündüğüm, iPhone kulaklığı ile ilgili birkaç bilgi paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi iPhone'un orijinal kutusundan, mikrofonu da olan şık bir kulaklık çıkıyor. Bu kulaklığın mikrofonu da aynı zamanda bir iPhone düğmesi gibi işlev görüyor.


Zaten mikrofonu kibarca sıktığınızda "klik" sesi rahatça duyuluyor. Bu "klik" özelliğini kullanarak da aşağıdaki işlemleri yapabiliyoruz:

Bir şarkıyı veya videoyu duraklatmak için : Mikrofona bir defa basın.
Bir sonraki şarkıya geçmek için : Mikrofona arka arkaya iki defa basın.

Gelen çağrıya cevap vermek için :
Mikrofana bir defa basın.
Gelen çağrıyı reddetmek için : Mikrofonu 2 saniye kadar basılı tutun ve sonra bırakın. Meşgula düşürme sinyali duyacaksınız.

Mevcut konuşmayı bitirmek için :
Mikrofana bir defa basın.
Mevcut konuşmayı yaparken diğer çağrıya cevap vermek için : Mikrofona bir defa basın. İlk çağrıya dönmek için tekrar bir defa basın.
Mevcut konuşmayı bitirip diğer çağrıya cevap vermek için : Mikrofonu 2 saniye kadar basılı tutun. Meşgula düşürme sinyali duyacaksınız.

Ayrıca kulaklık takılı telefonunuz çaldığında, zil sesi hem kulaklıktan hem de iPhone'dan duyulacaktır. Bu sayede kulaklıklar kulağınızda değilken bile telefonun zil sesini duyabilirsiniz.

2 comments:

batuhan dedi ki...

su an bir forumda okudum birde 3kere ustuste bastigimizda kulakliktaki dugmeye sarkiyi tekrar dinleyebiliyoruz yada bir onceki sarkilari dinleyebiliyoruz

Mustafa Tan dedi ki...

Doğrudur. Bu özellikler yeni geldi.

t