26 Mayıs 2008 Pazartesi

iPhone Tuş Kilidi İpuçları

iPhone'umu ilk aldığımda, ekran kilitli (locked) iken gelen çağrıları meşgule düşeremiyordum. Çünkü iPhone'da, klasik telefonlarda olduğu gibi arama yaparken kullandığımız "Yes" ve "No" tuşları bulunmuyordu. Ekrana da sadece çağrıyı cevaplama seçeneği çıkıyordu. Bu yüzden bir süre gelen tüm çağrıları cevaplamak zorunda kalmıştım :)

Cihazınız kilitliyken, aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi bir çağrı aldığınızda, eğer çağrıyı cevaplamak istemiyorsanız yapmanız gereken cihazınızın üstünde bulunan kapatma (sleep/wake) düğmesini kullanmak.



Çağrıyı sessize almak için kapatma düğmesine 1 kere basınız.
Çağrıyı meşgule düşürmek için kapatma düğmesine 2 kere basınız.



Ayrıca eğer tuş kilidi devredeyken müzik dinliyorsanız ve o an çalan şarkıyı değiştirmek veya diğerine geçmek isterseniz illa tuş kilidini devreden çıkarmanıza gerek yoktur. Bunun için de çok daha kısa bir yol mevcut.

İlk yapmanız gereken önce "Home" veya kapatma tuşuna bir kere basıp ekranda "Sürükle Aç" kaydırma çubuğu çıkacak şekilde cihazı uyandırmak. Ardından da "Home" tuşuna hızlıca 2 defa basıp iPod'un basit fonksiyonlarını ekrana çıkartmak.



Yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Saat'in hemen altında çıkan düğmeler sayesinde iPod uygulamasını basitçe de olsa yönetebilirsiniz. "Home" tuşunun bu özelliği, eğer kullaklık kullanmıyorsanız özellikle çok faydalı olacaktır.



Hangisi "Home" tuşu diyenler için de yukarıdaki ekran görüntüsü yardımcı olacaktır.

13 comments:

Unknown dedi ki...

mustafa abi bunlar küçük şeyler:)
vista perfection'dan bahsetsene arkadaşlara
bugün yükledim:) telefon vista görünümlü oldu ve sorunsuz çalışıo:)
süper

Mustafa Tan dedi ki...

Senin için muhakka küçüktür ama emin ol iPhone'un temel özelliklerinden haberdar olmayan da epey kullanıcı var.

Vista Perfection'dan bahsetmeye çalışırım vakit bulursam.

Adsız dedi ki...

Açıkçası bende telefonu ilk aldığım zamanlarda telefonu meşgule düşüremiyordum. Mustafa Bey haklıdır. Bence de birçok kişi de aynı problemi yaşamıştır. Hatta bende kulaklığı tarif ettiğinizde, 2 defa tuşa basıldığında kapanabileceğini düşündüm : ) Sizlere tekrardan böyle bir sitede öncülük ettiğiniz için teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

abi valla vista süper oldu ya
tavsiye ederim...

ahmet dedi ki...

iyi günler arkadaşlar benim 114 var iki hopörlörden birinden ses çıkmıyor ne yapmalıym saygılar.

Mustafa Tan dedi ki...

Bu resimde de görebileceğiniz gibi iPhone'da tek hoparlör bulunuyor, diğeri mikrofon.

Adsız dedi ki...

iyi günler Arkadaslar,Ben ilk defa bu siteye giriyorum.Emegi gecen Herkese tesekür ederim(Niffob com)icin.bende size bir kac tane Souerce Adresi Vermek Istiyorum.
1. ride4.org/shai.xml Tam 130 tane source var.yukledikten sonra New source bakmaniz Lazim.
Bütün Istedikleriniz Var Mesala(Customize,SummerBoard). customize ve summerboar yükledikten sonra Bunlarin icine girin Summerboard`cok thema bulacaksiniz.Customizede´de Modmyifone olan web sayfasinda olan sarj cesitlerini bulacaksiniz. Yüzlerce Themen.Cok cesitli Sarj temasi.
2. kankon.org/kankon.bundada kankon thmen "2" cok güzel

Tesekürler

Unknown dedi ki...

Öncelikle Herkese Merhaba..

Ben iphone aldım ancak ne yazıkki iphone um da bir problem var iphone umun ekranını kullanamıyorum slide yapamıyorum. Ekran hiçbir tepki vermiyor. Ne yapabilirim yardım ederseniz çok sevinirim... Çünkü cihaz elimde kaldı ve yapabilecek hiçbirşeyim yok saygılarımla...

Adsız dedi ki...

Rectain isimli arkadaşın problemini ben de yaşıyorum...Arayanlara bu nedenle cevap veremiyorum ( slide yapamadığım için cevap veremiyorum ) .Ancak gelen aramayı üstten tuşlayarak reddeiyorum ve ben arıyorum insanları...Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Adsız dedi ki...

abi bana su vista perfection 2.0 ın source sni verebilirmisiniz summerboardda cıkmıo bi turlu

caglarmarmaris dedi ki...

arkadaslar iphonunda sorun yasayanlar slide yapıp gelen cagrılara cevap veremediklerini, iphone larını kullanamadıklarını soyluyorlar. Yapmanız gereken iphonunuz takılı ise: HOME ve KİLİT tuşlarına aynı anda 10 saniye süreli basılı tutmak boylece iphone kapanacak ve tekrar actıgınızda saglıgına kavusacak. marmaristen sevgiler çağlar

caglarmarmaris dedi ki...

arkadaslar size bazı program ve oyunlar yükleyebilmeniz için source: modmyifone.com/installer.xml ->bu linki tıpatıp olarak aynı yazınız.

Adsız dedi ki...

Arkadaslar home tusum bozuldu Tami yapilirmi yardmci Olin lutfen

t