12 Mayıs 2008 Pazartesi

Raging Thunder

Raging Thunder, iPhone’da gördüğüm en gelişmiş oyun. Biraz araştırınca aslında iPhone için yazılmadığını sonradan iPhone’a taşındığını öğrendim, hatta diğer mobil platformlarda ödüller almış oldukça popüler bir oyun. Fuse adında bir oyun motoru üzerinde geliştirilmiş. Bu oyun motoru üzerinde geliştirilen oyunlar, Symbian, PocketPC, PalmOS, Brew, Wipi, Windows CE ve Linux üzerinde çalışabilmekte. Bu platformun sahibi polarbit, Fuse’u iPhone üzerinde çalışır hale getirince Raging Thunder oyununu da deneme amaçlı biz iPhone kullanıcılarının beğenisine sunmuş.



Oyunu hızlıca denemek istiyorsanız sırayla Start Game->Quick Race seçeneklerini tıklamanız yeterli. Araba otomatik olarak hızlanıyor, siz iPhone’u sağa sola eğerek yön veriyorsunuz. Tabi ki oyunda iPhone’un yer çekimi sensörlerini kullanacak şekilde bir takım değişiklikler yapılmış. İlk birkaç denemede yolda durmakta zorlandım ama alışınca gerçekten çok keyifli bir oyun.

Oyun açıldığında bazı opsiyonlar sunuyor:
  • Quick Race : Yarış 3 tane rakip ile başlıyor, iyi dereceler elde ederseniz bir sonraki parkura geçme hakkı kazanıyorsunuz.
  • Arcade: Farklı özellikte arabalardan seçim yapmanıza izin veriliyor.
  • Time Attack: Parkur ve araba seçip kendi yaptığınız en iyi dereceye karşı yarışabiliyorsunuz.
  • Championship: Bu bölüm, yarıştıkça para kazanıp, kazandıkça arabanızı modifiye edebildiğiniz bir bölüm. Bu özellik 0.7.1 sürümünde çalışıyor.
Oyundan ekran görüntüsü alınamıyor ama yabancı bir site tarafından hazırlanmış tanıtım videosundan ekran görüntüleri aldım:



Oyunu installer'ınızda bulamadıysanız, http://iphonebigboss5.com/repo/repo.xml adresini source olarak ekleyip yeniden deneyin.

0 comments:

t