23 Mayıs 2008 Cuma

Türkçe Installer

GÜNCELLEME : Aşağıdaki yazı 1.1.4 ve altı versiyon kullanan iPhone'lar içindir. Eğer cihazınızın versiyon 2.o ve üzeri ise ya da iPhone 3G kullanıcısı iseniz App Store ve Türkiye'den iPhone 3G Alırken Bilinmesi Gerekenler - I yazımıza bir göz atın.

Orijinal iPhone menülerinin ve uygulamalarının türkçeleştirilmesini sağlayan niffob.com 'dan sonra şimdi de Almanya'da yaşayan Aykut Egeli arkadaşımız sayesinde Installer'ın en güncel versiyonu olan 3.11 türkçeleşmiş durumda.

Installer'ın türkçeleştirme işlemi oldukça basit ve yine Installer aracılığı ile yapılıyor. Fakat Installer'ın türkçe olabilmesi için iPhone'un dil seçeneğinin de türkçe olması gerekiyor. Eğer iPhone'u nasıl türkçe yapacağınızı bilmiyorsanız bu Türkçe iPhone Konfigürasyonu başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

1) İlk olarak iPhone Installer başlıklı yazımızda anlattığımız gibi "http://s.iphone-forums.de" adresini Installer'a kaynak olarak ekliyoruz. (Sources -> Edit -> Add)



2) Ardından "Install" sekmesinden "iPhone-Forums Sprachpakete" kategorisini seçiyoruz.
3) "iPhone-Forums Sprachpakete" kategorisi altından da "Türkischer Installer" uygulamasını seçip yüklüyoruz.



4) "Türkischer Installer" uygulaması sorunsuz yüklendikten sonra Installer'ı bir kapatıp açıyoruz. Eğer iPhone'umuzun dili de türkçe ise Installer'daki tüm menülerin ve butonların aşağıdaki ekran görüntülerinde olduğu gibi türkçe olduğunu görüyoruz.



Sizin de gördüğünüz gibi tüm ingilizce terimler çevrilmiş.



Aykut Egeli arkadaşımıza bu emekleri için tekrar teşekkür etmekte fayda var. Ben bizzat Türkçe Installer'ı, uygulama kurarak, kaldırarak test ettim ve gayet sorunsuz çalışıyor. Eğer yine de sorunla karşılaşırsanız kendisine mail atarak irtibata geçebilirsiniz.

Kaynak : http://iphone-forums.de/showthread.php?tid=19044&pid=133346&

4 comments:

Adsız dedi ki...

uygulama gerçekten çok güzel emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler

Unknown dedi ki...

bu baya iyi oldu

seckinnn dedi ki...

ya arkadaşlar herşey iyi çok güzel yanlız bi sorun var ben yeni iphone 3g aldım fakat sizin anlattığınız gibi installer diye birşey bulamıyorum yok yani bu konuda yardımcı olursanız sevinirim eqvador@hotmail.com

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Installer jailbreak'li iPhone'lara sonradan yüklenen ve eskiden çok kullanılan bir uygulamadır. Sizin cihazınız orijinal bu yüzden Installer'a pek ihtiyacınız yok.

Lütfen aşağıdak iki yazıya bir göz atın:

Türkiye'den iPhone 3G Alırken Bilinmesi Gerekenler - I

Türkiye'den App Store İncelemesi

t