14 Mayıs 2008 Çarşamba

uPoze ile Flickr Entegrasyonu

Daha önce iFlickr isimli bir uygulama ile çektiğiniz fotoğrafların Flickr hesabınıza nasıl yükleyebileceğinizi anlatmıştık.

uPoze da aynı işi yapan bir program, uPoze'un en önemli özelliği, bir kere Flickr hesabınızı tanıttıktan sonra uygulamayı bir daha açmanıza gerek bırakmaması. Arka planda çalışarak normal iPhone Camera programı ile çektiğiniz fotoğrafları siz farketmeden Flickr'a yükleyebiliyor.

Uygulamayı ilk açtığınızda sağ üst tarafta New User düğmesine basarak Flickr hesabınızı tanıtmaya başlayabiliyorsunuz. Eğer yoksa önce bir Flickr hesabı oluşturmanız gerekir.

New User düğmesine bastıktan sonra gelen ekranda belirtildiği gibi

  • Önce Follow this link to Flickr linkine tıklıyorsunuz.
  • Safari açılacak ve uPoze programının hesabınızı kullanmasına izin verip vermeyeceğinizi soran bir Flickr sayfası karşınıza gelecek. Burada OK, I'LL ALLOW IT düğmesine basarak gerekli izni verebiliyorsunuz.



  • Daha sonra bir başka sayfa açılarak izin için oluşturulmuş Flickr Code karşınıza gelecek. Bu rakamları bir kenara not edebilirsiniz.



  • Son olarak yeniden uPoze programını çalıştırıp, New User düğmesine basıp Enter Flickr Code Here yazan bölüme not aldığınız rakamları girin.
  • Artık hesabınız tanımlanmış oldu. Birden fazla hesabınız varsa aynı işlemleri tekrarlayarak onları da ekleyebilirsiniz.
Hesap tanıtma işlemi sadece bir kez yapılıyor, eğer ayarlarınızda değişiklik yapmak isterseniz uPoze programı çalıştırıp hesabınızın üzerine tıklayıp değişiklikler yapabilirsiniz:
  • Upload Pictures: OFF konumuna getirirseniz çektiğiniz fotoğraflar otomatik olarak upload edilmeyecek.
  • Upload on EDGE: Kablosuz internet bağlantısı olmayan durumlarda EDGE kullanılarak upload işlemi yapılmasını engelleyebilirsiniz, bunun için bu seçeneği OFF durumuna getirmelisiniz, bence OFF yapın malum EDGE ile upload işleminin maaliyeti yüksek olabilir.
  • Delete After Upload: Çektiğiniz fotoğrafların Flickr'a upload edildikten sonra silinmesini istiyorsanız bu seçeneği ON konumuna getirmeniz yeterli.



Bu programı installerda uPoze adıyla bulamıyorsanız http://iphonebigboss5.com/repo/repo.xml linkini source olarak ekleyip yeniden deneyin.

Bu bölümde biraz da Flickr'dan bahsetmek istiyorum.
Flickr, online fotoğraf paylaşım ve yönetim sitelerinden en popüler olanıdır. Onu popüler kılan, servislerini programcılara bir çok farklı teknoloji ile açmış olmasıdır. Bu sayede özellikle gönüllü programcılar tarafından bir çok program ve eklenti geliştirilmiştir. Bu programlarla yapabileceklerinizin neredeyse sınırı yok:

Örnek vermek gerekirse;
  • Bilgisayarınızdaki fotoğrafları hızlı ve toplu şekilde Flickr'a yükleyebilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda Flickr'a yüklediğiniz fotoğraflardan oluşan ve sürekli değişen bir ekran koruyucu veya duvar kağıdı yapabilirsiniz.
  • Flickr fotoğraflarınızla slide gösterileri hazırlayabilir hatta istediğiniz fotoğrafları baskı için sipariş verebilirsiniz.
  • Bilgisayarınızdaki fotoğraflarla Flickr arasında senkronizasyon da yapabilirsiniz.
Peki bu programları nasıl temin edeceksiniz? İşte size çok faydalı iki link:
http://www.flickrbits.com/
http://www.quickonlinetips.com/archives/2005/03/great-flickr-tools-collection/



0 comments:

t