17 Mayıs 2008 Cumartesi

Wallpaper

Eğer iPhone'da sık sık arka plan resmi (wallpaper) değiştiren kullanıcısı iseniz birazdan detaylı bahsedeceğimiz Wallpaper uygulamasını çok seveceksiniz. Wallpaper, iPhone için ilk geliştirilen ve popüler olan uygulamalardan biri olmasına rağmen her nedense şu ana kadar hakkında hiç bir yazı yazmamışız.

Wallpaper, kullanıcılarının masa üstü resimlerini (wallpaper) biribiri aralarında paylaşmasını sağlayan kullanımı oldukça basit bir iPhone uygulaması. Uygulamayı ilk çalıştırdığınızda (Internete bağlı olmanız gerekiyor) eğer masaüstünüzde kendi cihazınızdan atama yaptığınız bir resim varsa karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.



Bu ekranda Wallpaper, o an kullandığınız masaüstü resmini diğer kullanıcılar ile paylaşmak isteyip istemediğinizi soruyor. Eğer istiyorsanız "Share My Wallpaper" seçeneğine, istemiyorsanız da "Nevermind" seçeneğine tıklayın. Ardından bir resmin ekranı kapladığını ve bu resimlerin 5 saniyede bir değiştiğini göreceksiniz. Bunlar, Wallpaper uygulamasını kullanan diğer iPhone fanatiklerinin paylaştığı resimlerdir. Ben de bu yazıyı hazırlarken geçenlerden Bolu Tüneline girmeden yol kenarındaki manzarayı çektiğim resimi paylaştım, görürseniz şaşırmayın :) Bu arada unutmayın, bazı şakacı iPhone kullanıcı sizi başkalarının yanında utandırabilecek resimler de paylaşmış olabilir.



Her hangi bir resmin üzerine tıkladığınızda karşınıza yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi bir menü çıkacak. Bu menüdeki seçeneklere kısaca göz atacak olursak:

Use As Wallpaper : O an ekranda gördüğümüz resmi duvar kağıdı (masa üstün resmi) yapmak istiyorsak bu seçeneği kullanıyoruz.

Add To Gallery : O an ekranda gördüğümüz resmi daha sonra duvar kağıdı yapmak için bu seçeneği kullanıyoruz ve ilgili resim galeride (gallery) saklanıyor.

Comments : Her hangi bir resim ile ilgili yorum yazmak istersek bu seçeneği kullanıyoruz. Tabii bu durumda karşınıza çıkan ekranda kayıt (Create Account) olmanız gerekiyor. Daha evvel kayıt olduysanız (Already Registered) yorum yazabiliyorsunuz. Fakat bu seçenek çok kullanışlı değil.

Report : Sakıncalı gördüğünüz resimleri bu seçenek ile rapor edebiliyoruz.

View Gallery : Daha evvel galeriye attığınız resimleri bu seçenek ile görebiliyorsunuz. Galeride herhangi bir büyütüp üzerine tıkladığınızda çıkan menüde ise ayrıca iki seçenek daha çıkıyor.

Remove From Gallery : İlgili resmi galeriden silmek için kullanıyoruz.
Back to Gallery : Galeri ana ekranına dönmek için kullanıyoruz.



Gördüğünüz gibi uygulamanın kullanımı oldukça basit. Özellikle mevcut duvar kağıdınızdan sıkıldığınızda bu uygulamayı çalıştırıp karşınıza 5 saniyede bir gelecek yeni resimlerden bir tanesini seçebilirsiniz.

Fakat unutmayın bu uygulama resimleri internet bağlantınızı kullanarak getirmektedir. Internet bağlantınız yoksa uygulama çalışmaz ve eğer EDGE üzerinden internete bağlanırsanız ay sonunda ciddi bir fatura ile karşılaşabilirsiniz.

Wallpaper uygulamasını Installer aracılığı ile Multimedia kategorisi altından kurabilirsiniz. Bu yazıyı hazırlarken Wallpaper uygulamasının en güncel versiyonu 2.3 idi.

0 comments:

t