20 Haziran 2008 Cuma

Anket Sonuçları

"iPhone'un EDGE servisini ne sıklıkta kullanıyorsunuz?" başlıklı anketimizi de sonuçlandırdık. Sonuçlara bakınca iPhone kullanıcılarının yaklaşık %30'unun ciddi bir EDGE kullanıcısı olduğu görülüyor. Zaten operatörlerin iPhone'u sevmelerinin altında yatan ana neden de, iPhone'un klasik cihazlara göre çok daha fazla veri trafiğine neden olması.

Sonuçlarda bana en ilginç gelen ise %10 oranında, EDGE hakkında bilgi sahibi olmayan iPhone kullanıcılarının bulunması. Muhtemelen bu kullanıcılar ankete katıldıkları dönemde iPhone'larını yeni almışlardı.

"EDGE'i hiç kullanmıyorum" diyenlerinin oranının da %37 çıkmasına açıkça hiç şaşırmadım. Büyük bir ihtimal bu seçeneğe oy verenler, iPhone'u ilk aldıklarında bilinçsizce EDGE kullanıp, ay sonunda yüklü bir fatura ile karşılaşan kullanıcılar. "iPhone Uygulamaları ve EDGE Trafiği" başlıklı yazımızda da belirttiğimiz gibi iPhone uygulamaları ciddi miktarda veri trafiği oluşturuyor.

İşte "iPhone'un EDGE servisini ne sıklıkta kullanıyorsunuz?" başlıklı anketimizin sonuçları:


Yanıtlar


Oylar%


EDGE'i hiç kullanmıyorum



122
37%

EDGE'i çok mecbur kalırsam kullanıyorum



6720%

EDGE'i sürekli açık tutuyorum


5517%

EDGE'i lazım oldukça kullanıyorum


5015%

EDGE nedir bilmiyorum


3310%






327



Yeni anketimiz ise yeni nesil iPhone yani 3G iPhone ile ilgili. Bildiğiniz gibi 3G iPhone Türkiye'ye yakında sadece Vodafone ile gelecek gibi gözüküyor. Ayrıca Apple, yeni satış modeli ile 3G iPhone'ların unlock edilip başka operatörlerde kullanılmasını epey zorlaştırdı.

Bu durumda 3G iPhone için operatörünüzü değiştirirmiydiniz ? Sitemizin sağ üst köşesindeki ankete katılarak bu konudaki düşüncenizi paylaşabilirsiniz.

2 comments:

Adsız dedi ki...

merhabalar, sitede iletişim bölümü göremediğim için bu başlığın altına yazmayı uygun buldum.

öncelikle site ve anketlerinizin gayet hoş olduğunu söylemeliyim.

yeni anketiniz hakkında bir önerim var. seçeneklerin içinde "Zaten Vodafone Kullanıyorum" seçeneği olması gerekmez miydi?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Geçen ay düzenlediğimiz bir anketimizde iPhone kullanıcılarının hangi operatöre abone olduklarını zaten sormuştuk.

Bu anketimizde ise amacımız Vodafone abonesi olmayan kullanıcıların düşüncülerini öğrenmek. Vodafone kullanıcıları şu an iPhone konusunda zaten avantajlı. Tabii Vodafone kullanıcısı olup da "Olmasaydım şöyle yapardım" diyenler de oy kullanabilir.

Mail yerine yazılara yorum yapılmasını tercih ettiğimiz için bir iletişim adresi koymadık. Bu sayede önerilerden herkes faydalanabiliyor.

Öneriniz için çok teşekkürler.

t