7 Haziran 2008 Cumartesi

Time4SMS

iPhone'nuzun sizin belirlediğiniz bir tarih ve saatte, istediğiniz bir kişiye, önceden hazırladığınız bir mesajı otomatik olarak göndermesini ister miydiniz? Eğer cevabınız evet ise, Time4SMS uygulaması tam size göre. Açıkçası Time4SMS, basit olmasına rağmen çok kullanışlı bir SMS uygulaması.

Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda karşımıza boş bir menü çıkıyor. İlk olarak sağ üst köşedeki "+" düğmesine basıyoruz ve karşımıza "Add Cron" ekranı çıkıyor.



Bu ekranda da ilk olarak boş olan "Contact" (Alıcı) alanına tıklıyoruz ve rehberimiz açılıyor. SMS mesajını kime göndermek istiyorsak listeden önce ilgili kişiyi, ardından cep numarasını seçiyoruz.
Ardından da "Date" (Tarih) alanına tıklıyoruz ve SMS'in yollanmasını istediğimiz tarih ve saati ayarlıyoruz. Eğer gün içinde göndermek istiyorsak tarih olarak "Today" (Bugün) seçiyoruz. Tarih ve saat seçtikten sonra "Done" (Tamam) seçeneğine tıklıyoruz. (İptal için de "Cancel")



Son olarak da göndermek istediğimiz mesajı yazmak için "SMS Text" (SMS Mesajı) alanına tıklıyoruz, klavye ile mesajımızı yazıyoruz ve sağ üst köşedeki "Save" (Kaydet) düğmesine tıklıyoruz. Artık tüm alanları doldurduğumuz için tekrar sağ üst köşedeki "Save" düğmesine basıp mesajı kuyruğa atabiliriz.

Bundan sonra mesajımız gitmeye hazır. Ana menüde eklediğimiz mesajlar eklenme sırasına göre yer alıyor. Gönderilmiş mesajların yanında "Sent" (Gönderildi) ifadesi, henüz gönderilmemişlerin yanında da tarih ve saat bilgisi yer alıyor.

Gönderilmeden evvel herhangi bir mesajda değişiklik yapmak istediğimizde önce mesaja, ardından sol üst köşedeki "Edit" düğmesine tıklıyoruz. Uygulamanın şu an için en büyük eksikliği mesajları silememek. Gerçi göndermekten vazgeçtiğimiz bir mesajın alıcısını kendimiz yaparak veya tarihini çok ileri bir tarih yaparak başkasına gitmesine engel olabiliyoruz ama yine de silemiyor olmak büyük eksiklik.

Fakat bu yazıda bahsettiğimiz bir SSH Client ile cihazımıza bağlanıp "/private/var/mobile/Library/TimeForSMS" klasörü altındaki TimeForSMS.plist dosyasını silerek de gitmesini istemediğimiz mesajdan kurtulabiliyoruz. TimeForSMS.plist dosyası sadece bizim eklediğimiz SMS mesajlarından oluşuyor. Bu yüzden rahatça silebiliyoruz. Tabii bu durumda tüm gönderilmiş ve gönderilecek mesaj kayıtları da silinmiş oluyor.

Time4SMS'in en güzel yanlarından biri de uygulama açık değilken, hatta ekran kilidi (lock) devredeyken bile çalışıyor ve SMS'lerin ayarladığımız tarih ve saatte kesinlikle gönderiliyor olması. Ben uygulamayı şahsen sorunsuz çalıştırdım. Yine de Time4SMS'in yeni bir uygulama olduğunu göz ardı etmememiz lazım.

Time4SMS'i Installer' aracılığı ile yükleyebiliyoruz. Eğer Time4SMS'i Installer'da bulamıyorsanız kaynak olarak iSpazio'yu ( http://www.installerepo.com/ispazio.xml ) eklemeniz gerekir.

2 comments:

Unknown dedi ki...

en çok bu özelliğini sevdim
hakikaten insanları şaşırtabilirsiniz bu özellikle

savga dedi ki...

PROGRAMI KURDUM AMA NE YAZIKKI ÇALIŞMIYOR YANİ MSJ GÖNDERCİYİ SECİP İLERİ TARİH VEREBİLİYORUM SAVE EDYORUM AMA GÖNDERMİYOR. TEKRAR PROGRAMA GİRİP BAKTIĞIMDA SAVE ETTTİĞİM SMS NE YAZIKKI GÖRÜNMÜYOR.
İNSTALLERDEN KALDIRMAK İÇİN UNİSTAL BAKTIĞIMDA PROGRAM GÖZÜKMÜYOR VE FİNDER İÇİNDEN SİEMİYORUM BUYRUN ÇÖZÜN SORUNU ŞİMDİ ÇÖZEBİLİRSENİZ. TEŞEKKÜRLER
UMARIM SİZ AYNI SORUNLA KARSILAŞMASSINIZ

t