4 Temmuz 2008 Cuma

Agile Forces

Geçenlerde tanıttığımız Agile Messenger uygulamasının geliştiricisi firma, şimdi de, aslında diğer cep telefonları için geliştirdiği Agile Forces ismindeki bir oyunu iPhone'a adapte etmiş.

Strateji oyunlarını çok seven biri olarak öncelikle Agile Forces'un, iPhone'a çok iyi gittiğini belirtmeliyim. Yüklediğim andan itibaren oyunun müptelası oldum. Sizi de müptela etmek için hemen bir yazı yazayım istedim :)

Oyunu ilk çalıştırdığımızda karşımıza aşağıda seçenekleri bulunan bir ana menü çıkıyor:

New campaign = Yeni kampanya
Continue campaign = Eski kampanyaya kaldığı yerden devam et
Skirmish = Kampanya harici bölüm seçme
Settings = Ses ve müzik ayarları
Quit game = Oyunu tamamen kapat



"New campaign" seçeneği ile ilk bölümü başlattığımızda, bir komutan bize oyunu öğretiyor. "Next" tuşları ile ilerleyip arada komutanın verdiği basit emirleri yerine getiriyoruz. Aslında bu emirler bize oyun hakkında çok güzel ipuçları veriyor. Bir kaç bölümlük öğrencilikten sonra asıl oyun başlıyor.

Agile Forces tur tabanlı (turn-based) bir strateji oyunu. Aslında gerçek oyunculara karşı da internet üzerinden oynanabiliyor ama şu an için iPhone versiyonunda sadece cihazımıza karşı oynayabiliyoruz. Oyunun amacı rakibinizin tüm ordusunu veya kalesini yok etmek. Oyundaki her bir birimin özel güçleri var ve genelde ilk saldıran olmak çok avantajlı oluyor.



Oyundaki her bir birimin bir seferde alabileceği yol miktarı ve saldırı miktarı sınırlı. Her bir birimimizi oynattıktan sonra renkleri griye dönüyor. Oynayacak bir birimimiz kalmadığında veya birkaç birim oynatıp oynama sırasını rakibimize vermek istediğimizde, ekranın sağ üst köşesindeki düğmeye basıp "End Turn" (Turu Tamamla) seçeneğine tıklıyoruz.



Ayrıca bu menüdeki "Surrender" seçeneği ile yenilgiyi kısa yoldan kabul edebiliyoruz veya "Main Menü" seçeneği ile ana menüye dönebiliyoruz. "Main Menu" veya "Quit game" seçeneklerini kullanmadan, "Home" tuşu ile oyundan çıktığımızda ve oyunu tekrar çalıştırdığımızda tam olarak kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.



Bu kısıtlı sürümde eğitimler hariç toplam 5 bölüm mevcut. Agile Mobile'ın belirttiğine göre sonraki versiyonda 100'ün üzerinde bölüm olacakmış ve aşağıdaki örnek ekran görüntüsünde olduğu gibi savaşlar farklı farklı mekanlarda geçecekmiş.



Bu link üzerinden de aynı firmanın iPhone'a getirmesi muhtemel diğer oyunlarını da inceleyebilirsiniz. Açıkçası ben bu oyunu çok sevdim, umarım siz de beğenirsiniz.

Agile Forces'ı, Installer'ınız aracılığı ile "Games" kategorisi altından yükleyebilirsiniz.

2 comments:

Ker3m dedi ki...

Bu oyun benim installer'da bulunmuyor. Kaynağını yazabilir misiniz.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Kaynak olarak aşağıdaki adresi eklerseniz Agile Forces'ı yükleyebilirsiniz:

http://modmyifone.com/installer.xml

t