2 Temmuz 2008 Çarşamba

Agile Messenger

Agile Messenger programı Agile Mobile şirketi tarafından mobil platformlar için üretilmiş oldukça kolay kullanımlı bir anında mesajlaşma programı.
Geçtiğimiz günlerde Agile Mobile şirketi uygulamanın bir iPhone sürümünü de yapıp dağıtmaya başladı. Uygulama deneme sürümü olduğu için şu an için ücretsiz.

Agile Messenger bir çok hoş özelliğe sahip oldukça gelişmiş bir mesajlaşma programı, dikkatimi çekenleri şöyle sıralayabilirim:
  • Uygulamaya MSN, ICQ, AIM, Yahoo , Google Talk ve Jabber hesaplarınızı tanıtabiliyorsunuz.
  • Arka planda çalışabiliyor, size mesaj geldiğinde titreşimle uyarıyor.
  • Uygulama açıkken mesaj geldiğinde ses ile uyarıyor.
  • Sekmeli (Tab) yapısıyla aynı anda birden fazla kişiyle rahatça mesajlaşılabiliyor.
  • Kullanıcı grupları oluşturup, düzenleyebiliyorsunuz.
  • Yeni kişiler ekleyebiliyorsunuz.
  • Durum bilginizi ve durum notunuzu değiştirebiliyorsunuz.
  • Uygulama, karşı tarafa herhangi bir reklam mesajı göndermiyor.
  • Fotoğraf çekip kolayca gönderebiliyorsunuz.
  • Trafik sayacı ile ne kadar veri akışı sağlanmış görebiliyorsunuz.
  • Daha önceki sohbetlerinizi saklayabiliyor, isterseniz sonradan görebiliyor veya temizleyebiliyorsunuz.
  • Yazışma metinlerini kopyalayıp yapıştırabiliyorsunuz.

Programı nasıl kurup kullancaksınız?
Installer’da AgileMessenger diye arama yaptırıp bulabilirsiniz ya da Network kategorisinde bulabilirsiniz. Uygulamayı Installer’da bulamıyorsanız ModMyiFone source’nı refresh etmelisiniz. ModMyiFone source’unu bulamıyorsanız http://modmyifone.com/installer.xml adresini source olarak eklemelisiniz.

Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamayı çalıştırıp hangi mesajlaşma servislerini kullanacaksanız onları ON konumuna getirip Connect düğmesini basın.
Seçtiğiniz her servis için kullanıcı ve şifre soracağı bir ekran gelecek, bu bilgileri doldurup yeniden Connect düğmesine basın.



Bağlantılar sağlandıktan sonra
Kişi listesi,
Menu düğmesi ,
ve her servis için bir sağ üst tarafta birer ikon gelecektir. Bu ikonlara tıklayarak ilgili servisten durum bilginizi değiştirebilir, hesabınızdan çıkış yapabilirsiniz.

Menü düğmesine basarak
  • Her servis için ayrı ayrı durum bilginizi değiştirebilir (Online Status)
  • Yeni kişi ekleyebilir (Add Contact)
  • Yeni grup ekleyebilir (Add Group)
  • Her servis için giriş yaptığınız hesabınızı değiştirebilir (Edit Log-in Options)
  • Trafik sayacında ne kadar veri trafiği oluşturmuşsunuz ineceleyebilir (Traffic Counter)
  • Ayarlar ekranına gidebilirsiniz. (Preferences)


Ayarlar (Preferences) ekranında "History & Groups" bölümünde
  • Disable History seçeneği ile geçmiş mesajlarınızın saklanmasını engelleyebilir
  • Disable Groups seçeneği ile kişi listesinin gruplanmadan gösterilmesini sağlayabilir
  • Hide Empty Groups seçeneği ile kişi bulunmaya grupların görünmesini engelleyebilir
  • Clear History seçeneği ile bugüne kadar saklanmış mesajlarınızın silinmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca "Ayarlar" (Preferences) ekranındaki "General" bölümünde
  • Separate Contactlists seçeneği ile kişi listelerini ayırabilir
  • Show Offline Contacts seçeneği ile o an bağlı olmayan kişilerin gözükmesini sağlayabilirsiniz.
Programdan Home tuşuna basarak çıkarsanız uygulama arka planda çalışmaya devam edecektir. Menu’den Exit seçeneği ile çıkarsanız uygulama arka planda çalışmayacak tamamen kapanacaktır.

Daha önce tanıttığımız Fring ile kıyaslandığında ilk olarak Agile Messenger'ın performans açısından daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Fring araya kendi sunucularını koyarak bu sunucular üzerinden mesajlaşma servislerine ulaşmakta. Fring sunucularında problem olduğunda tüm mesajlaşma servisleri ile ilişki kesilmektedir. Oysa Agile Messenger mesajlaşma servisleri ile direk iletişim kurmaktadır.

Fring ile sesli görüşme yapma şansımız, SIP ve SKYPE gibi servislerden de faydalanma şansımız bulunmakta, bu konuda Agile Messenger'ın bir çözümü bulunmuyor, bu da Agile Messenger'ın bir dezavantajı olabilir.

Kullanım kolaylığı olarak ise bana göre Agile Messenger bir adım önde görünüyor.

10 comments:

Adsız dedi ki...

bende iPhonu mu chat ağırlıklı kullanıyorum. denemediğim app kalmadı (Apollo hariç, bunu çalıştıramadım birtürlü) agile aralarında en iyisi diyebilirim. gerek kullanım, gerek özellik. yenisi çıkıncaya kadar en iyisi bu :)

Unknown dedi ki...

merhaba. bende yükledim çok hoşuma gitti hatta kullanması fring ten daha zevkli. Yalnız mesaj gönderince 'alıcılar ileti gönderdirdiğinde kablosuz ağlarına ücret ödeyebilirler' diye bi mesaj gözüküyormuş. Bu konuyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. iyi günler

Unknown dedi ki...

selamlar ben bir türlü bağlanamıyorum nickname yada passwoed hatalı mesajı veriyor sürekli ama ben doğru olduklarından eminim benim msn imin sonu live.com ondan olabilirmi acaba

Adsız dedi ki...

installer'da aranayi nasil yapcaz ben search diye bisey goremedim de..

Adsız dedi ki...

Ben Download bastigim halde, Downloading diyor ama ne bir menu nede baska birsey cikiyor karsima Download bastiktan sonra ... Oyle takili kaliyor, boyle bir sorun yasiyan oldu mu ya da var mi?

Adsız dedi ki...

ya ben çalıştıramadım nedenini tahmin eden bilen var mı arkadaşlar kurdum ama her seferinde bad user name or password mesajı çıkıyor daha hiç bağlanamadım yardım ltf!!!!

Adsız dedi ki...

home tuşu ile çıktığımda ve diğer bir internet uygulamasını açtığımda bağlantısı kopuyor genelde :/ bu yönü ile kötü... Alternatif arıyorum...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar tesadüf olabilir mi diyeceğim ama agile yükledim arkadaşlar gibi bende password hatası aldım doğru olduğu halde fring yükledim aynı sonra tesadüfen klavyemi türkçe yapmıştım ingilizceye çevirip denedim fringte de agile da da giriş kabul edildi giremeyenler bir bu şekilde deneyebilirler mi merak ettim acaba sorun klavye dilinden mi başkasında da aynı olursa türkçe klavye kullanmayacağım

Adsız dedi ki...

hey allahım ya bu kadar özelliğini sayıyosunuz da nerden indirliyo 1 allahın kuluda oınu söylesin boş muhabbetten başka yaptığınız bişey yok mu hani nerden inicek o onu söyleyin işimiz garantii olsun

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Yazıda nerden indirileceği açık açık yazılmış. Fakat sanırım gözünüzden kaçmış. Bu arada bu uygulama eski versiyon (1.1.4 ve öncesi) iPhone'lar için geçerlidir.

Bilginize

Programı nasıl kurup kullancaksınız?
Installer’da AgileMessenger diye arama yaptırıp bulabilirsiniz ya da Network kategorisinde bulabilirsiniz. Uygulamayı Installer’da bulamıyorsanız ModMyiFone source’nı refresh etmelisiniz. ModMyiFone source’unu bulamıyorsanız http://modmyifone.com/installer.xml adresini source olarak eklemelisiniz.

t