23 Temmuz 2008 Çarşamba

iPhone 2.0 için BossPrefs Yayınlandı

Açıkçası 2.0 versiyonuna terfi edince en çok BossPrefs'in eksikliğini çektim. OpenSSH'ı kapatacak bir uygulama olmadığı için SSH servisim sürekli açıktı. (Gerçi Cydia sayesinde "passwd" komutu düzgünce çalıştığı için "root" şifresini değiştirmiştim)

BossPrefs'in geliştiricisi de sırf bu yüzden uygulamanın tüm özelliklerini 2.0'a taşımayı bitirmeden EDGE, Wi-Fi ve SSH gibi çok önemli servisleri içerecek bir sürüm (v2.02a) yayınladı.



BossPrefs 2.0'ı çalıştırdığımızda karşımızı geliştiricisinin bir uyarı yazısı çıkıyor. Uyarıda kabaca "Uygulama 2.0 için henüz tamamen hazır değil, özelleştirilmiş servisler çalışmıyor, birkaç güne uygulama tam anlamıyla bitmiş olacak, vs. vs." yazıyor.

Bizzat Wi-Fi, EDGE ve SSH servislerini test ettim düzgünce çalışıyor. Sadece EDGE servisi açıkken IP göstermiyor ve unlock seçeneği biraz geç geliyor. Fakat uygulamayı kurduktan sonra bir süre kitleniyor cihaz. Ben SSH Client ile bağlanıp SpringBoard uygulamasını tekrar başlattım (kill) ve cihaz düzeldi. Bir de ayrıca cihazı restart ettim kitlenme yapacak mı diye fakat bir sorun yaşamadım.



BossPrefs 2.0'ı Cydia Installer ile kurabilirsiniz.

2 comments:

Adsız dedi ki...

Sitenizi uzun süredir takip ediyorum. Çok da sey öğrendim sayenizde. Şimdi v2.0 ile ilgili sunumerak ediyorum. Verdiğiniz bu bilgiler kim için acaba? Yani sıfır 2,0 versiyonlu telefon alanlar i,çin mi yoksa mevcut iphonelarını 2,0'a yukseltenler için mi?

Çünkü bildigim kadarıyla 2,0 alıp TR'de kullanıyor olması su an için imkansız görünüyor.
Diger taraftan da 2,0'a nasıl yukselttik bunun yolu var mı avantajı var mı tutorial nerde, önce bunları konusmak gerekmiyormuydu

Yoksa ben mi birşeyleri kaçırıyorum.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Bu yazılımlar 2.0 versiyonu olan fakat jailbreak yapmış iPhone'lar için geçerli. İster upgrade yapmış olsun, ister yeni iPhone 3G almış olsun.

Fakat mail grubumuzda 2.0'a geçiş ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

t