31 Ağustos 2008 Pazar

aSleep

Eğer her gece uykuya dalmak için bir sese veya müziğe ihtiyaç duyuyorsanız ve de o müziği siz uyuduktan sonra kapatacak biri yoksa, aşağıda tanıtmaya çalıştığımız aSleep isimli App Store uygulaması tam size göre.



aSleep basit kullanımı ve çok çeşitli ses efektleri sayesinde, bizi uyumak için koyun saymaktan kurtarıyor. Özellikle dalgaların kıyıya vuruş seslerini içeren "Beach" ses efekti ile şekerleme yapmak çok zevkli.

aSleep'i kullanmak için iki ayar yapmamız gerekiyor. Öncelikle "Select sound" seçeneğine tıklayarak hangi ses efekti ile kestireceğimizi seçiyoruz. Uygulama ile birlikte 50 adet yüksek kaliteli stereo ses efekti geliyor. Dolayısıyla öncelikle tüm sesleri en az bir kere dinleyip bize en rahatlatıcı gelen sesi baştan bir kere belirlemek faydalı oluyor. Ardından da "Timer" seçeneği ile uygulamanın ne kadar süre sonra kapanacağını ayarlıyoruz ve "Start timer" düğmesine tıklıyoruz ve ger sayım başlıyor.



Bu iki ayarı da yaptıktan sonra tek yapmamız gereken "Play" düğmesine tıklayıp gözlerimizi kapatmak. Bundan sonrasını zaten aSleep hallediyor ve geri sayım tamamlandığında sesini yavaşca kısarak kendini kapatıyor ardından da iPhone'u uyku moduna (Sleep mode) geçiriyor. Özellikle bu özellik çok güzel düşünülmüş yoksa cihazın zaten kısa olan pili kısa sürede tükenirdi.

aSleep , App Store'da 0.99$'a satılıyor. Uygulamanın tek olumsuz yanı yüksek kalitedeki ses dosyaları nedeniyle 172MB. oluşu. Bu yüzden kesinlikle EDGE üzerinden indirilmemesi gerekiyor :) Ben Wi-Fi üzerinden bile indirmedim. Önce iTunes üzerinden bilgisayarıma indirdim, ardından da iPhone'a sync ettim.

Bir de App Store'da, aSleep ile aynı işi gören, biraz daha gelişmik özelliklere sahip fakat aynı fiyata satılan Ambiance isimli bir uygulama daha var. Ambiance'ın aSleep'e göre en büyük avantajı, uygulamanın 91MB. oluşu. Dolayısıyla internet bağlantısı kısıtlı veya yavaş olanlar bu nedenle Ambiance'ı tercih edebilirler.

2 comments:

Ozan Kılıç dedi ki...

selam mustafa
uzun zamandır sitenizi takip ediyorum. ben de bir appstore delisi olarak cebimdeki tüm dolarcıkları tükettiğimden dolayı belki sizin de derdinize derman olur diye az önce bulduğum aşağıdaki link'i sizlerle yaplaşayım dedim...

http://themobileapps.com

bir çok aplikasyon burada kırılmış şekilde mevcut.. testleriniz için işinize yarayabilir

sevgiler
ozan

not: eğer ki sitenin kurallarına aykırı ise bu adresi favorilerinize ekledikten sonra mesajı uçurabilirsiniz.. ;)

Unknown dedi ki...

merhaba mustafa

çok yerden araştırdım ama soruma cevap bulamadım lütfen yardım et.

Turbo SIM ile kullandığım bir 3G var.

Jailbreak yaparken neleri seçmeli neleri seçmemeliyim acaba (unlock, activate, youtubefix, installer, cydia, vs...)

t