21 Ağustos 2008 Perşembe

Comic Touch

Bu aralar App Store'da, "Photography" kategorisi altında yer alan uygulamaları inceliyorum. Geçenlerde "Comic Touch" adında çok basit ama eğlenceli bir uygulamaya denk geldim ve birkaç günlük kullanımdan sonra hemen paylaşayım istedim.

Comic Touch sayesinde iPhone'da çektiğimiz resimleri birer karikatür haline getirebiliyoruz. Uygulamanın kullanımı da oldukça basit. Uygulamayı çalıştırdığımızda ilk olarak üst sol köşedeki düğmeye tıklıyoruz, ardından da karşımıza resmi nerden alacağımızı soran "Camera" ve "Photo Library" şeklinde iki seçenek çıkıyor. Eğer daha evvel çektiğimiz bir resmi kullanacaksak "Photo Library" seçeneğine tıklıyoruz.



Resmimizi seçtikten sonra üzerinde oynama yapmak için balon ve efekt olmak üzere iki seçeneğimiz bulunuyor. İlk olarak ekranın en altında yer alan metin balonlarından bir tanesini seçiyoruz. (Speech=Konuşma, Thought =Düşünce, Whisper=Fısıltı, Exclaim=Bağırma ve Caption=Başlık)



Balonlarımızı sürükle bırak mantığı ile resmin herhangi bir yerine konumlandırabiliyoruz. Yazı yazmak için de balona çift tıklıyoruz. Uygulama bize, yazı fontunun büyüklüğünü ayarlama imkanı da sunuyor.

Resim üzerinde herhangi bir bölgeye efekt vermek istersek de, yine üst menüdeki soldan ikinci seçeneğe tıklıyoruz. Karşımıza çıkan ekranın en altında, bir çok efekt seçeneğinin yer aldığı bir menü bulunuyor. İstediğimiz efekti seçtikten sonra parmağımızı resim üzerinde kaydırarak efekti tam olarak uygulamak istediğimiz bölgeyi ayarlıyoruz. Özellikle insan yüzleri çok komik şekillere girebiliyor :)



İstediğimiz efekti seçtikten sonra sağ üst köşedeki "Done" düğmesine tıklıyoruz. Bundan sonra da yapmamız gereken hazırladığımız resmi kaydetmek veya arkadaşlarımıza yollamak. Bunun için de yine üst menüden mektup zarfı şeklindeki düğmeye tıklıyoruz. Resmi Albüme kaydetmek için "Save Comic to Photos" seçeneğine, mail olarak yollamak için de "Email Comic" seçeneğine tıklıyoruz.

App Store'dan 4.99$'a satın alabileceğiniz Comic Touch uygulaması ile arkadaşlarınıza çok kısa sürede güzel şakalar hazırlayabilirsiniz. Bu linki kullanarak da Comic Touch ile hazırlanmış bir çok fotoğrafa göz atabilirsiniz.

2 comments:

iPhonedo.com dedi ki...

Çok eğlenceli bir uygulama. Ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar tanıtımlarınız için teşekürler 1.1.4 kullanıcıyım bi konuda yardım istiyorum çok fazlasıyla program dagıyan url ler var ama biz ne işe yarıyor bilemiyoruz indirmektende korkuyorum sıkıntı olacak belli uyarılar varmı installerde vede menu arkasında boş siyah ekran var kate sayesinde degiştirdim ama bi zamn sonra yine siyah oldu galiba ücretli imiş ekran degişimi fotolar yerleştire bilecegimiz bir program varmı acaba. teşşekkürler iyi çalışmalar

t