31 Ağustos 2008 Pazar

Koi Pond

Geçtiğimiz hafta yıllık izin nedeniyle tatilde olduğum için yazılara kısa bir süre ara vermek zorunda kaldım. Fakat sanırım tatil moduna girmenin de etkisiyle bu aralar hep dinlendiren, rahatlatan hatta uyutan iPhone uygulamalarını inceliyorum.

İncelediklerimden ilki, Koi Pond ismindeki harika görsel ve ses efektleri içeren bir App Store uygulaması. Koi Pond'u, özellikle kullaklığımız takılıyken ve bulunduğumuz ortamda fazla gürültü yokken çalıştırdığımızda kendimizi bir anda nehir kıyısında buluveriyoruz.



Koi Pond'un kullanımı oldukça basit. Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda karşımıza, kuş bakışı içinde balıklar yüzen bir sanal akvaryum çıkıyor. Fakat bu akvaryum sessiz değil, sanki nehir kıyısındaymışız gibi kuş, kurbağa gibi doğal sesleri de içeriyor. Ayrıca ekrana tıkladığımızda sanki parmağımızın ucunu suya batırmışız gibi küçük dalgacıklar da oluşuyor.



Uygulamanın tek amacı bizim bulunduğumuz stresli ortamdan uzaklaştırmak. Bunun için yapmamız gereken ekranın sağ alt köşesindeki gözükmeyen "i" tuşuna basarak karşımıza çıkan ayarlar ekranından kendimize en uygun ortamı yaratmak. Ondan sonrasını zaten uygulama hallediyor.



iPhone'u sağa sola salladığımızda ise balıklara yem atmış oluyoruz ki, balıkların bu yemleri kapışması çok doğal gözüküyor. Bir de parmağımızı kaldırmadan ekran üzerinde uzun süre tuttuğumuzda oluşan hoş bir efekt mevcut.

Koi Pond, 0.99$ değerinde resmen sudan ucuz çok hoş bir App Store uygulaması. Ben yerinizde olsam 1 YTL'ye kıyıp bu uygumalayı mutlaka yüklerdim. Hiç olmadı, "Ne varmış iPhone'da bu kadar?" diye soran arkadaşlarınıza göstermek için kullanırsınız. :)

1 comments:

Adsız dedi ki...

merhaba ben size tam olarak ulasamadıgım icin buradan yazıyorum ama iphone umda uzun zamandır kilitli sim yazıyor we kullanamıyorum hattımı tekrardan iphone da kullanabilmem icin ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olursanız cok sevinirim bu arada sürekli yazılarınızı takip ediyorum sitenize girip bütün konularda cok yardımcı oluyorsunuz cok saolun sımdılık ıı calısmalar...

t