18 Ağustos 2008 Pazartesi

Logitech mm50 Taşınabilir iPhone Müzik Sistemi

Uzun yıllardır kendime ait bir müzik setim yoktu. Genelde hep radyo dinlediğim için cep telefonları ile idare ediyordum bu zamana kadar. iPhone'da Last.fm'i keşfettikten sonra da müzik dinlemek ayrı bir zevk olmaya başlamıştı. Fakat ev içinde sürekli iPhone taşıyarak kulaklıkla dolaşmak çok pratik olmuyordu.

İşte bu yüzden geçenlerde kendime Caddebostan Apple Center'dan, Logitech mm50 model iPhone/iPod uyumlu, taşınabilir bir hoparlör seti aldım.



mm50 aslında iPod'lar için üretilmiş, fakat yuvası iPhone'a da uygun. Ayrıca iPhone'daki her türlü müzik programı ile uyumlu çalışıyor. Diğer benzer ürünler arasında mm50'yi seçmemdeki en büyük etken uygun fiyatı (209$+KDV) ve taşınabilirliği oldu.



Seyahat çantası da bulunan mm50'nin ağırlığı 1kg. bile değil ve şarz edilebilir, 10 saat giden bir pili mevcut. Dolayısıyla ev içinde rahatlıkla her yere götürülebiliyor. Uzaktan kumandası sayesinde de iPod uygulamasını rahatlıkla yerimizden kontrol edebiliyoruz. Tabii ki bu kumanda ile Last.fm'in sadece sesini açıp kapatabiliyoruz.



Boyutlarına rağmen cihazın ses çıkışı oldukça başarılı. Zaten apartmanda oturduğum için yüksek çıkışa sahip bir müzik seti kullanamam.



Cihazın tek kusuru ise iPhone'umu her taktığımda yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan mesajın çıkması. mm50 resmen iPhone için yapılmadığından, "Bu aksesuar iPhone ile birlikte çalışacak şekilde üretilmemiştir, ses parazitini azaltmak için uçak moduna (AirPlan Mode) geçmek ister misiniz?" şeklinde bir mesaj çıkarıyor. Ben genelde "No" seçeneğini işaretleyip bu şekilde müzik dinliyorum ve şu ana kadar da hiç sıkıntı yaşamadım.

Benzer bir cihaz arayanlara kesinlikle tavsiye ederim.

4 comments:

Adsız dedi ki...

Merhaba Mustafa Bey,

Bende uzun bir süre önce almayı düşünmüştüm bu hoparlörü fakat cihazın iPhone için üretilmemiş olması yüzünden almadım. Zira iPhone için üretilmemiş bir çok hoparlörün manyetik koruması bulunmamakta.. Bende bu durumun iPhone'un mobil antenine bozucu etki edebileceği gerekçesiyle bu hpoarlörü almadım. Acaba Apple mağazasında bu konuyla ilgili size bilgi verdiler mi? Manyetik koruma açısından iPhone için güvenilir mi?

Mustafa Tan dedi ki...

Manyetik koruma açısından muhtemelen güvenilir değildir. Çünkü cihaz üzerinden yazmıyor.

Açıkçası ben de çekinmiyor değilim. Bu yüzden bazen uçak moduna geçip, Wi-Fi'yı açıp dinliyorum ama telefonu kapalı tutmak pratik olmuyor.

Şu ana kadar bir sorun olmadı, zaman gösterecek :) Zaten olursa da muhtemelen bu yazımızda bahsettiğimiz sorun ortaya çıkacak.

Adsız dedi ki...

Bu tip bir cihaz dusunmekteyim compack masamda durabilecek sarjli yada pilli kumandali sizce jbl on time 470 ytl fiyatla ses kalitesi olarak uygunmudur ve bu ozellikleri tasiyormudur

Tamer dedi ki...

mm50 fena diil, 3 senedir yanımda oldu, çok eğlenceli vakit geçirdim sayesinde (sahilde arkadaşlarla müzik keyfi, otobüsle uzun yolda tüm otobüsün kopması.. vs.. )ama sorunlarıda var, 3 sene sonunda pili 1,5 saat anca dayanıyor, ve adaptör yeri zamanla genişliyor ve adaptörde temassızlık oluyor, bunun için başka bi adaptörün ucunu aldım taktim orjinal adaptörüne, bi süre sonra orjinal adaptörü öldü, prize takınca içerisinden ışık çıkarıyordu. Şuanda çalışmayan bir cihazla başbaşayım, büyük bi ihtimalle bozuk adaptör cihazı bozdu.

t