19 Eylül 2008 Cuma

iFutbol

Bu sefer tanıtmaya çalışacağımız iFutbol ismindeki App Store uygulaması Türkiye ve Dünya futbol liglerini yakından takip eden iPhone kullanıcılarının çok hoşuna gideceğini düşünüyorum. iFutbol sayesinde dünyadaki tüm önemli liglerdeki maç sonuçlarına ve fikstüre anında ulaşabiliyoruz.



iFutbol'u ilk çalıştırdığımızda karşımıza 4 ana menüden oluşan bir ekran çıkıyor. "Home" olarak adlandırılan ana sayfada diğer menülere ait kısa yollar yer alıyor. "Fixtures" ekranında ise dünya liglerinde oynanacak o günün maç programı bulunuyor. Bu ekranı ilk açtığınız da o günün maçları listeleniyor. Örneğin bu akşam saat 21:00'de Denizli-Trabzon maçı var. Fakat uygulama maç saatini 23:00 olarak gösteriyor. Maalesef saatler yerel zamana göre ayarlı değil. Bu yüzden bizim maç saatleri için hep 2 saat çıkarmak gerekiyor.



Ayrıca ligler alfabetik sırada yer aldığı için bizim ligimiz en altta yer alıyor ve maçların bol olduğu hafta sonları ekranı epey bir kaydırmak gerekiyor. Ekranın en üstünde yer alan ok tuşlarını kullanarak da geçmiş ve gelecek günlerin maç sonuçlarını/porgamlarına da göz atabiliyoruz.

"Standings" ekranında ise tüm liglerin o anki puan durumlarını görebiliyoruz.



Bu ekranda her hangi bir takımı seçtiğinizde o takıma ait daha evvel oynadığı maçlar, aldığı galibiyetler, vs. gibi detay bilgiler ekranda gösteriliyor. Bu detay ekranında iken sağ üst köşedeki "+" simgeli düğmeye tıklayarak da bu takımı favori takımımız "My Team" olarak atayabiliyoruz. Bu sayede takımımıza ait bilgilere hızlıca erişebiliyoruz.



App Store'da 1.99$'a satılan iFutbol uygulaması, bilgileri güncel olarak getirdiği için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Lakin uygulama hem EDGE hem de Wi-Fi üzerinden gayet performanslı çalışıyor. Favori Takım'da olduğu gibi Favori Lig diye bir seçenek de eklenirse harika bir uygulama olacağına inandığım bu iPhone uygulamasını kesinlikle tavsiye ediyorum. Basit ama kesinlikle çok kullanışlı bir uygulama.

0 comments:

t