14 Eylül 2008 Pazar

iPhone 2.1 İncelemesi - I

Sitemizi yakından takip ederler hatırlayacaktır, yaklaşık iki ay evvel iPhone 2.0 hakkında bir inceleme yazısı yayınlamıştık. Bu sefer de geçtiğimiz günlerde yayınlanan 2.1 versiyonu ile ilgili ilk izlenimlerimizi paylaşalım istedik.

2.1 ile 2.0 arasında global anlamda aslında çok büyük değişiklikler yok. Bu sürüm daha çok performans iyileştirmelerini ve kritik hataların düzeltilmesini içeriyor. Lakin çok yakında iPhone 3G'nin ülkemizde Turkcell ve Vodafone tarafından satılacak olması nedeniyle 2.1 sürümünde Türkiye'ye has ayarlar bulunuyor.



Öncelikle 2.1 versiyonu ile cihaz bariz bir şekilde hızlanmış. Eskiden özellikle "Contacts" menüsünde yaşadığımız takılma ve yavaşlık problemleri tamamen ortadan kalkmış. Aynı şekilde de App Store'dan uygulama yüklerken ki yavaşlıklar ve takılmalar tamemen çözülmüş gözüküyor. 2.1'e geçtikten sonra rastgele bir kaç uygulama yükledim, indirme ve kurulum işlemleri çok kısa sürede tamamlandı. Benzer şekilde klavye de hızlanmış. Ben bizzat henüz tecrübe edemedim ama deneyenler iTunes'tan backup alma işleminin de çok hızlandığını söylüyorlar. Özetle sırf bu performans artışlarından dolayı bile 2.1 versiyonuna geçilir.

2.1 sürümünde bizi en çok ilgilendiren yenilik ise tabii ki Türkçe Klavye ve Türkiye Bölgesel ayarlarının artık Settings (Ayarlar) menüsünde çıkıyor olması. Fakat maalesef hala 2.1 versiyonunda da Türkçe Menü desteği bulunmuyor ve de Türkçe Klavye desteği pek beklediğiniz gibi değil.



"Settings -> General -> Keyboard -> International Keyboard" menüsünden Turkish seçeneğini "ON" konumuna getirdiğimizde klavyede türkçe harfler aktif hale geliyor. Fakat ş,ğ,ı gibi türkçemize has karakterler tuş takımında ayrı bir harf olarak gözükmüyor. Örneğin "ğ" yazmak için, "g" harfinin üzerinde parmağımızı bir süre basılı tutmamız gerekiyor. Ardından çıkan popup menüden harfimizi seçiyoruz. Sanırım Apple, klavyenin sıkışmaması için bu yönteme başvurmuş.



"Settings -> General -> International -> Region Format" menüsünden "Turkish (Turkey)" seçeneğini aktif hale getirdiğimizde Numara Formatı gibi bir çok ayar ülkemize göre ayarlanmış oluyor.



Son olarak yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Turkell ve Vodafone abonelerinin 2.1 yüklü cihazlarında EDGE Ayarları (Settings -> General -> Network) kısmı gözükmüyor. Çünkü bu bilgi 2.1 yazılımının içine önceden yüklenmiş durumda ve iPhone bu ayarları otomatik yapıyor. Dolayısıyla artık APN tanımını değiştirerek cihazımızın EDGE'e bağlanmasına engel olamıyoruz. (GÜNCELLEME: Bu linkteki yazıda anlatılan yöntemle cihazı jailbreak etmeden APN tanımını değiştirmek mümkün, fakat biraz teknik bilgi gerekiyor.)

Bu vesile ile şu ana kadar EDGE'den hep uzak durmuş iPhone kullanıcılarına, bağlı bulundukları GSM operatöründen aylık 100MB'lık veya 1GB.'lık internet paketi almalarını tavsiye ederim. Eğer internet paketiniz yoksa EDGE çok pahalıdır fakat varsa ucuza gelecektir. Benim şahsen aylık 1GB.'lık paketim var ve aylık ortalama data kullanımım 700MB. civarında. Kaldı ki EDGE'im sürekli açık ve sadece evde Wi-Fi kullanıyorum. iPhone üzerinden internete çok sık bağlanmayanlara 100MB.'lık paketler çok rahat yetecektir. Bu konuda detaylı bilgi için haziran ayı başında yayınladığımız "iPhone Uygulamaları ve EDGE Trafiği" başlıklı yazımıza bir göz atmanızı öneririm.

2.1 ile ilgili kayda değer başka yenilikleri veya değişiklikleri, tecrübe ettikçe paylaşmaya çalışacağız.

Not: 2.1 versiyonuna nasıl geçtiğim ile ilgili sorular geleceğini düşünerekten bir kaç ufak bilgi vermek istiyorum. 2.0.2 yüklü ve jailbreak + unlock'lı cihazımı 2.1'e, iTunes 8 üzerinden update (restore değil) yaparak geçirdim. Update olduğu için cihazıma sıfırdan kurulum yapmama gerek kalmadı. Cihazım artık jailbreak'li değil ama önemli de değil, artık App Store yetiyor ve çok da ihtiyaç duymayacağımı düşünüyorum. Kartım Turkcell olduğu için unlock ihtiyacı ortaya çıkmadı. Kopya IMEI kullanmadığım için de baseband'ımın güncellenmesine gerek kalmadı, bu yüzden de aktivasyon ihtiyacı olmadı. Tabii herkesde de bu işlem bu kadar kolay olmadı. Lütfen 2.1'e geçiş yapmadan evvel bu forumda yazılanlara mutlaka bir göz atın.

71 comments:

Unknown dedi ki...

Gercekten Turkcell de unlock gerekmiyor mu? Bu mukemmel bir haber..

Adsız dedi ki...

yani özetle;

1- 2. nesil 2.0.1 versiyon yüklü iphone'um var.
2- jailbreak
3- kayıtlı IMEI
4- turkcell hat

sadece itunes 8'i yukleyip, update yaparsam hiç bir sıkıntı olmadan kullanabilecek miyim????

Serkan dedi ki...

selamlar,
bende de winpwn ile 2.0 yapılmış bir iphone var. (Hangi nesildir bilmiyorum ama ilk çıkanlardan geçen sene eylül'de almıştım.)

Çok yavaş çalışıyor 2.1 yapmak için sabırsızlanıyorum, nereden başlamamı tavsiye edersiniz ?
(IMEI'mi değiştirmek istemiyorum bu arada, Türkiye'ye getirince kayıt ettirmiştim)

Ferhat YİĞİT dedi ki...

2.1 de unlock oluyor dediniz yani turbosim kullanılmıyormu

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

@tsaomaniac: Turkcell'de unlock gerekmiyor fakat cihazı update yaptığım için aktivasyona takılmadım. Eğer restore edip sıfırdan yükleseydim aktivasyon gerekecekti.

@berkay : Dediğiniz gibiyse iTunes 8 ile update yaparak kullanabilirsiniz. Bir çok kişi bu şekilde geçiş yaptı. Fakat tekrar hatırlatmakta fayda var. Bu durumda cihazınızın jailbreak özelliği yani Installer, Cydia, SSH gibi özellikleri gidiyor.

@serkan: IMEI'niz orijinal ise yazıda bahsettiğim yöntemle yapabilirsiniz. Ama zaten 2.1 için de unlock/jailbreak araçları yakında yayınlanır.

@atlantique : İlk nesil iPhone kullanıcılarının zaten hiç turbosime'e ihtiyaçları yok. Eğer iPhone 3G'yi kastediyorsanız henüz test etme imkanım olmadı.

culdesac dedi ki...

Merhaba

2.1 e geçişim açıkçası biraz sancılı oldu. Daha doğrusu jailbreak işin içine girince böyle oldu. 2.0.2 versiyonumu aynen Mustafa Bey in dediği gibi itunes 8 üzerinden update ettim. Hiçbir sorun olmadı, telefonun unlock bozulmadı ve oldukça hızlıydı dediğim gibi. Daha sonra ssh kullanmak için, tekrar yayınlanan 2.1 custom firmware ile restore yapmaya çalıştım. Fakat olmadı maalesef error 6 verip durdu ve de restore modda sıkıştı kaldı telefon. Ben de tekrar orjinal 2.1 olsun deyip restore ettim. Ama bu sefer de unactivated olarak açıldı telefon ve geçerli sim takarak aktive edin mesajı alıp durdum. Anlamadığım artık Turkcell official carrier olmalıydı ama olmadı. En sonunda itunes 7.7 kurarak 2.0.2 ye restore edip quickpwn yaptım. Daha sonra tekrar itunes 8 kurarak custom firmware ile update ettim. Şu an sorunsuz diyebilirim. Yalnız bir sorun hariç. Edge bağlantısı kuramıyor, Mustafa Bey in dediğinin aksine. Yalnız sizin ekran görüntüsünde carrier: Turkcell 2.7 ben de ise 2.6 Acaba carrier update deyip duruyor itunes yapmak mı gerekiyor?
Yaparsam yine bozulacak diye korkuyorum.

Mustafa Tan dedi ki...

Selam burak302,

iTunes üzerinden carrier settings'i güncelleyebilirsin. Bence 2.7 olacaktır o zaman.

Unknown dedi ki...

İphone 3G 2.0 + Turbo SIM ile kullanıyorum.
Acaba 2.1 e geçiş yapıp sorunsuzca Turbo SIM ile kullanan var mı ?

Adsız dedi ki...

merhaba ben size tam olarak ulasamadıgım icin buradan yazıyorum ama iphone umda uzun zamandır kilitli sim yazıyor we kullanamıyorum hattımı tekrardan iphone da kullanabilmem icin ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olursanız cok sevinirim bu arada sürekli yazılarınızı takip ediyorum sitenize girip bütün konularda cok yardımcı oluyorsunuz cok saolun sımdılık ıı calısmalar...

Adsız dedi ki...

harika bilgiler arkdaslar sabahtan beri bu konuyu arastırıyordum.

Adsız dedi ki...

Mustafa bey,

2. nesil 2.0.1 versiyon yüklü, kırılmış, orijinal IMEI'li, turkcell hat kullandığım iphone'u update etmek istedim.. 2.1'i itunes'dan önce indirdim sonra update tuşuna bastım.. işlem başladı.. ancak DFU mode'a atıp yeni yazılımı yükleyeceği sırada hata verdi.. ve boot ekranında kitlendi kaldı.. hiç bir şekilde düzelmedi. mecburen restore yaptım ve 2.1'i direk yükledim.. tabi öyle olunca emergency call ekranından öteye geçemedim. arama geliyordu arayabiliyordum numara tuşlayarak ancak sadece emergency call ekranından...

baktım olmayacak quickpwn ile 2.0.1'e geri döndüm ve toparladım makineyi..

sizden ricam eğer bu gerçekten sadece update ederek yapılabiliyorsa detayları tek tek anlatır mısınız nasıl yaptığınızı?

Telefonumun versiyoun 2.0.1 (5B108)
Modem Firmware 04.05.04_G
IMEI'im orijinal IMEı telefon kayıtlı

Şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

yaptım update ile gayet güzel çalışıyor.. tek aradığım iki program swirly mms ve cycorder....

Mustafa Tan dedi ki...

2.0 için SwirlyMMS yayınlandı. Cydia üzerinden indirebilirsiniz. Muhtemelen 2.1 için de çalışacaktır.

Adsız dedi ki...

2ç1 apple ipsw yükledim cydia yok.. custome restore ile cesaret edemedim maalesef.. swirly'nin sitesinde apple'ın AppStore'da bulunan programların background'da çalışmasına izin vermemesinden dolayı AppStore'a koyamadıklarını belirtmişler..

insallah bir yolu bulunur ya da apple kendisi bir mms programı yapar.. aklım almıyor zaten en ucuz nokia'da bile standart telefon özelliği olan bir olayın hala bu kadar versiyondan sonra iphone'da standart hale getirilmemesini

mates dedi ki...

arkadaşlar bende 2G 16 GB var ve 2.0.2 den 2.1 e itunes 8.0 dan update ile geçmeye çalıştım. turkcell hattım ile.
telefon air plane moddaydı. update bittikten sonra emergency call ekranına düştüm. arama yapmak istediğimde air plane modu deaktif yapmak istedi ve onayladım. telefon tüm operatörleri arayabiliyor sorunsuz. ama emergency call ekranından kurtulamıyorum.

itunes da iphone um gözüküyor ama "the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported" ekranı geliyor.

ne yapmam gerek.

2.0.2 ye geri dönmek de istemiyorum yardım lütfen

Adsız dedi ki...

merhaba,
cihazimi 2.1 e yukselttim. hattim turkcell. herhangi bir sorunla karsilasmamistim. fakat simdi edge in calismadigini farkettim. sanirim 2.1 e yukseltmeden once en son bossprefs ile edge i kapatmistim. bununla bir ilgisi olabilir mi? ne yapabilirim?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Muhtemelen bu yüzden EDGE çalışmıyor. Dün yayınlanan Quickpwn 2.1 for Windows ile cihazınızı jailbreak yapıp tekrar BossPrefs kurmanız gerekebilir.

Adsız dedi ki...

evet quickpwn ile sorunu hallettim. tesekkurler

Adsız dedi ki...

iPhone 2.1 de EDGE iptal etmek için yapılacak işlem.

/private/var/mobile/Library/Carrier Bundles/Turkcell_tr.bundle klasörü içerisinde bulunan "carrier.plist" isimli dosya yı pc üzerine alın. ve aşağıdaki değişikliği yaparak dosyayı iPhone içerisine atın.. iPhone 'u yeni reboot edin .. EDGE ayarları iptal..


key apn key
string internet string " internet yazan kısmı silin "

Adsız dedi ki...

Merhaba bugun Turkcell'den Iphone aldım. Orada bilgisayara baglayıp gerekli işlemleri yaptılar. Versiyon suan 2.0.2 gorunuyor. 2.1 e update edersem jailbreak yapmaya gerek varmı?

Adsız dedi ki...

Merhaba bugun Turkcell'den Iphone aldım. Orada bilgisayara baglayıp gerekli işlemleri yaptılar. Versiyon suan 2.0.2 gorunuyor. 2.1 e update edersem jailbreak yapmaya gerek varmı?

Adsız dedi ki...

gerek yok. direk tak zaten itunes yeni versiyon uyarisi verecek. update'e tikla. 2.1 oluyor. ama eger cydia ve jailbreak istersen bir suru forumda custom 2.1 firmware var.. onu indir.. onunla restore yap.. ama ben turkcell'den aldigin makineyi jailbreak yapmani onermem.. ters bisi olursa garanti kapsamindan cikar kanimca.. ben sadece apple store kullaniyorum cok ihtiyac duymuyorum cydia'yaya. tek aradigim program swirly MMS..

murataslan dedi ki...

merhabalar program ındıremıyorum msn kuramıyorum benden hep account ve sıfre ıstıyo nerden nasıl alacam.yazdıklarımı kabul etmıyo bana yardımcı olurmusunuz

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Öncelikle bilgisayarınızda yüklü olan iTunes'u kullanarak bir Apple Id almanız gerekiyor. Nasıl Apple Id alacağınızı adım adım anlatan bir yazı da hazırlayacağız.

Fakat öncelikle App Store İncelemesi başlıklı yazımıza bir gözatmanızda fayda var.

murataslan dedi ki...

bunlara göz attım ama beceremedım.nasıl alınır yardımcı olurmusunuz.hıc bısey ındıremıyorum.eskı phone daha ıyıydı bu ne bole.lutfen yardım edermısınız
m.aslan61@hotmail.com
lutfen ekleyın buradan hız la halledelım

Adsız dedi ki...

ne yani 2.0.2 den 2.1 e yuklenince clock a girdiginizde kendiliginden ana menuye donmuyormu yada settings te mail contact ayarlarinda en alta indiginizde kitlenip menuye donmuyor mu ? bi tek bende var galiba cozumu olan?
restore fln ise yaramio!

Unknown dedi ki...

Merhaba turkcel uyesiyim butun telefonlarım +90533xxxxxxx olarak kayıtlı, yurt dışından aradıgım zaman çaışıyor ama türkiyede arama yapamıyorum...
turkcelden otomatik bi cevap ile bas 0 yazın diye uyarı gelio ...

rehberimde 100den fazla numara var hepsini tek tek değiştiremem...

bi çözüm varmı ? ayarlarda keyboard türkish seçili ve regional setings de turkey seçili... çok çaresizim... :(

Adsız dedi ki...

iphone 3G + 2.1 de mms nasıl olur? Yorumlardan ve forumlardan anladığım kadarıyla cydia ile swirlymms yüklenmeli. Ama Cydia 3G'de yok. Bunun içinde jailbreak mi yapılaı gerekiyor? Jailbreak yapmak istemiyorum balka bir yöntemi yok mu veya Jailbreak yapmamın bana zararı veya faydası nedir?

Teşekkürler...

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Şu an için Jailbreak harici bir yöntem yok, tabii Apple SwirlyMMS'i App Store'a kabul ederse durum değişir.

Jailbreak, cihazı garanti dışı bırakabilir endişesiyle tavsiye etmiyoruz. Detaylı bilgi için bu linke bir göz atın.

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler cevabınız için...

MobileMe ile ilgili de bilgi verilebilir mi?

Adsız dedi ki...

merhabalar ,
Iphone 2G v2.1 Türkçeleştirme : http://www.evren.info/wp3/?p=26
Iphone 2G kırma ve v2.1 yapma : http://www.evren.info/wp3/?p=22

Unknown dedi ki...

iphone 2G'im var. Versiyonu 2.0 yaptım, Turkcell ile Edge ayarlarını yapınca bağlanıyor, Vodafone ile bağlanmıyor. benzer sorun yaşayan veya vodafone ile egde bağlantısı yapabilen var mı?

Adsız dedi ki...

Merhabalar benim 2g iphone um var versiyon güncellemek istiyorum fakat güncelleme için gerekli programları yüklerken boğulup kalıyorum bu işin kolayca yapılabilecek bir yolu yok mu ??

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Ellerinize saglik cok iyi bir yazi olmus. Bir de update isleminin nasil yapilacagina dair bir aciklama yapabilirseniz cok sevinirim. Ben iPhone'umu yurtdisindan aldim burda kirdirdim. Sonra 1.1.4ten 2.0'a gecmek gibi bi hataya dustum ve bu konulardan cok anlamadigim icin tekrar parayla kirdirmak zorunda kaldim. Bunlardan sonra tekrar versiyon update etmeye cesaret edemedim. Simdi 2.1e gecmek istiyorum fakat ne yapacagimi bilmiyorum. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Simdiden tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar

Bende 2.nesil iphone'u kırdırtarak kullanıyorum ve 2.1'e geçmek istiyorum ama kırma işlemini yapamayacğımdan korkuyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Adsız dedi ki...

Merhaba

İphone 3g'yi daha bugün aldım. iTunes'tan ayralarını yaptım vs. ve gayet güzel çalışıyordu. Sonra birden bire No Network yazmaya başladı. Kapattım. Ama şimdi her açmaya çalıştığımda elma logosunu geçemiyorum. Nedeni ile ilgili yardımcı olabilecek olan var mı?

Adsız dedi ki...

Merhabalar Bana 3g 16gb turkcell'den iphone hediye geldi ve bilgim cok az suanlık tek sorunum edge ayarının kapatılmaması installer ve cydia yuklu degil ve yuklemeyi pek istemiyorum sanırsam garanti dısında kalıyormus edge icin anlayabilecegim sekilde bir cozum sunarsanız cok memnun olurum simdiden ilginiz icin tesekkurler..

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Turkcell'den hediye geldi demişsiniz. Cihaz kontratlı mı peki. Eğer kontratlı ise aylık 3GB. sınırsız internetiniz var. Bu yüzden kapatmanıza pek gerek yok.

Adsız dedi ki...

derya selam

aynı sorun bende deoldu maalesef düzelmiyor. Şu yolu izle 1 haftada yeni telefonun elinde.

1- Turkcell Platinium'u ara. Durumu anlat. Düzelmediğini anlat. "Gelip alın beni Genpa ile muhattap etmeyin" de. Direk uzman servisten telefonu gelip almalarını site ama.. Restore yapamadığını anlat. Zaten yapamaycaksın.
2- Gelip alacaklar. Form doldurtacaklar. Gelen elemanlara kesinlikle 1 hafta içinde bunun hallolmasını istediğini söyle.
3- 1 hafta içinde Genpa değiştirip Turkcell'e veriyor yeni makineyi. Turkcell'de seni arayıp randevu alıyor ve bulunduğun yere getiriyor.

Aynı sinsileyi bende yaşadım ama şu yukarıdakileri geç yaptığım için 2 haftaya yayıldı işler. Bunları yaparsan 1 hafta içinde yeni telefon elinde olur.

Geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

Kolay gelsın.İŞiniz COk zor Buna eminim BEnim tek bir sorum olucak.SUan 2g 1.1.4 surumlu ıphone kullanıorum update edersem tekrar jailbreak yapmam gerekır mı?Cok tesekkur ederım..

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Her versiyon değişikliğinde tekrardan jailbreak işlemi yapmanız gerekiyor.

Adsız dedi ki...

amerikadan alıp burda turkcelle kaydettirdiğim eski nesil iPhoneuma 2.1i yükledikten sonra ekranım emergency callda kaldı. ZiPhone do it all yaptım ama searching for iphonedan ileri gidemedi program.. telefonumu bir an önce nasıl çalıştırabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

1.1.4 fake imei ile 2.1 sürümüne sorunsuzca nasıl geçiş yapabilirim?
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

ismet dedi ki...

merhaba
ben iphone 3g turbosim ile kunlaniyorum fakat internete giremiyorum bu sorunu nasil cozebilirim vpn ayarlarini nasil yapabilirim?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Internet bağlantısı ile VPN ayarları arasında pek bir bağlantı yok. EDGE ayarlarını mı kasteddiniz acaba?

Bu arada internete Wi-Fi üzerinden mi bağlanamıyorsunuz yoksa EDGE üzerinden mi? EDGE üzerinden ise APN ayarlarınızı yaptınız mı?

Detaylı bilgi verebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar iphone 2g 2.1 geçiş yaptım Quickpwn ile edge iconu görüyorum ama açıp kapatmak için işilem bulamıyorum vede kullanamıyorum herkesde açık bende kapalı bu işlemi nasıl açıp kapata bilirim yardımcı olurmusunuz ?

Adsız dedi ki...

selamlar turkcellden 3g ıphone aldım ve suandada 2.1 ı yuklemeye calısıorum fakar tam download sırasında hata verip duruyo.yardımcı olabılıcek bırı var mı cıldırıcam da :(

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Tam olarak ne hata mesajı alıyorsunuz. Update işlemi mi başlattınız bu arada?

Adsız dedi ki...

evet update yapmaya calısıorum cunku bazı applıcatıonlar 2.1 ıstıyo.suanda tekrar baslattım aynı hatayı verınce orda yazanın aynısını yazıcam pek teknolojıden anlamamda:) yardımcı oldugunuz ve olucagınız ıcın tesekkurlerr

Adsız dedi ki...

''there was a problem downloadıng.network connectıon tımed out.make sure your network settıngs are correct and your network connectıon ıs actıve or try agaın later'' dıyıp duruyo :( naapmalıyımm ?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

iTunes update dosyasını indirirken internet bağlantısında sorun oluyor gözüküyor.

Update işlemini işyerinde mi yapıyorsunuz. İşyerinizde proxy sunucusu var mı? Ya da bazı sitelere erişim engelleyen firewall yazılımları var mı?

Adsız dedi ki...

evet işyerınde yapıyorum ama herhangı bır sıte engellı degıl.:(
proxy sunucusu hakkında hıcbı fıkrım yok maalesef:( sanırım beceremıcem bu 2.1'i ben

Adsız dedi ki...

proxy'den dolayı. bende de yapıyor. iş yerinde internet bağlantısı kuramadığı için güncelleme yapamıyor.
proxy kullanmazsanız çalışır

Adsız dedi ki...

merhaba.
ben 1.1.4 versiyonunu kullanıyordum fring ve agile messenger yukluydu bu programları açtıgımda exit yapmadıgım surece offline olmuyordum. sorunım şu 2.1 e geçtım fring programını yukledım ama exit yapmadan programdan çıktıgım halde offline oluyor.bu sorun 1.1.4 te yoktu programdan exit yapmadan çıksam açık kalıyordu ve stand by konumunda bile mesaj alabiliyordum. acaba 2.1 de bi ayar sorunumu var yoksa programlarmı boyle artık

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Apple App Store uygulamalarının arka planda çalışmasına izin vermiyor. Bu yüzden herhangi bir uygulamadan çıktığınız anda tamamen kapanıyor.

Eski versiyonda kullandığınız uygulamalar Apple'ın onayından geçmiş uygulamalar olmadığı için arka planda çalışıyorlardı.

Fakat Apple ileriki sürümlerde uygulama açık değilken mesaj geldiğinde haber verecek bir mekanizma koyacakmış.

Adsız dedi ki...

ilginiz için teşekkur ederım.
bir şey daha var uygulamadan cıkmadan standby konumuna getırsem programdan çıkmadıgım ıcın calısırmı çalışırsa eğer bu bataryadan yermı egde paket kullanıyorum. teşekkur ederım.
bizi bir çok konuda aydınlattıgınız için..

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Uygulamadan uygulamaya değişir. Bazı uygulamalar standby durumunda aktif olarak çalışmaya devam eder. Özellikle mesajlaşma uygulamaları. Bu durumda pil daha çabuk biter doğal olarak.

En güzel bir deneme yapmanız fring'le. Stand by konumunda iken mesaj alırsanız çalışıyor demektir.

arman dedi ki...

merhabalar, iphone 2.1 kullanıyorum installer, appstore ve cydia programları var cydianın içinde iphone/java diye bi program var bu ne işe yarıyor bunun hakkında bi bilginiz varmı. teşekkurler.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Cydia'daki java programı, iPhone'da java uygulamalarının çalışmasını sağlıyor fakat çok yavaş çalıştığını söyleyebilirim.

Bu arada yanlış anlaşılmasın J2ME uygulamalarını desteklemiyor. Komut satırından çalışan java uygulamaları çalışıyor.

Adsız dedi ki...

Selam ben v2.1 kullanıyorum onu nasıl 2.0.2 ye düşürebilirim

Adsız dedi ki...

arkadaşlar emeğiniz taktire şayan bende 2g fake imei 1.1.4 var ben bunu nasıl 2.1 yaparım?

Adsız dedi ki...

abd den hediye 3g 16 gb geldi turkcell hattımı kullanamıyorum ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

hilal dedi ki...

selamlar...bende i phone 3G var ama bilgisayara yukledigim i tunes 8.0 i phone la baglanti problemi yasiyorum. i phone baglanti kablosunu laptop a taktigimda "i tunes was unable to load dataclass information from sync service" uyarisi veriyor..bilgisayar i phone u bulamiyor naptimsa duzeltemedim hicbirsey yukleyemedim telefone henuz bilgisayardan..yardimci olursaniz cok sevinecegim..tesekkurler

nzmgkc dedi ki...

selam arkadaslar,turbo simli iphone 3g kullanıyorum. versiyonum 2.0.2! bunu itunesdan8 den 2.1 ile güncellersem herhangi bir sorun olurmu??

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar merhaba bende iphone 3G var bu VPN ayarları nasıl yapabilirim windows Xp den modem de VPN ayarlarım yok modemi markası airest RT-210 bilen varsa lütfen rica ediyorum mail yada msn adreslerim woktarock@hotmail.com ekleseniz seviririm saygılarım...

Adsız dedi ki...

Benim bir sorum olacak. Benim IPhone versiyonum 2.1 Itunes açılınca daha üst bir versiyonu var diye bir uyarı çıkıyor. 2.2 ye update yapmak isityorum fakat update indirmede sorun yaşıyorum. Sürekli bekliyor diyor fakat inmiyor.

Yardımcıl olursanız sevinirim

zeynep dedi ki...

Mrb benim iPhone 3G 16GB 2.0.2 sürüm telefonum var ve nasil jailbreak yapabilirim bilmiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim

wee dedi ki...

ÇELİKER KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. 1996 YILINDA TÜRKİYEDE EKSİKLİĞİ DUYULAN MALZEME, KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ, ÇELİK HALAT, ZİNCİR VE EKLERİ ALANLARINDA İLKELİ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE KENDİ BRANŞLARINDA TARTIŞMASIZ LİDER KONUMDA OLAN MARKALARIN SATIŞ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR.
GÜNÜMÜZ YÜKSEK REKABET ORTAMINDA KALİTELİ VE YETKİN KADROSU İLE ÇELİKER MAKİNA, ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR.

Hedefimiz

SATIŞ ÖNCESİ VE SONRASI HİZMET BİRİMLERİNİ BÜNYESİNDE BARINDIRAN ÇELİKER MAKİNA, YÜKSEK TEKNOLOJİ, BİLGİ BİRİKİMİ VE TECRÜBESİYLE YÜKSEK NİTELİKLİ ÜRÜNLERİN SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE ULAŞMASINI GARANTİ EDİYOR. İŞ EMNİYETİNE VE GÜVENLİĞİNE VERDİĞİMİZ ÖNEM, SİZE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLERİN ÜSTÜN KALİTESİ VE KISA ZAMANDA OLUŞTURDUĞUMUZ SON DERECE SAĞLAM REFERANSLARIMIZDAN AÇIKÇA ANLAŞILMAKTADIR.zincirli vinç

Vizyonumuz

Kaldırma Ekipmanları projelerinde bireylerin ve kurumların güven duyarak taleplerinin karşılandığı ve müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu bir firma olarak Firmalara Kaliteli Ürünler Sunulmaktadır

Yük Lifti dedi ki...

Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 30 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz. makaslı yük lifti



Elektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir. yük asansörü

istif makinası dedi ki...

ÇELİKER KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. 1996 YILINDA TÜRKİYEDE EKSİKLİĞİ DUYULAN MALZEME, KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ, ÇELİK HALAT, ZİNCİR VE EKLERİ ALANLARINDA İLKELİ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE KENDİ BRANŞLARINDA TARTIŞMASIZ LİDER KONUMDA OLAN MARKALARIN SATIŞ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR.
GÜNÜMÜZ YÜKSEK REKABET ORTAMINDA KALİTELİ VE YETKİN KADROSU İLE ÇELİKER MAKİNA, ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR.akülü istif makinesi

wee dedi ki...

hidrolik asansör
yük lifti
yük asansörleri

t