27 Eylül 2008 Cumartesi

Türkiye'den iPhone 3G Alırken Bilinmesi Gerekenler - II

Bir önceki yazımızda Türkiye'den iPhone 3G alacaklarıın dikkat etmesi gereken konulardan en önemlisi olan jailbreak ve unlock işlemi ile ilgili bilgilendirmiştik. Bu yazımızda ise soru-cevap formatında önemli noktaları vurgulamaya çalışacağız.

* Türkiye'den kontratsız da iPhone 3G almak mümkün müdür? İlla 18 ay boyunca Turkcell'e veya Vodafone'a bağlı kalmam mı gerekiyor?
Evet mümkün. Fakat Vodafone kontratsız iPhone 3G satmıyor. Turkcell Bayilerinden veya Teknosa gibi mağazalardan kontratsız iPhone 3G satın alınabilir.

* iPhone 3G'yi istediğim sim kartla kullanabilir miyim?
Eğer Turkcell'den alırsanız, aktivasyon işlemini Turkcell sim kartı ile yaptıktan sonra istediğiniz operatörün sim kart'ı ile kullanabilirsiniz. Fakat Vodafone'dan alacağınız iPhone 3G'ler sim kilitlidir. Ancak resmi olmayan yollardan unlock işlemine tabi tutarsanız başka operatörlerin sim kartı ile kullanabilirsiniz. Tabii bu durumda cihazınız garanti dışı kalabilir.

* iPhone 3G'nin türkçe desteği mevcut mu?
Evet. 2.1 versiyonu ile birlikte türkçe karakter ve lokal ayarlar desteği, 2.2 versiyonu ile birlikte türkçe menü desteği gelmiştir.

* Ama çevremdeki bazı iPhone kullanıcıları cihazlarını Türkçe menü ile kullanıyorlar. Ben cihazımı nasıl Türkçeleştirebilirim?
İnternet üzerinde bazı sitelerde jailbreak'li iPhone'lar için Türkçeleştirme programları bulunmaktadır. Ancak bu programların yüklenebilmesi için iPhone 3G'nin yazılımına müdahale edilmesi gerekmektedir. Apple tarafından onaylanmayan bu müdahaleler iPhone 3G'nizin garanti kapsamı dışına çıkmasına neden olacaktır. Bunların hiç birini yapmadan cihazınızı 2.2 versiyonuna update ederek resmi yoldan türkçeleştirme işlemini yapabilirsiniz.

* Turkcell'in web sitesinde kontratlı iPhone 3G için sınırsız internet erişimi ifadesi geçiyor. iPhone'u modem gibi kullanıp bilgisayarımdan sınırsızca internete çıkabilir miyim?
Sınırsız diye tabir edilen paket aslında aylık 3GB sınırlı. Fakat 3GB. bir iPhone kullanıcısı için sınırsıza yakın bir miktardır. iPhone'u resmen modem olarak kullanmamızı sağlayacak bir uygulaması veya özelliği yok. Zaten Apple da izin vermiyor. Fakat sadece jailbreak'li cihazlara yüklenen programlar ile iPhone modem gibi kullanılabiliyor.

* Turkcell'den kontratlı iPhone 3G aldığım gibi 3GB limiti devreye giriyor mu?
Hayır. 3GB limiti ilk fatura kesim tarihinden itibaren devreye giriyor. Aradaki zaman için de Turkcell 100MB.'lık ücretsiz bir data paketi hediye ediyor.

* iPhone 3G'yi aldığımda uygulamanın içinden Installer veya Cydia çıkıyor mu?
Hayır. Installer veya Cydia Apple'ın resmi uygulamaları değildir, sadece jailbreak'li iPhone'lara sonradan yüklenen yazılımlardır. Installer veya Cydia üzerinden yüklenen uygulamalar için Apple hiç bir garanti vermez. Zaten jailbreak işlemi de cihazınızın garanti dışı kalmasına neden olabilir. Bunlar yerine Apple'ın resmi yazılımı olan App Store'u kullanabilirsiniz.

* App Store'dan uygulama yüklemek için illa para mı ödemem gerekir?
Hayır. App Store'daki uygulamaların çoğu ücretsizdir. Fakat ücretli olanların fiyatları da çok düşüktür.

* Numara Taşınabilirliliği (MNP) geldikten sonra rekabet nedeniyle fiyatlar düşer mi? Bu yüzden biraz daha beklemelimiyim iPhone 3G almak için?
Olabilir. Fakat çoğu kişi iPhone satış fiyatlarını operatörlerin kendi kafasına göre belirlediğini düşünüyor. Halbuki tüm fiyatlar Apple'ın onayından geçiyor, operatörler istedikleri gibi fiyatlarda değişiklik yapamıyor. Bu yüzden uzun bir süre fiyat değişikliği beklememek lazım. Bir de iPhone 3G stoklarının sınırlı olduğunu unutmamak lazım. Türkiye ile birlikte dünyada 29 ülkede daha iPhone 3G satışları başladı.

* iPhone 3G'de de bluetooth ile veri aktarımı mumkun değilmi? Bluetooth kulaklık kullanabiliyor muyum?
Hayır. iPhone bluetooth'u veri aktarımı için kullanılamıyor, sadece konuşma için.

* Ekran ana görünümündeki ikonların yerlerini değiştirebiliyor muyum? Mesela kamerayı açan ikonu alta, sms ikonunu sağa gibi...
Evet. Ekrandaki herhangi bir ikonun üzerinde parmağınızı bir süreli basılı tutun ve kısa bir süre sonra tüm ikonların titremeye başladığını göreceksiniz. Bundan sonra sürükle bırak yöntemi ile hepsinin yerini değiştirebilir, köşesinde çarpı bulunanları silebilirsiniz. İşiniz bitince "Home" tuşuna basın.

* Kamera kaydı yapabiliyor muyum? Önerdiğiniz bir program varmı?
iPhone ile birlikte gelen bir Video Recorder uygulaması yok. Apple'ın resmi uygulama paylaşım platformu olan App Store'da da yok. Sadece jailbreak'li cihazlara yüklenebilen video kayıt uygulamaları (Örneğin Cycorder) var. Fakat biz Türkiyeden alınan cihazlara jailbreak yapılmasını önermiyoruz. Cihazınız garanti dışı kalabilir.

*Benim Nokia telefonumun rehberini iPhone'a nasıl aktarabilirim?
iPhone'da sim card'dan contact kopyalama özelliği var. Fakat anladığım kadarı ile sizin contactlarınız Nokia'nın rehberinde. Çeşitli alternatifler var ama benim önerim Funambol uygulamasını kullanmanız. Öncelikle Nokia'ya bir funambol client'ı kurun ve cihazdaki contact'ları Funambol'un portaline aktarın. (Kullanıcı adı ve şifresine ihtiyacınız olacak) Ardından App Store'dan iPhone'unuza Funambol clientını kurun ve Funambol'un portalinden cihazınızı senkronize edin. Contact'larınız aktarılmış olacak. Bu linkte Funambol'un jailbreak'li eski versiyon iPhone'ları için anlatılmış bir tanıtım yazısı mevcut. App Store'dan indireceğiniz versiyonu ile aynı değil ama çalışma mantığı aynı. Ayrıca Nokia Pc Suite kullanarak outlook ile daha sonra iTunes kullanarak iPhone ile sorunsuz senkronizasyon yapabilirsiniz.

* iPhone'da Hotmail hesabımı nasıl tanımlayabilirim?
Lütfen detaylı bilgi için "iPhone'dan Hotmail'e Erişim Artık Tüm Dünyaya Açık" başlıklı yazımıza bir göz atın.

Sorular geldikçe bu yazıyı güncelleyeceğiz. Ayrıca Turkcell'in ve Vodafone'un kendi sitelerinde Sık Sorulan Sorular bölümü mevcuttur. Aşağıdaki linklerden bu sayfalara kolayca erişebilirsiniz:

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/iphone3G/iphone3gfaq

http://www.vodafone.com.tr/iPhone/iphone-sss.php

Faydalı Linkler:
http://www.iphonedo.com/turkcell-sozlesmeyi-degistirdi

37 comments:

Adsız dedi ki...

bildiğim kadarıyla 3g iphone da görüntülü konuşamıyosunuz çünkü ön yüzünde kameası yok

Talat ÖZDEN dedi ki...

Merhaba;

Ben Turkcell den bir iphone 3G aldım.
size iki sorum olacak;
1- Gps menüsünden şu anki yerimi tespit edemiyorum ve diyelimki ankara - istanbul arası ayrıntılı adres girsemde yol tarifi alamıyorum. Ama amerikada iki yer verince bu hemencecik oluveriyor. Bun özelliğin çalışması için ayrı bir işlem mi yapmam gerekiyor.
2- ekstra programlar yükelemek için illa mobilme abones olmak gerekiyor mu? MAc book pro sahibyim ama adres defteri email vs gibi programlar paylaşımlı kullanamıyorum. neden

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

1)iPhone'da henüz araçlardaki GPS cihazlarında olduğu gibi "turn by turn" tarif zaten yok. Bahsettiğiniz gibi de Turkiye'deki 2 adres arasında basit anlamda da olsa tarif henüz bulunmuyor.

2) Hayır. App Store'dan uygulama yüklemek için MobileMe hesabı değil, Apple ID hesabı gerekiyor. Bu linkteki yazımıza bir göz atın.

Adsız dedi ki...

evet.. ilk gazi benim herhalde.. turkcell'den aldigim 3g 8 gb iphone kaput oldu..

tikir tikir calisiyordu.. aksam yatarken acip saate bakmak istedigimde turkcell signal bar'dai seviyeler tikit tikir kayboldu ve no service yazdi.. actim ve herhangi bir programi acmaya calistim.. program acilir gibi olup tekrar home screen'e dondu.. bende kapatip acayim bari dedim.. kapattim ama kapanmasi 2 dk falan surdu.. sonra actigimda va daaa sadece apple logosu.. 30 dk bekledim.. hareket yok sadece logo.. reset'leyeyim bari dedim// resetledigim anda emergency screen... iyi sorun yok takip itunes'da duzeltirim dedim.. demez olaydim.. itunes 8 ile klasik restore olayina girdim.. vadaaa error 1002 1010 1006.. sirasiyla bir kac denemeden sonra daraldim kapattim.. gece 4'du bu is bittiginde.. sabah kalktim.. ulen bi daha deneyelim bakalim dedim.. taktim. uzerinde turkcell kurumsal hattim var.. ve cit.. bi anda oldu.. tertemiz restore.. sevindik ettik duzelttim butun ayarlari yaptim. ama uzerinde kurumsal hattim oldugu icin sim karti cikarip kendi kontratimin oldugu sim kartimi takmak istedim dogal olarak.. sim karti cikarttim.. yenisini taktim.. o da turkcell.. vada... yine no service.. airplane mode'u acip kapatayim belki duzelir dedim.. searching dedi kaldi .. mecburen kapatip actim yine normal power off.. ve yine acilmadi... apple logosu.. simdi de yine ayni hatalari veriyor.. 1002 1006 1010 .. simdi ne oldu da bozuldu?ne oldu da duzeldi? ne oldu da yine bozuldu?
turkcell platinum musteri hattini aradim.. turkcell extra;larda bu sorunu halledecek birisinin olmadigini bu tip sorunlaricin genpa'ya basvurmam gerektigi soylendi... gidip kafalarina atmak istiyorum sanirim

SalihTARAKCI dedi ki...

Sevgili berkay senden önce ben varım ilk gazilerden ...gece saat 12 de sıraya girdim 3 de telefonumu aldım...26 eylül sabahı sim kartımı çıkarmaz olaydım no sim menusu çıktı restore ediim dedim bu seferde telefon kitlendi ve katiyen mebulere giremez oldum...Turkcell beni de genpa ya yönlendirdi bakalım ne olacak.Bana hangi genpaya götürdüğünüz sölersen sevinirim :)

Cem Tonguç dedi ki...

berkay Selamlar;
platinum müşteriler callcenterdan restore işlemi için yardım alabiliyorlar sanırım. Bulunduğunuz yere gelip size yardımcı olacaklardır.
müşteri temsilcinizi ararsanız sorunuzu kesin çözerler.
Daha detaylı bilgi için bana ulaşabilirsiniz.
cem

Adsız dedi ki...

cem tesekkurler


Ilk yaptigim is zaten call center'i aramak oldu.. sagolsunlar dinlediler.. ama kiz bana "itunes diye bir program var" dedigi anda olaya teknik olarak uzak oldugunu anladim.. NEyse bugun tekrar aradigimda bu bahsettiginiz evde servis elemanini ayarlayacaklarini soylediler.. Bayramda da calisiyorlarmis.. Benim anlamadigim benim bilgisayarimla benden farkli ne yapacak olmasi? Ben yanlis bisi yapmiyorum ki restore etmek isterken.. Hersey yerliyerinde.. recovery mode'da denedim olmadi, DFU mode'da denedim olmadi, itunes8'i sildim folderlari sildim.. apple mobile vidividisini sildim.. tekrar krdum bastan baslattim.. yine olmadi.. Misal az once yine denedim. 1010 bu sefer hata kodu.. alet Restoring iphone firmware kismina gelene kadar kaymak gibi caisiyor... o bolumden sonra kaput.. direk hata kodu ve itunes'a tak ekrani..
eleman geldiginden bu benim yaptiklarimdan farkli ne yapacak ben onu cok merak ediyorum.. kendi laptop'iyla gelsin bari XP yuklu olan belki o zaman duzeltir.. ben vista kullaniorum cunku..

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Anahtar kelimeyi "Vista" en son yazmışsınız :) Vista yüzünden bu tip sorunlar olabiliyor. Çevrenizde XP'si olan biri varsa bir de onunla deneyin.

Cem Tonguç dedi ki...

Berkay,
özel müşterilere hizmette sınır yok bildigim kadarı ile Turkcell'de.
daha önceki pda örneklerinden örnek alırsak.
ilk olarak XP bir laptop ile gelecekler :)
daha sonrasında ise yazılımsal bir sorun olup olmadığına bakacaklar.
Çözemezler ise size bir iphone geçici verip, tamire gönderecekler.
:)

Adsız dedi ki...

bende vista ile ilgili bir sorun oldugunu dusunuyorum.. evde iki tane vista'li pc ile denedim olmadi. sonra bir yerde mac ile denedik yine ayni hatayi verdi 1002...
randevu icin arayacak teknik ekip.. umarim 1-2 gun icinde gelir ve bu konuyu cozerler cunku cok can sikici olmaya basladi..

cem cok tesekkurler bilgi icin.. ellerinde oyle aninda gecici olarak vermek icin iphone tasiyorlar mi gercekten? :)

Adsız dedi ki...

son durumu paylasayim :) bayram mesaisi oldu bu bana..
genpa'ya gittim ilk ben getirmisim oyle yuzume baktilar.. tam o sirada "turkcell uzman servis" randevu icin aradi.. yarin 13:00-13:30 gibi gelecekler... Bakalim yapabilecekler mi merakla bekliyorum.

dipnot: genpa yazilimsal sorunlar disinda hic bir yardim yapmiyor.. atiyorum ekranda sorun cikti cok buyuk ihtimalle tamir diye alip 1 ay sonra yenisini verecekler.. hardware sorunlarina teknik destek vermiyorlar.. en azindan genpa teknik serviste telefonu eline alip bunun sim karti nasil cikiyordu diye soran kizcagiz oyle dedi :)

Adsız dedi ki...

merhabalar aslinda iphone 3g alan ilk gazilerdenim bende sizlerle farkli sikintilar icerisindeyim
cunku ben ankarada electro world den aldim ve eve geldim itunes ile kurdum sonra itunes iphone icin guncelleme oldugunu soledi bende yukledim 2.1 surumu cikmis guya yuklemez olaydim settings mail calendar ayarlarinda kitlenip menuye donuyor ayrica saate tikladigimda duruyor menuye donuyor. bu tip sikintilar yasayan oldu mu?ben aldigim yere goturdum onalr restore yapip tekrar denediler hemde apple mac bilgisayarda :D ama orda da olmadi bana yenisini verdiler ama korkudan 2.1 surumunu yuklemedim.
Sizlerin bu konuyla ilgili bir bildigi varmi?
Ha birde sms de iletim raporu tarzi seyleri sanirim yok hatta smsler conversation seklinde gozukuo hatta silmeye kalkarsaniz bir tanesini silemiyorsunuz o kisiyle olan tum konusmanizi siliyor ? yada ben yapamadim ????

Adsız dedi ki...

evet.. tahmin edeceğiniz üzere turkcell uzman ekibinden gelen kişi de yapamadı.. sorun XP vista vs değil telefonda bir yamukluk var.. error 1002 devam.. bu arada gelen arkadaş ilk defa restore işlemi yaptığını belirtti.. shift restore olayını bile bilmiyordu..
neyse.. sonuçta görünen o ki değiştirteceğim.. çünkü tamir diye alıp 1 ay vermeyecekler..

SalihTARAKCI dedi ki...

Berkay arkadaşım,ıphone sıkıntımdan dolayı ben de turkcell uzman larını aradım ve randevu için beni arayacaklarını söylediler.Gelip sorunu çözemedikten sonra ne yaptılar?geçici olarak bir iphone bıraktılarmı size?Değiştireceğim dediğiniz de bunun ne olduğunu anlamış değilim.Yardımcı olursanız sevirnirim.

Adsız dedi ki...

selam,

hayır geçiciiphone vermediler.. teslim de almadılar.. çünkü arkadaşın yanında form yokmuş.. halledemeyecekler eğer sorununuz benimki gibiyse.. mobil destek hattıyla hallettim.Pazartesi günü gelip telefonu teslim alacaklar. Geçici iphone verecekler mi bilmiyorum ama sanırım vermeyecekler. Ben turkcell platinum müşteri hizmetlerine genpa ile muhattap olmak istemediğimi söyledim. onlarda sağolsunlar biz muhattap olalım diyerek telefonu alıyorlar.. bakalım nolcak

Adsız dedi ki...

gazilere gecmis olsun.
benim aklima bi sey takildi, unutmadan sorayim, bilen varsa lutfen anlatsin. Diyorum simdi turkcell simkarttla aktive ettik ilk basta, sonra istedigimiz operatorun simkartiyla calisir dedik, ama peki acaba her yeni firmware ciktiginda, (misal 2.2 version yolda) ve guncellemek istedigimizde gene turkcell simkarti takmak zorundami kalacaz?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

"Update" yöntemi ile güncellerseniz gerek kalmaz fakat "Restore" ile sıfırdan kurunca soracaktır.

Geçenlerde kontratsız iPhone 3G alan biri Avea SIM kartı ile aktive ettiğiniz yazmış bir forumda. Ne kadar doğru bilemiyorum tabii.

Adsız dedi ki...

Solamnic arkadasım.

Aynı olay bende de oldu. Fakat yeniden 2.1 i restore edince düzeldi. Bu arda diğer sıkıntı ceken arkadaslarımada tavsiyem apple bir bilgisayar ile restore etmeleri, çünki vista ve xplerde itunes çok stabil çalışmıyor.

Saygılar,

Serkan

Adsız dedi ki...

merhaba,

ben mac'le xp ile vista ile her türlü denedim.. turkcell'den geldiler denediler.. yapamadılar.. az önce turkcell mobil hizmet yetkilisi iki arkadaş geldi aldı telefonu. Genpa ile muhattap olup yeni cihaz teminini sağlayacaklar.. İlgilenenler için eğer istersem nokia N70 vermeyi teklife ettiler ihaz tamiri ya da yenisi verilene kadar.. Bende iphone 2G'imi gösterdim teşekkür ettim :)

Turkcell'den gelen arkadaşlarla konuştuğumda anladığım;

1- Turkcell'de elemanlara verilen eğitimler çok sığ. Apple'dan kaynaklanıyor ama bu. Apple mühendislik sırrı açıklamasıyla bir çok soruyu cevapsız bırakmış
2- Bu forumlarda yazıları takip eden ortalama iphone kullanıcısı Turkcell'de çalışan destek elemanlarından daha çok şey biliyor ve konuya hakim.
3- Turkcell'den aldığının iphone'u sakın jailbreak yapmayın. Bir aparat sayesinde yaptığınız tüm işlemleri görebiliyormuş Apple. Lisansız yazılım yüklediğinizi tespit ederse arıza ne olursa olsun değişim yapmıyor.
4- Olurda benim yaşadığım sorunları yaşarsanız ve telefon kitlenirse hiç vakit kaybetmeden Turkcell platinuim müşteri hizmetlerini arayın ve Genpa ile onları muhattap edin. Siz peşinden koşmayın maymun olursunuz.

Adsız dedi ki...

Vallahi burdaki yorumları okuduktan sonra içimdeki bitmek tükenmek bilmeyen iphone sevdası birden yokoldu... arkadaslar gercekten iphone sahibi olmak bu kadar zormu?bi sürü problem hata bilmem ne insan kafayı yer ya..bırak verdiğin parayada yazık :)

arkadaslar gercekten her iphone da bu tür klasik problemler varmı??

Adsız dedi ki...

Tabii ki hayır. Ben elimde eski nesil varken gidip yenisini alan bir insanım. Her türlü sorununa rağmen çok keyifli bir telefon. Herşeyden önce sadece telefon değil. Her 100 makineden bir kaçında böyle durumlar söz konusu olabiliyor. Bu Nokia'da da olur başka markada da.. Sonuçta elektronik cihaz bu herşey olabilir. İçindeki iphone sevdası bitmesin bence..

Adsız dedi ki...

Vodafone http://www.vodafonecepposta.com adresinde iPhone'lar icin ucretsiz bir hizmet vermeye basladi. Kendi alan adinizi ucretsiz alip iPhone ile kullanabiliyorsunuz.

Ayrica bu servis Turkcell sim kartli iPhone'lar icin de calisiyor.

Mcengonr dedi ki...

iyigunler
iphonun uspport'u bozuldu bunu turkiyede yaptiracak yeri bilmiyorum. iphone satiliyor ama nasil olurda servisi olmaz
servisinin yerini bilen varsa yazsinlutfen....

Mcengonr dedi ki...

birde orjinal yazilimi yukleyebiliyorlar mi nerede yapiyorlar kimse bilmiyormu ya bunu :(

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Cihazınızı nerden aldınız. Aldığınız yer ilgili servise sizi yönlendirmek zorunda.

Orijinal yazılımı derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Zaten iPhone ile gelen yazılım orijinal. Eğer restore işlemini kastediyorsanız herkes yapabilir bu işlemi.

Eğer cihazınızı yurt dışından aldıysanız, ya da Türkiye'den (Turkcell, Vodafone, Teknosa, vs.) alıp jailbreak işleminden geçirdiyseniz, cihazınız garantı kapsamında tamir olmaz. Bilginiz olsun.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar merhaba,

Kabus 10 dakika önce bitti. Telefon bozukmuş Turkcell benim adıma Genpa il emuhattap olup telefonumu değiştirdi.. Pazartesi almışlardı bugun eve getirdiler. Bu konuda Turkcell'i takdir ediyorum. Daha önce HP'de telefon değişimim 1 ayda olmuştu. Gayet hızlıydı Turkcell.. Aldığım bilgiye göre Turkce versiyon 1.5 ay içinde çıkacakmış.

Mustafa Tan dedi ki...

Geçmiş olsun :)

Adsız dedi ki...

Allah'a şükür ben henüz bi sorunla karşılaşmadım,sadece AppStore'daki applicationları yüklüyor ve kullanıyorum gerçi onlarında hepsinin çok stabil çalıştığı söylenemez..Merak ettiğim konu Berkay arkadaşım,ben Platinum değilde Gold abonesiyim,10 senelik aboneyim,ve hatrı sayılır miktarlarda faturalar ödedim şimdiye kadar :) Acaba senin başına gelen olay bir Gold abone olarak benim başıma gelseydi Turkcell aynı hassasiyeti gösterirmiydi,eğer gösterecekse çok rahatlatıcak bu beni,tabi ki bundan emin olamazsın ama en azından bir fikir alabilirim senden..Teşekkürler..

decocan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

merabalar app store dan birşey indirmek istiyorum bana şöyle bir hata veriyor.".not compatible.this application is not compatible with this iphone" ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Mahmut Bey,

Sorununuzun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Selamlar herkese ben de turkcellden kontratlı bir iphone 3g aldım. ve aktivasyonunu kendim yaptım.. aktivason için kimse turkcell sim kartı takın dememişti ben de ilk başta hiç sim kart takmadan denedim uyarı çıktı önce sim kart takın aktvasyon için diye bende AVEA sim kartı taktım ve aktive ettim.. bir haftayı geçti hala sorunsuz çalışıyor update de yaptım bir problem yok.. Yani yazdığınız gibi illa turkcell kartla aktivasyon yapmak şart değil...

Adsız dedi ki...

Merhaba;

ben Iphone 3g satın aldım vadofone mağazasından kontratsız olarak ve ilk aktivasyonumu avea hattım ile yaptım. MMS göndermek için swirlyspace yazılımı nasıl yüklerim? yüklemek için installer programı gerekiyorsa o programı telefonuma nasıl kurabilirim? acemiyim yardımcı olabilirmisiniz???

Mustafa Tan dedi ki...

@periodist

Normalde iPhone'un MMS desteği yok. Ancak cihazını jailbreak yaptıktan sonra SwirlyMMS'i kurabiliyorsun Cydia aracılığı ile.

Lütfen öncelikle aşağıdaki linkten jailbreak hakkında detaylı bilgi edinin:

http://www.iphoneturkey.biz/2008/12/krmak-ya-da-krmamak-jailbreak.html

RhymeStyle dedi ki...

Selam herkeze
bna aciL yardım lazım bn iphoneyi daha yani aldım ve xp yüklemek istiyorum kontratlı aldım vodofoneden onu başka sim le çalıştıramzmıyım ve bna kesin bi link ve nasıl kuracagımı anlatırmısınız bna acil olarak lazım kendim örenmek istiorum yardım ederseniz teşekkür ederim şimdiden..

Adsız dedi ki...

meraba arkadaşlar acaba bana yardımcı olabilicek kimse war mı? yeni iphone aldım ve bi program açtığımda menü tuşuna basılı tutaraka kapamak istiorum ama olmuo telefonu aldığım gün oldu sadece onun dışında tekrar menü tuşuyla basılı tutarak kapatamadım.. =(( Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

Yük Platformu dedi ki...

Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 10 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz.makaslı Platform



Elektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir.

t