21 Ekim 2008 Salı

Anket Sonuçları

"iPhone 3G'yi nerden aldınız?" başlıklı anketimizi de sonuçlandırdık. Anket sonuçları gösteriyor ki Türkiye'deki iPhone 3G satışından en karlı Turkcell çıkmış. Pazar payı nedeniyle Turkcell'in daha fazla satış yapmasını zaten bekliyorduk fakat Vodafone'un bu kadar düşük oranda iPhone 3G satmasını hiç beklemiyorduk açıkçası.

Turkcell'in % 59 gibi yüksek bir oranda iPhone 3G satmasının arkasında, uyguladığı satış politikasının olduğu muhakkak. Bildiğiniz gibi Turkcell kontratsız olarak da iPhone 3G satmakta. Vodafone ise sadece kontratlı iPhone 3G satışı gerçekleştirmekte. Sanırım Turkcell'in kontratlı iPhone 3G satışında uyguladığı kampanyalar da çok daha cazip gelmiş kullanıcılara.

Sonuçlardan bizi şaşırtan bir nokta da halen yurtdışından yüksek miktarda iPhone 3G getirtiliyor olması. IMEI kaydı, cihazın garanti dışı olması, unlock, aktivasyon, vs. gibi sorunlar halen kullanıcıları yıldırmış değil :)

İşte "iPhone 3G'yi nerden aldınız?" başlıklı anketimizin sonuçları:


Yanıtlar



Oylar%


Turkcell Satış Noktalarından



325
59%

Yurt Dışından



12923%

Elektronik Ürünler Satan Mağazalardan



7013%


Vodafone Satış Noktalarından




265%







550




Yeni anketimiz ise App Store ile ilgili. Bildiğiniz gibi App Store'daki çoğu güzel uygulama paralı. Fakat bu uygulamaların çoğu 1$ ila 5$ arası çok düşük fiyatlarda satılmakta. Buna rağmen bir çok iPhone kullanıcısı ücretli uygulama indirmekten kaçınıyor. Biz de App Store uygulamarına para harcıyor musunuz merak ediyoruz :)

0 comments:

t