1 Ekim 2008 Çarşamba

BrainTuner

Şimdi hem eğleneceğiniz hem de zeka eğzersizi yapabileceğiniz bir program tanıtacağım size. Sürekli telefonunuzla oynamaya çalışan oğlunuza/kızınıza hem hoşlarına gidecek hem de yararlı olacak diye umuyorum. Şimdi kısaca BrainTuner’ı tanıyalım.

Appstore’dan ücretsiz indirebileceğiniz uygulamamızı kullanmak çok kolay ancak telefonunuzun O.S. 2.1 olması gerekli. Kolay dörtişlemleri kullanarak beyin eğzersizleri yapmamızı sağlıyor. Daha gelişmiş olan premium versiyon şimdilik sadece 0.99$.



Uygulamamızı ilk yükledikten sonra soldaki gibi bir sayfa açılıyor. En üstte “Problems” bölümünde bir oyunda kaç soruya cevap vereceğimizi seçiyoruz. Gördüğünüz gibi 20, 60 ve 100 olarak 3 seçenek var. Bir alttaki “Start Game” bölümünden de oyuna başlıyoruz. Bunun hemen altında en başarılı olduğumuz oyunun zamanı duruyor. En alta sağ köşedeki “i” harfinden ise ikinci resimdeki ayarlara ulaşıyoruz. Buradan sırası ile Sesi(Sound) açıp kapayabiliyor , Sayaç(Countdown Timer) bilgisini gösterebiliyoruz. Oyun sırasında kullanacağımız 4 işlemlerden hangilerini kullanacağımızı seçebiliyoruz. Bunlar da sırası ile Toplama(addition), Çıkarma(substraction), Çarpma(multiplication) ve Bölme(division). En sonra sonuçları inceleyip doğru yanıtlarımızı görmek için de “Review Answers” seçeneğinden açabiliyoruz.




Oyuna başladıktan sonra 3 den geriye sayan bir ekran geliyor ve sonrasında da sorular gelmeye başlıyor. Soruların altında bulunan “Wrong” (Yalnış) ve “Right” (Doğru) seçeneklerini kullanarak işlemlerin sonuçlarını seçiyoruz. En iyi sonuçlarımız seçmiş olduğumuz işlermler için ayrı ayrı kaydedediliyor.



Hepsi bittikten sonra da karşımıza doğru ve yalnış sayılarımız ve zaman bilgimiz geliyor. İyi oyunlar dileriz.

0 comments:

t