13 Ekim 2008 Pazartesi

Gizli Hedef Oyunu iPhone'da : Lux Touch

İlkokul ve ortaokul yıllarımın en favori oyunlarından biri olan Gizli Hedef (Lux Touch) oyunu iPhone'a uyarlanmış. Gizli Hedef'i hastaları zaten hemen App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilen Lux Touch'ı denemek isteyeceklerdir :)



Lux Touch'da da amaç, tüm ülkeleri ele geçirip bilgisayardan oluşan 4 rakibi ortadan kaldırmak. Bunun için de her turda mevcut ülke sayısına ve ele geçirilmiş olan kıtaya göre verilen orduları kullanıyoruz. Aceleye gelmiş olacak ki oyunda hiç menü veya ayar ekranı bulunmuyor. Oyun başladığı gibi her oyuncu otomatik olarak ülkelere dağıtılıyor ve biz de mavi renk olarak oyuna başlıyoruz.



Sıra bize geldiğinde kendimize ait mavi renkli bir ülke seçiyoruz. Eğer bonus olarak ilave ordumuz varsa tek tek ülke üzerine tıklayarak orduları ekliyoruz. Ardından da istersek oklarla gösterilen ülkelerden birine saldırabiliyoruz. Ordularımızı ülkelere dağıtmak istersek sağ alt menüdeki "Fortify" seçeneğini kullanıyoruz. Sıramızı bir sonraki oyuncuya geçirmek için de yine sağ alt köşedeki "End" seçeneğini kullanıyoruz.



Bilgisayardan oluşan rakip oyuncuların çok iyi oynadığı söyleyebilirim. Oyunun en kötü yani kayıt (save) özelliğinin olmaması. Oyundan çıkıp tekrar girdiğimizde en baştan başlıyor. Fakat ücretsiz, efektlerinin başarılı ve rakiplerin güçlü olması nedeniyle kesinlikle denenmesi gereken bir uygulama. App Store'dan Lux Touch adıyla aratıp indirebilirsiniz.

0 comments:

t