1 Ekim 2008 Çarşamba

Heart Monitor

Eğer düzenli egzersiz yapıyor ve sık sık de nabzınızı ölçüyorsanız, bir de bu sırada iPhone'unuzu yanınızda bulunuyora App Store'da 4.99$'a satılan Heart Monitor uygulaması çok işinize yarayacaktır.

Şaka gibi görünüyor ama Heart Monitor gerçekten kalp atışlarımızı ölçüyor. Bunun için de iPhone'un mikrofonunu kullanıyor. İlk nesil iPhone'ların dahili mikrofonunun alıcısı çok iyi olmadığı için kulaklık üzerindeki mikrofondan en iyi sonuç alınıyor.



Hear Monitor 4 ana menüden oluşuyor. "How it works" başlıklı ilk ekranda, 4-5 resimle basitçe uygulamanın nasıl kullanılacağı anlatılıyor. Nabzımızı ölçmek için ise "Heart Monitor" isimli ekranı kullanıyoruz. Uygulama sese duyarlı olduğu için bu seçeneğe geçmeden evvel sessiz bir ortama geçiyoruz ve kulaklığın mikrofonunu nabzımızın en hissedildiği bir noktaya bastırıyoruz. Bu noktalar zaten genelde ya boyun ya da bileğimizde bulunuyor.

Eğer kulaklığın mikrofonu yoksa o zaman iPhone'un alt kısmı direk kalbimizin üstüne gelecek şekilde hafifçe bastırarak da nabızımız ölçülebiliyor. Fakat en iyi sonuç başta da belirttiğimiz gibi kulaklık mikrofonu ile alınıyor.



Mikrofonu nabzımız üzerinde kısa bir süre tuttuktan sonra ekranda nabız sayımız sabitleniyor ve kaydediliyor. Sağ üst köşedeki "MEASURE AGAIN" seçeneğini kullanarak tekrar ölçüm yaptırabiliyoruz. Eğer cihazın sonucundan şüpheye düşersek "Pulse Count" ekranını kullanıyoruz. Bu ekrandaki yönergeyi kullanarak nabzımızı elimizle kendimiz ölçüyor ve sonucu kontrol edebiliyoruz.

Uygulamanın en güzel yanı "Results" ekranında tüm ölçümlerimizi kayıt altında tutması ve bize listelemesi. Özellikle her gün koşanlar çok faydalanacaklardır.

Bu uygulama için 4.99$ verilmez diyorsanız, App Store'dan çok çok basit ama ücretsiz bir nabız öçme uygulaması olan Heartbeat'i indirebilirsiniz.

1 comments:

neon dedi ki...

çok iyi bir uygulamaa. tavsiye ederim

t