5 Ekim 2008 Pazar

iBowl & 300 Bowl

Özellikle bowling'cilerin çok seveceğini düşündüğüm, bu aralar çok popüler olan iki bowling oyunundan çok detaylara girmeden bahsetmek istiyorum. Bu arada şunu belirtmeliyim ki App Store'daki uygulamaların %75'ini oyunlar oluşturuyor, bu yüzden her güzel oyunu tanıtmamıza imkan yok fakat iBowl ve 300 Bowl gibi iPhone'un dokunmatik ekranını ve yer çekimi sensörünü başarılı bir şekilde kullanan uygulamaları tanıtmaya özen gösteriyoruz.



iBowl, ücretsiz ve çok basit bir bowling uygulaması. Fakat yer çekimi sensörünü kullanıyor olması nedeniyle gerçekten bowling oynuyormuşuz hissi veriyor. Oynanması da oldukça basit, zaten oyunu başlatır başlatmaz nasıl oynanacağı resimlerle anlatılıyor. Basitçe topumuzu fırlatmadan evvel ekrandaki "BOWL" düğmesini basılı tutuyoruz ve sanki gerçekten bir bowling topu atıyormuşuz gibi iPhone'umuzu hareket ettiriyoruz ve ardından "BOWL" düğmesini bırakıyoruz. Çok hassas olmasa da uygulama, fasoları da algılıyor.



Oyunun en büyük eksikliği bilgisayara veya başka bir arkadaşımıza karşı oynayamıyor oluşumuz. Sadece "Challange a Friend" seçeneği ile en yüksek puanımızı istediğimiz bir arkadaşımıza mail yoluyla gönderip onu da gaza getirebiliyoruz :)

Kısa bir süre için 0.99$'a satılan "300 Bowl" uygulaması çok daha yetenekli ve iBowl'da olduğu gibi yer çekimi sensörünü kullanmıyor. Bunun yerine, 300 Bowl'da topu atmak için iPhone'un "multi touch" özelliğini kullanıyoruz ve parmağımızı sürükleyerek topun gideceği rotayı ekranda hayali bir şekilde çiziyoruz. Bu sayede topa fasolar çok rahatlıkla verilebiliyor.



300 Bowl ile bilgasayar veya arkadaşlarımıza karşı da yarışabiliyoruz. Ayrıca 300 Bowl'un grafikleri çok daha güzel.

Ücretsiz olması ve topu fırlatmak için yer çekimi sensörünü kullanıyor olması iBowl'u daha cazip kılıyor. Eğer bowling hastası iseniz çok daha fazla seçenek ve daha güzel grafikleri sunması nedeniyle 300 Bowl da mutlaka denenmeli. iBowl ve 300 Bowl App Store'dan indirilebiliyor.

0 comments:

t