20 Ekim 2008 Pazartesi

iPhone ile Adam Asmaca

Çocukken ve hatta hala oynadığımız bir oyundur Adam Asmaca. iPhone ile gelen Hangman uygulaması bu oyunu telefonunuza taşıyor. Tek sorun oyunun ingilizce olması. Ancak bu da ingilizcenizi geliştirmek için bir fırsat olabilir çünkü oyunumuz kelimeyi oyun bittikten sonra sözlükten kelimenin detaylı anlamını karşımıza getiriyor. Appstore'dan MobilityWare şirketinin FreeHangman uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Yalnız dikkat edin aynı şirketin Hangman uygulaması 0.99$ :)

Oyunumuzu açtıktan karşımıza çıkan ekranda sağ alt köşede "New Game" ile herhangi bir anda oyunu baştan alabiliyoruz. Sağ üst köşedeki "i" harfinden ise oyunun seçeneklerine ulaşıyoruz. Buradan kelime seçimlerine, kaç kişilik oynamak istediğimize ve asılacak figurun şeklini seçebiliyoruz.



Bundan sonrasını biliyorsunuz zaten. Harfler ile kelimeleri bulmaya çalışıyorsunuz. Her bulamadığınız harf için adamınınızın 1 parçası ekleniyor.



Oyun bittiğinde (kazansanızda/ kaybetsenizde) ortada çıkan "?" şekle tıkladığınızda kelimenin dictionary.com sitesinden kelimenin anlamına ulaşıyor.



İyi eğlenceler :)

0 comments:

t