20 Ekim 2008 Pazartesi

iPhone'da Okey Dışarı

Daha evvel zevkle tanıttığımız ve oynadığımız Bilardo (Pool) ve Tavla (Backgammon) oyunlarının geliştiricisi Adikus firması sonunda, nerdeyse milli sporumuz :) sayılan Okey'i de iPhone'a uyarladı. Hem de türkçe bir arayüzle.



Öncelikle belirtmeliyim ki Adikus, her zaman olduğu gibi çok iyi bir iş çıkarmış. Okey'in oynanabilirliği gerçekten harika. Taş çekerken, dizerken veya atarken gerçekten okey oynuyormuş hissine kapıldım.

Okey'in ayar menüsü de çok basit tutulmuş. Ekranın sağ üst köşesindeki "i" seçeneği kullanılarak tek sayfalık ayarlar ekranına geçiş yapılıyor. Bu ekrandaki en önemli ayar Okey'i türkçeleştiren "Turkish interface language" seçeneğinin "ON" konumuna getirilmesi.



Okey'i ilk yüklediğimde tek hayal kırıklığına uğradığım nokta uygulamada çoklu oyuncu (multiplayer) desteğinin olmayışıydı. En azında Wi-Fi üzerinden aynı network'teki iPhone kullanıcıları ile oynanabilseydi süper olurdu. Umarım ilk versiyonda bu özellik de eklenir. Şu an sadece iPhone'a karşı oynanabiliyor.

GÜNCELLEME (24/02/2009) : Adikus.com, Okey'in Online versiyonunu yakında yayınlayacakmış. Detaylı bilgi için lütfen "Okey Online Geliyor" başlıklı yazımıza bir gözatın.



Okey'i App Store'dan $3.99'a indirip, canınız sıkıldığında kolayca okey dışarı yapabilirsiniz. :)

Web sitesinde oyunla ilgili detaylı bilgi de mevcut : http://www.adikus.com/okey/tr/

4 comments:

Ülvi dedi ki...

Hepimiz gururla iPhonumuza yükleyebiliriz! Çok müthiş yapılmış!
Kesinlikle fiyatına değer!
Eline sağlık Adikus!!!

Okeyden sonra Adikus.com'un diğer iki oyununuda almağa karar verdim.

Adsız dedi ki...

Görür görmez indirdirdim.. çok başarılı.. ancak bence oyun çok hızlı dönüyor taş takibi yapmak zor.. bir de diğer oyuncular oynarken tahtada taş dizilmiyor.

kablosuz üzerinden çoklu oyun ya da internet'ten çoklu oyun olursa tadından yenmez

Unknown dedi ki...

cok guzel olmus bence de ama ya bu programda ya da benim iphone'da bi ariza var. soyle ki; oyunu bitiriyorum fakat bitemiyorum. daha dogrusu bazen bitiyorum bazense ortaya tasi kabul etmiyor. ortaya tasi biraktigim zaman istakadaki taslarimdan biri yanip sonuyor. hatta oyle ki elimde okey varken bitemedim. bu sorunla karsilasan oldu mu?

Sezer Yeşiltaş dedi ki...

Yaptiğiniz per'lerin arasinda bosluk olmali.

t