16 Ekim 2008 Perşembe

iPhone'da Su Terazisi - Free Level

İnşaat ustalarının zeminin yataylığını kontrol etmekte kullandıkları Su Terazisini bilmeyen herhalde yoktur. İşte Free Level ismindeki ücretsiz bir App Store uygulaması sayesinde iPhone'umuzu Su Terazisine dönüştürebiliyoruz.



Uygulama tek bir ekrandan oluşuyor ve kullanımı da oldukça basit. Tek yapmamızı gereken cihazımızı, yan tarafı eğimini ölçmek istediğimiz zemine dik olacak şekilde tutmak. Ekranda görünen açı cinsinden değer ne kadar küçükse zemin o kadar düz demektir. Uygulama ayrıca farklı su sesi tonlarıyla eğimin değiştiğini bell ediyor.



Free Level'dan tabii ki bir üst resimdeki gerçek Su Terazisindeki gibi bir hassas ölçüm beklememek lazım. Fakat amatör kullanım için çok rahat iş görüyor. Free Level aslında uzun zamandır App Store'da, ben yine de özellikle yeni iPhone 3G sahibi olanlar için paylaşayım istedim.

3 comments:

Adsız dedi ki...

Mustafa bey, peki bu uygulama 2G 2.1 iphone'de neden çalışmıyor?

Adsız dedi ki...

Pardon, çalıştı, acele etmişim!

Adsız dedi ki...

Bende şöyle bir sorun var, itunes store türkiye üzerinden yüklediğim bazı uygulamalar çalışmıyor. uygulama açılıyor, bir-iki saniye sonra ana menüye dönüş yapıyor. bazı uygulamalarda internet bağlantısı olması gerekiyor anlıyorum, ama free level için gerek yok sanırım ve buna benzer internet bağlantısı gerektirmeyen bir iki program daha çalışmadı. iPhone 2.0.2 sistem olduğu için mi acaba?

t