6 Ekim 2008 Pazartesi

iTunes ile Ringtone Oluşturmak

iPhone için sevdiğiniz şarkılardan ringtone (ya da zil sesi) oluşturmak çok kolay. Üstelik bunu yapmak için yazılım satın almanıza ya da kurmanıza hiç gerek yok. iTunes kullanarak MP3’lerinizden çok güzel zil sesleri oluşturabilirsiniz.

Aşağıda anlatacağım yöntem şu an iTunes 8’de sorunsuz olarak çalışıyor. Daha önceki sürümlerde de denedim ve herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

Yapmanız gerekenler sırası ile şu şekilde:

1. Öncelikle iTunes programını çalıştırın. iTunes’un sol menüsünde ‘Ringtones’ alt menüsünün olduğundan emin olun.



2. Şimdi iTunes içinde bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Öncelikle ‘Edit’ menüsüne tıklayın ve sonra açılan listede en altta yer alan ‘Preferences’ seçeneğine tıklayın.


3. Şimdi yeni açılan menüde üst sıradan ‘Advanced’ sayfasını seçip aşağıdaki resimde göreceğiniz ‘Copy files to iTunes Music Folder when adding to library’ seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun. Sonrasında ‘OK’ butonuna basarak bu ekranı kapatın.

4. Şimdi listenizde bulunan şarkılardan birini seçin. Bu şarkının üzerine sağ tıklayın ve açılan listede ‘Get Info’ seçeneğine tıklayın.





5. Açılan menüde ‘Options’ sayfasına tıklayın. Burada zil sesi olarak kullanacağımız bölümü belirlememiz gerekiyor. Bunun için ‘Start Time’ ve ‘Stop Time’ alanlarını kullanacağız. Her iki kutunun da işaretlenmiş olduğundan emin olun. Burada önemli bir nokta var: Seçiminiz maksimum 30sn olabilir,eğer daha uzun yaparsanız çalışmaz. Doğru zamanı bulmak için birkaç deneme yapmanız gerekecektir. Başlangıç ve bitiş zamanlarını girdikten sonra ‘OK’ ile ana ekrana dönebilir, şarkının üzerine 2 defa tıklayarak seçiminizi dinleyebilirsiniz. Gerekiyorsa saniyeleri tekrar ayarlamak için aynı işlemleri tekrar etmelisiniz.






6. Doğru başlangıç-bitiş saniyelerini belirledikten sonra iTunes ana ekranından yine seçtiğiniz şarkının üzerine sağ tıklayın ve ‘Create AAC version’ seçeneğine tıklayın. iTunes’un bir önceki sürümünde tıklamınız gereken seçenek ‘Convert Selection to AAC’ olacaktır.








7. Bu işlemin tamamlanması 2-3 saniye alacaktır. Sonrasında iTunes listesinde üzerinde çalıştığımız dosyanın hemen altına bir şarkı daha eklenecektir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta sağ tarafta belirtilen şarkı süresidir. Daha önce de uyardığım gibi kesinlike 30 saniyeyi aşmamalıdır.



8. Şimdi yapmanız gereken işlem bu şarkıyı drag&drop (sürükle&bırak) yöntemi ile masaüstüne taşımak. Bunu yapmak için iTunes penceresi ve masaüstünün ufak bir bölümü gözükecek şekilde ekranı ayarlayın. Sonra yeni oluşturduğumuz dosyayı tutarak masaüstüne bırakın.

9. Masaüstüne taşıdığınız dosyanın soyadını ‘.m4a’ olarak görüyor olmalısınız. Eğer dosyanın soyadını göremiyorsanız Windows’un ‘Control Panel’ ekranından ‘Folder Options’ bölümüne girmek ve burada yer alan ‘View’ sayfasında ‘Hide extensions for know file types’ yazan kutucuğun içindeki işareti kaldırmalısınız.



Görmeniz Gereken:





10. Şimdi dosyanın üzerine sağ tıklayın ve açılan listede ‘Rename’ seçeneğine tıklayın. Burada dosyanın soyadını .m4r olacak şekilde değiştiriyoruz. Bu işlemi tamamladıktan sonra dosya simgesinin değiştiğini farkedeceksiniz.


11. Artık zil sesimiz hazır fakat bu dosyayı kullanabilmek için iTunes’a geri atmamız lazım. Bunun için önce iTunes’a dönüp az önce yarattığımız dosyaya sağ tıklayıp ‘Delete’ seçeneği ile iTunes içinden siliyoruz. Aksi halde iTunes masaüstünde bulunan dosyamızı tanıyor ve ringtone olarak eklememize izin vermiyor.




Bu arada üzerinde çalıştığımız orijinal müzik dosyasının da ayarlarını unutmadan düzeltmekte fayda var. Yani orijinal dosyanın ‘Get Info’ ekranındaki ‘Options’ sayfasında hala ‘Start Time’ ve ‘Stop Time’ seçili duruyor. Bu ekrana gidip, burada yer alan kutucukların içindeki işareti kaldırmalısınız ki sonra bu şarkıyı da düzgün olarak dinleyebilin.

12. Şimdi tek yapmanız gereken masaüstünde duran ringtone dosyamıza 2 defa tıklamak. Dosya otomatik olarak iTunes içinde Ringtone bölümünde açılmış olacaktır.




13. Senkronizasyon işlemi ile yeni oluşturduğunuz zil seslerini iPhone’a atabilirsiniz. Bunun için iPhone’unuz seçiliyken, ‘Ringtones’ menüsünde ‘Sync Ringtones’ kutucuğunu işaretlemeli ve aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi iPhone’da kullanmak isteyeceğiniz zil seslerini seçmelisiniz.





14. Senkronizasyon işleminden sonra iPhone’un ‘Settings’ menüsünden ‘Sounds’ altında ‘Ringtone’ seçeneğini göreceksiniz. Buraya tıkladığınızda az önce seçtiğiniz şarkıların listeye eklendiğini görebilirsiniz. İstediğinizi seçip, keyifle kullanabilirsiniz.

Sorularınızı/sorunlarınızı gönderirseniz hemen cevap vermeye çalışırım. Hatta ‘Şu şarkıdan harika ringtone oluyor’ dediğiniz bir şarkı varsa yorum olarak gönderirseniz çok iyi olur, ve tabi mümkünse uygun başlangıç ve bitiş saniyelerini de beraberinde gönderin.

79 comments:

solomon dedi ki...

süper bir yazı . 30 snye de olsa kendi istediğimiz müzikleri zil sesi yapabilmek çok güzel . yeni turkcell den aldım jailbreak yapmak istemiyorum garantisi yüzünden en sinir olduğum özelliğide içindeki şarkıları zil sesi yapamamamdı . teşekkürler

Altug dedi ki...

hmmm...
bende de iTune 8 var ama "ringtones" alt menüsü yok...

n'olcak simdi..

(acemilik zor zenaat be kardesim...)

Cem Tonguç dedi ki...

selam,
benim ki de 8.0 ama ben de menü mevcut... Tam olarak versiyon kaç acaba?

Unknown dedi ki...

Bence telefonu bağlamak gerekiyor bende göremedim menude ama eve gidince ilk işim onu denemek olacak.

Cem Tonguç dedi ki...

Library altında bakıyorsunuz değil mi arkadaşlar.
sol üst köşede..

U.C. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Uygulamalar hakkında yazılarınız cok guzel... Tebrikler...

U.C. dedi ki...

Ringtone menüsünün çıkması için iTunes'da Edit > Preferences bölümü içerisindeki 'Ringtone' kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor.

(Preferences içerisinde ise ilk tab, yani 'General' bölümü)

İşe yaradı mı? :)

Adsız dedi ki...

Mükemmel çalışıyor.. Kalitesi yüksek mp3'le tadından yenmiyor.. süper oldu..

çok teşekkürler..

Unknown dedi ki...

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben ıphone de office belegelerini nasıl yükleyip görüntüleyeceğimi öğrenmek istiyorum . bilgi verirseniz sevinirim.

Adsız dedi ki...

Ben de yaptım. Sonuç süper. Ancak sorunum şu ki, zil sesini eşzamanlarken, daha önce iPhone'a yüklemiş olduğum bütün şarkı ve videolar silindi. Bunun bir çaresi var mıdır?
Emeği geçenlere teşekkürler.

Cem Tonguç dedi ki...

teoman selam,
dosyalarını zaten iphone ile açıp okuyabilirsin. kendikendine mail atman yeterli. ama illa daha yetenekli birşeyler istersen appstore da textguru gibi bir program alman gerekebilir.
http://brancipater.com/blog/2008/09/textguru-106-released/
istersen bir incele.

Cem Tonguç dedi ki...

levecan selam,
sync yaparken sadece istediğin dosyayı seçmiş olabilir misin? yani diğerleri seçili değilse bunları telefonundan çıkarmış olacaktır.

under construction dedi ki...

çok teşekkürler sonunda kendi müziklerimizle çalma zili oluşturduk...resimler ve güzel anlatım için elinize sağlık

Unknown dedi ki...

Masaüstüne taşıdığınız dosyanın soyadını ‘.m4a’ olarak görüyor olmalısınız. Eğer dosyanın soyadını göremiyorsanız Windows’un ‘Control Panel’ ekranından ‘Folder Options’ bölümüne girmek ve burada yer alan ‘View’ sayfasında ‘Hide extensions for know file types’ yazan kutucuğun içindeki işareti kaldırmalısınız

BU bölümün türkçe wista daki açılımı tam olarak neresidir ?
tşkler

Cem Tonguç dedi ki...

vistaiçin
1. Start tıkla
2. Control Panel seç
3. Classic View seç
4. Folder Options çift-tık
5. View Tab tıkla
6. Hide Extensions for Known File Types seçimini kaldır
7. Apply (alt kısımda)
8. Apply to Folders tıkla (üstte)
9. OK TIKLA!!

U.C. dedi ki...

Türkçe Vista için ise:

1. Başlat menüsünden Kontrol Paneli'ne tıklıyorsunuz.
2. Sol üst köşeden Klasik Görünüm'ü seçiyorsunuz.
3. Burada Dosya ya da Dizin seçenekleri gibi bir menü olması lazım. Ona girin
4. Bu menüde 2 sayfa 'Görünüm' sayfası, onun altında "Bilinen dosya tipleri için dosya soyadını gizle" gibi bir seçenek olacak. Bunun yanındaki işareti kaldırmalısınız.

Unknown dedi ki...

turkce vista için
1 denetim masası
2 görünüm ve kişiselleştirme
3 klasör seçenekleri
4 görünüm
5 bilinen dosya türleri için uzantıları gizle kutusunu boş bırakın

Adsız dedi ki...

paylasim için gerçekten cok tesekkür ederim, tam oluyor derken bir sorun daha çikti ne yazikki...
Sag tikladigimiz zaman cikacagini söylediginiz DELETE çikmiyor :( lütfen bu konuda yardimci olur musun bide..

Adsız dedi ki...

Ben klasörleri elle yönet seçeneğini kullanıyorum. Müzik ve videolarda büyük kolaylık. Tek tek şarkı/video yükleyip silebiliyorum. Zil seslerinde de bu yöntemi denedim... ama bu yöntemle farklı zil sesleri aynı isimle yükleniyor. ringtone menüsünde alt alta farklı zil sesleri atmama rağmen aynı zil sesleri sıralanıyor. elle yönet seçeneğini kaldırıp, itunes menüsünden işaretli olanları eş zamanlayınca sorun yok, dört farklı zil sesi, dört farklı şekilde telefonda çıkıyor, fakat bu sefer de, daha önce manuel yolla iphone yüklemiş olduğum şarkı ve videolar siliniyor. Buna da bir çözüm bulacağız.
Herkese sevgiler.

U.C. dedi ki...

Taylan Merhaba, silmek istediğin dosyayı seçip shift+delete yapmayı dener misin? Bu şekilde silebilirsin diye tahmin ediyorum.

Adsız dedi ki...

Şarkıyı 15 sn yaptım create acc yede tıkladım ama altında dosya belirmedi 3-4 defa denememe rağmen. Acaba başka yere mi atıyor dosyayı?
Çalıştığımız müziğin altına atması gerek değil mi normalde?

U.C. dedi ki...

Merhaba Ceren. İlk baştaki ayarı yaptın mı? (Copy files to iTunes Music Library when adding to library)

Hem bu ayarı yapmış olmalısın hem de Library altında çalışıyor olmalısın.

Bunlar OK ise haber ver, tekrar bir çözüm bulmaya çalışayım.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim yarıdmlarınız için.
Dediklerinizin hepsini yapmıştım ama benim itunesumda party shuffle kısmına atmış ordan alıp ringtones yaptım. Mükemmel ses geliyor artık.
Emeğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Cok tesekkurler U.C :) bu sekilde oldu :)

Adsız dedi ki...

bende Create acc çıkmıyor sağ tıklayınca

U.C. dedi ki...

iTunes'un hangi sürümünü kullanıyorsun? Bir de üzerinde çalıştığın dosya MP3 mü yoksa farkı bir format olabilir mi?

Adsız dedi ki...

dosya adını m4a dan m4r ye değiştirmeme rağmen ringtones olarak göremiyorum.Yardımcı olurmusunuz.

Adsız dedi ki...

itunes'u katakulliye getirmeye bayılıyorum. teşekkürler.

U.C. dedi ki...

Merhaba,

"dosya adını m4a dan m4r ye değiştirmeme rağmen ringtones olarak göremiyorum.Yardımcı olurmusunuz."

iTunes içinde yarattığınız dosyayı sildiniz mi? Bu dosyayı sildikten sonra m4r soyadlı dosyaya çift tıkladığınızda Ringtone olarak iTunes'un görmesi lazım.

Sorun çözüldü mü?

Burçe dedi ki...

Björk - Declare Independence
03:29 - 03:59

nefis ringtone oldu, teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

gerçekten dediklerini yaptım benimkide oldu emeğe saygı teşekkür ederim birde video atmayı anlatırsam çok iyi olur. sevgiler..

hasan dedi ki...

mrb güzel paylasım için teşekkürler
ben ıtunes 8 kullanıyorum ringtone menüsünde çıktı fakat telefona atamadım snyc yapıyor ama telde çıkmıyor sizce neden olabilir

U.C. dedi ki...

Merhaba Hasan,

Sanırım SYNC işleminde bir hata var. Ringtone'ların hepsini atıyor bir tek eklediklerini mi göndermiyor yoksa hiçbiri mi gözükmüyor? Hiçbiri gözkümüyorsa Sync ayarlarında problem var demektir. Son resimdeki bütün kutuların işaretli mi?

hasan dedi ki...

mrb uc öncelikle ilginiz için tşk ben sadece bir tane ringtone yaptım oda gözükmüyor son resimdeki kutucuklar benim kullandığım ıtune da yok ringtone özellikleri bulamıyorum sanırım bu son sürümü olduğu için acaba bi önceki sürümü mü yükleyim? sync ayarlarına nasıl ulaşırım?

U.C. dedi ki...

Merhaba,

iPhone'u bağladığında iTunes'un sol menüsünde gözükecektir. Burada iPhone'unun üzerine tıkla, sağ taraftaki ana ekranda genel bilgiler gözükecek. Bu bölümün üst tarafında ise çeşitli tab'lar var: Summary, Photos, Ringtones... Bunlardan ringtones'u seçip son resimdeki ayarları yapabilirsin.

hasan dedi ki...

uc çok teşekkür ederim oldu register etmediğim için o menü gözükmüyodu register lAteri tıklayın çözüldü çok teşekkürler

Unknown dedi ki...

yazı için teşekkürler. yalnız şarkıyı orjinal haliyle zil sesi yapabilmek için bir yöntem yok mudur? (30 snden daha uzun bir süreyi kastediyorum) bir program fln?

Unknown dedi ki...

çooook çok teşekkürler. o kabus iphone melodileriyle uyanmaktan bıkmıştım

Adsız dedi ki...

temiz anlatım ,3 dk lık iş, ellerine sağlık.

hilal dedi ki...

selamlar...bende i phone 3G var ama bilgisayara yukledigim i tunes 8.0 i phone la baglanti problemi yasiyorum. i phone baglanti kablosunu laptop a taktigimda "i tunes was unable to load dataclass information from sync service" uyarisi veriyor..bilgisayar i phone u bulamiyor naptimsa duzeltemedim hicbirsey yukleyemedim telefona henuz bilgisayardan..yardimci olursaniz cok sevinecegim..tesekkurler

MRT OZDMR dedi ki...

slm ılk olarak anlatım ıcın tesekurler arkdasım cok gzl anlatmıssında bnm sorunum sarkıyı tam olrak kestım ıtunesten lıstedende sıldım ama rıngtonese atamıyorum uzaerıne basıp acıtıgımdada ıtunes muzık playerden calıyo nerde yanlıs yaptım acba:=))

Adsız dedi ki...

adamın biri dedi ki:
herşey için çok teşekkür ederim benim tavsiyem melih kiba sinpaş reklamı için yapmış olduğu mesaj adlı parçadan harika ringtone oldu ben yaptım beğendim siz de deneyin bence saniyeler start 0 34 stop 0 57.

Adsız dedi ki...

Selam arkadaslar bir sorum olacak. Bende 7. step te yazdıgı gibi Create AAC dedigimde o sarkının hemen altina yeni bir dosya atmıyor yeni versiyonunu ancak recently played de gorebiliyorum. Dolayisiyla silmem gereken dosya olusmuyor ve itunes DIIITTT bu dosyayi yapamazsın ringtone diyor. Varmı eksik yaptıgım bisey anlamadim ki? : /

coskun dedi ki...

öncelikle merhaba.
ben iphone a müzik atmayı beceremedim bana yardımcı olurmusunuz en ince ayrıntısına kadar :))

Adsız dedi ki...

ben bişi sorucam bende o dediğiniz ringtones diye bir yer yok nasıl halledebilirim

Barak dedi ki...

Merhaba,
İphone'dan Mail ile alınan eklentileri (örnek excel dosyası)bilgisayara aktarmak mümkün mü?

Cem Tonguç dedi ki...

http://www.iphoneturkey.biz/2008/11/discover-ile-dosya-paylam.html

linkini deneyebilirsiniz

Barak dedi ki...

Teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

İyi günler benim ringtone ile ilgili sorunum masaüstüne aktardığım ve kontrol panelinden işaretini kaldırdığım melodinin üstüne sağ tıkladığımda "remane" seçeneğini göremiyor olmam.Ayrıca Vista türkçe kullanıyorum.NE görmem gerekir.ilginiz için teşekkürler.iyi çalışmalar

buğra dedi ki...

Senkronizasyon işlemi ile yeni oluşturduğunuz zil seslerini iPhone’a atabilirsiniz. Bunun için iPhone’unuz seçiliyken, ‘Ringtones’ menüsünde ‘Sync Ringtones’ kutucuğunu işaretlemeli ve aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi iPhone’da kullanmak isteyeceğiniz zil seslerini seçmelisiniz.

bunu ve devamını yapamıyorum ltfn yardımcı olurmusunuz

buğra dedi ki...

yardımcı olun lütfen

buğra dedi ki...

13.sırada tıklayın diyorsunuz ben tıklıyorum fakat aşağıdaki şarkıların gelmesi gerekkn yer boş ve silik tıklanmıyor neden?yardım edin lütfen

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

çok teşekkürler çok işime yaradı bir sorun yaşamıştım ama hallettim çözdüm :) iyi çalışmalar...

Unknown dedi ki...

süperrrr, çok teşekkürler, elinize sağlık

Adsız dedi ki...

slmlar bende bıryerde takıldım dosyanın soyadını degıstırmek ıcın gerekenlerı yaptıgım halde hala m4a olarak goruyorum nedenı nedır acaba yardımcı olursanız cok sevınırım.... tşkurler

NDG's dedi ki...

merhaba. ben denedım ama ben o sarkıyı masaustune tasıdıgımda sonunda m4... gıbısınden hıc bısey cıkmadı ve ustune cıft tıkladıgımda dırek musıc te calmaya basladı nerde hata yaptıgımı cozemedım ...
umarım bı yardımınız dokunurr ...

Adsız dedi ki...

O kadar detaylı ve güzel anlatmışsınız ki benim gibi bir teknoloji acizi dahi yapabildi. Gerçekten çok teşekkürler. Sadece şunu söylemek isterim ki, benim yarattığım ringtone lar sounds sekmesi altında custom diye yeni bir başlık altında toplandılar..

Adsız dedi ki...

Ben klasörleri elle yönet seçeneğini kullanıyorum. Müzik ve videolarda büyük kolaylık. Tek tek şarkı/video yükleyip silebiliyorum. Zil seslerinde de bu yöntemi denedim... ama bu yöntemle farklı zil sesleri aynı isimle yükleniyor. ringtone menüsünde alt alta farklı zil sesleri atmama rağmen aynı zil sesleri sıralanıyor. elle yönet seçeneğini kaldırıp, itunes menüsünden işaretli olanları eş zamanlayınca sorun yok, dört farklı zil sesi, dört farklı şekilde telefonda çıkıyor, fakat bu sefer de, daha önce manuel yolla iphone yüklemiş olduğum şarkı ve videolar siliniyor. Bunun bir cozumu var mı?

Adsız dedi ki...

Tüm herşeyi hallettikten sonra m4r uzantılı dosyaya çift tıkladığımda, library içindeki mp3 ü çalmaya başlıyor ancak zil sesini ringtones un içine atmıyor? Eksik yada yanlış olan birşey mi var acaba?

U.C. dedi ki...

Tekrar mp3'ün çalmasının sebebi daha önce library'de üzerinde çalıştığınız dosyayı (hani kopyalayıp oluşturduğunuz dosyayı) silmemenizden kaynaklanıyor olabilir. O dosyayı sildikten sonra tekrar denemenizi tavsiye ederim.

samedkaragoz dedi ki...

itunes 8.0.2.20 versiyonunu kullanıyorum acc sürü oluşturmak için bir seçenek çıkmıyor sağ tıklayınca. yardımcı olabilir misiniz.
şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim
1 vista kullanıyorum
2 itunes 8 çalıştırıyorum
AMA herşey tamam parçanın üstüne sağ tıkladığımda "convert selection to acc" çıkmıyo o çıkmadığı içimde zil sesi yapamıyorum ne yapmalıyım :((((

U.C. dedi ki...

Merhaba,

"Convert to ACC" ya da "Create ACC Version" butonu gözükmüyorsa şöyle yapmalısınız:

iTunes'un Edit menüsünden Preferences seçeneğini seçin. General Tab'ında "Import Settings" butonuna tıklayın. Drop-down menüden ACC'yi seçin. OK ile çıkıp ana ekrana dönün. Artık sağ tıkladığınızda bu seçenekler gözüküyor olmalı.

İşe yaradı mı? :)

Adsız dedi ki...

Zil sesi yaptıktan sonra nasıl silecez iphone dan bi çaresi warmı?

U.C. dedi ki...

Evet, 13.madde'deki ekranda silmek istediğiniz ringtone'ların yanındanki işareti kaldırıp, tekrar senkronize etmeniz yeterlidir.

Adsız dedi ki...

Slm arkadaşlar öncelikle çok çok çok güzel bir çalışma çok açık olmasına rağmen bir sorunla karşılaştım. sorunum masaüstüne attığım klasörün mp3 görünmesi(sanırım),rename sekmesinide bulamadım.dediğiniz ayarları yapmama rağmen.yardımcı olursanız sevinirim....

Ferhat dedi ki...

Biraz Önce yazdıklarımı unutun.sorun tam olarak şu:yarattığım dosyayı masaüstüne atınca resimdeki gibi değil(winampli) düzeltme yapılmış halde atıyor zaten ancak mpeg4 yazıyo Ring yazan yerde uzantısıda m4r zaten. neden böyle acaba yardım edebilirmisiniz?

Adsız dedi ki...

Valla süper bir bilgi paylaşımı olmuş. Çok teşekkür ederim.

sinan35 dedi ki...

merhaba:
masa üstüne attığım m4r dosyasını 2 kere tıklayınca itunes te musıc dosyasına atıyor, nerede hata var neden rıngtones e atmıyor?

U.C. dedi ki...

Merhaba Sinan,

Önce az önce iTunes'da yarattığın dosyaları iTunes Library'den silmen lazım. Sonra çift tıkladığında ringtones bölümünde açacaktır.

Unknown dedi ki...

Çok temiz, açıklayıcı güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler.

ali dedi ki...

cok guzel bir yazi olmus hic sorunsuz bir sekilde direk yaptim tesekkurler

ayhan dedi ki...

heherşey normal ama cerate aac seçeneği çıkmıyor lütfen yardımcı olun

huri dedi ki...

hepsi tamam güzel oldu da bende sycn çıkmıyo ringtones altbaşlığı olarak ne yapmam gerekiyor. bu yüzden mp3 de atamıyorum iphone nasıl olacak teşekkürler...

Unknown dedi ki...

ringtonelari max 40 saniyeye kadar kaydedebiliyorsunuz bilginize..

Speederman dedi ki...

Hazırladığım bir iki zil sesi var bunları paylaşma imkanımız var mı?

Murat Acar dedi ki...

İyi Günler Bay / Bayan:

Meşru bir kredi almak, her zaman finansal problemi olan ve ona çözüm bulmaya ihtiyaç duyan müşteriler için büyük bir sorun olmuştur. Kredi ve teminat konusu, müşterilerin meşru birinden kredi ararken endişelerleridir
Borç veren
. Ama ... kredi endüstrisinde bu fark yarattı. $ 2,500 aralığında bir kredi ayarlayabiliriz. 500.000.000 $ 'a kadar düşük faiz oranıyla% 3 faiz

Hizmetlerimiz şunları içerir:
Borç Konsolidasyonu
İkinci İpotek
İş Kredileri
Bireysel Krediler
Uluslararası Krediler
Her çeşit kredi
Aile kredisi
VB
Lütfen bu e-postaya derhal cevap verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garanti. Tek yapmanız gereken tam olarak ne istediğinizi bize bildirin ve hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz. (DURDANE GUNEY KREDİ BANKASI). Bankalarınız "Hayır" dediğinde EVET diyor. Son olarak, sınırsız sermayeye sahip olduğumuz için küçük ölçekli kredi firması, aracılar, küçük ölçekli finansal kuruluşlara fon sağlıyoruz. Bir kredi temin etme hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın, Lütfen bu e-postayı derhal yanıtlayın: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

t