28 Ekim 2008 Salı

Trailers ile Film Fragmanları Cebinizde

Eğer sık sık sinemaya giden ve vizyondaki filmleri yakından takip eden bir iPhone kullanıcısı iseniz, film fragmanlarının ve tanıtımlarının yer aldığı Trailers uygulamasını beğeneceğinize eminim. Trailers, vizyondaki ve yakında vizyona girecek tüm filmler hakkında kolayca fikir edinmemizi sağlayan çok güzel bir App Store uygulaması.



Uygulama Trailers (Fragmanlar), Categories (Kategoriler) ve Search (Arama) olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor. Trailers bölümünde filmlerin küçük afişleri ile birlikte birer listesi yer alıyor. Herhangi bir filme tıkladığımızda o film ile ilgili yönetmen, vizyona çıkış tarihi, oyuncular, filmin resmi web sitesi gibi detay bilgilerine kolayca ulaşabiliyoruz.



Ayrıca bu detay ekranında, filmin afişini tam ekran yaparak (Show Poster) görebiliyor ve ekranın sol alt köşesindeki seçeneği kullanarak da fotoğraf albümlerimiz arasına kayıt edebiliyoruz. Bu sayede beğendiğimiz bir afişi duvar kağıdı (wallpaper) yapma imkanı buluyoruz.

Fakat uygulamanın esas amacı bize filmlerin fragmanlarını izletmek. Bunun için de "Play : Trailer" seçeneğini kullanıyoruz. Tabii sadece Wi-Fi üzerinden internete bağlı isek. Trailers, EDGE üzerinden fragmanları göstermiyor.


Categories veya Search menüsünü kullanarak da fragmanlara ulaşabiliyoruz. Özellikle izlemek istediğimiz bir film fragmanı varsa mutlaka Arama menüsünü kullanmak gerekiyor. Yoksa yüzlerce fragman arasından aradığımızı bulmak çok zor oluyor.



Trailers uygulaması App Store'da 3.99$'a satılıyor, fakat aynı uygulamanın bir de Trailers Lite isminde ücretsiz bir versiyonu daha var. Fakat Trailers Lite uygulamasında Arama ve Kategori menüsü bulunmuyor ve fragman sayısı Trailers'a göre çok daha az. Trailers'da yaklaşık 300 fragman listelenirken, Lite versiyonunda sadece 50 fragman yer alıyor.

1 comments:

solomon dedi ki...

güzel bir uygulama ama ben movies uygulamasını kullanıyorum . tamamen bedava olması tabiiki de avantajı . amerikada olsak sana en yakın sinemaları bulup seansları da söylüyor inşallah bizde böyle güzel özelliklerden ülkemizde yakında yararlanacaz.

t