1 Ekim 2008 Çarşamba

B&W Zeppelin iPhone Ses Sistemi

Evde çoğunlukla MP3 dinliyorum ve bilgisayar ile müzik seti arasındaki kabloların ortalıkta dolanmasından pek hoşlanmıyorum. Bu nedenle bir süredir iPhone ile uyumlu, iyi bir ses sistemi arıyordum. Hatta bu ses sistemini oturma odasına koymayı planladığım için biraz da şık bir ürün olmasını istiyordum ve sonunda aradığım ürünü buldum.


Uzun süre araştırdıktan sonra B&W’nun iPhone ile uyumlu modeli Zeppelin de karar kıldım. Ürünün tasarımı oldukça başarılı, hatta şu an piyasada bulunan en şık iPod/iPhone ses sistemi olduğunu söyleyebilirim. Yani gururla evinizin baş köşesine koyabilirsiniz.

Performans açısından baktığımızda bu boyutta bir sistemden beklediğinizden çok daha güçlü bir sese sahip Zeppelin, en yüksek seviyelerde bile son derece temiz ses veriyor.

Şimdi birçoğunuzun yazının başından beri merak ettiği soruya cevap veriyorum: Evet, hoparlörlerin elektromanyetik kalkanı var. Yani iPhone ile kullanmanızda bir problem yok. Hatta aşağıdaki adreste bir B&W yetkilisi ile yapılan röportaj sırasında gerçekleştirilen testi seyredebilirsiniz. İçiniz rahat olsun. (link)

Zeppelin’in yanında gelen ve yine benzer tasarıma sahip güzel bir uzaktan kumandası var. Kumanda ile sesi açıp-kapatabilir, bir sonraki ya da önceki şarkıya geçiş yapabilirsiniz. Bununla birlikte albümler arasında geçiş yapmanızı sağlayan bir tuş yok. Bunun için bu tarz ses sistemlerini kullanırken ya tüm şarkılar arasında shuffle yapmasını isteyecek ve şansınıza çıkan parçayı beğenmeseniz kumandadan ‘Sonraki’ tuşuna basacaksınız ya da oturup uygun birkaç ‘Playlist’ yaratacaksınız.



Zeppelin “haftasonu yazlığa giderken alayım.” denecek bir ürün pek değil. Hem ağır hem de şekli itibarıyla rahat taşımanıza pek olanak vermiyor. Bu nedenle taşınabilir bir ses sitemi arayanlar için uygun değil.

Zeppelin’in daha detaylı bir araştırması ve resimleri için buraya tıklayıp intomobile.com’da yer alan incelemeyi okuyabilirsiniz.

iPhone için hem şık hem de performanslı bir ses sistemi arayanlar için şu an önerebileceğim en iyi sistem Zeppelin.

Ürünün Amerika'daki fiyatı 599$ (KDV Dahil) - Şu an Türkiye'deki satış fiyatı henüz belli değil ama benim tahminim yaklaşık 1650 - 1950 YTL olacağı şeklindedir. (Bakınız 299$'lık Bose hoparlörü Apple Store'da 1080YTL'ye satılıyor.)

2 comments:

Deniz Bellikan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Merhaba
Bu Kendrick Finans oldugunu. Eger maddi sikintilar disari siralamak için bir kredi gerekiyor mu? Evet, lütfen bize geri alirsaniz artik zaman kisa süre içinde bir kredi almak için. Bir ilgi ile% 2 yedik. Biz kredi basvurunuzu bekliyor. Iste e-posta adresi

kendrickfinance@outlook.com

Kendrick Finance

t