26 Kasım 2008 Çarşamba

Anket Sonuçları

"App Store uygulamaları için ayda yaklaşık kaç dolar harcıyorsunuz?" başlıklı anketimizi de sonuçlandırdık.

Ankete katılan 507 kişinin %67'si, App Store uygulamalarına hiç para harcamadığını belirtmiş. Açıkçası Kredi Kartsız Apple ID Oluşturma başlıklı yazımızın en çok ziyaret edilen sayfaların başında olmasından, bu seçeneğin birinci çıkmasını bekliyorduk. Fakat bu kadar da yüksek olacağını hiç tahmin etmiyorduk. Gerçi bu oran içerisinde internet üzerinden kredi kartıyla alışverişe güven duymayan, kredi kartı olmayan ya da kredi kartı internete açık olmayan gibi kullanıcılar da mevcut. Dolayısıyla bu kullanıcılar için "Hiç bir zaman uygulamaya para vermezler" demek pek doğru olmaz.

Tabii bir bir de bu kullanıcılar için jailbreak'li iPhone'larda paralı uygulamaların crack'lenerek ücretsiz kullanılabilir hale gelmesinin dayanılmaz hafifliği faktörünü de unutmamak gerekiyor.

Bu anket sonuçlarını Türkiye'deki tüm iPhone kullanıcılarına genelleyebilirmiyiz bilemiyorum. Ama ben şu an sayıları yavaş yavaş artmakta olan,türkçe içerikli uygulama geliştiricilerinin yerinde olsam, geliştirdiğim uygulamaların satışından ziyade, reklam gibi alternatif gelir modelleri üzerinden para kazanmayı düşünürdüm. En azından ülkemizdeki toplam iPhone kullanıcısı sayısı beşyüzbinleri buluncaya kadar.

İşte ankete katılanların verdiği cevaplar:


Yanıtlar


Oylar%


0$. Sadece ücretsiz uygulamaları yüklüyorum.



339
67%

0 ila 10$ arası



8116%

10 ila 20$ arası


469%

50$ ve üzeri


214%

20$ ila 50$ arası


204%






507



Yeni anketimiz ise iPhone tecrübesi ile ilgili. Açıkçası ne kadar zamandır iPhone kullandığınızı merak ediyoruz. Sitemizin sağ üst köşesindeki mini anketimize katılarak kaç aydır iPhone kullandığınızı paylaşırsanız seviniriz :)

1 comments:

Adsız dedi ki...

Bende crackli uygulama yüklüyorum. Eğer crackli uygulama olmasaydı kesinlikle appstorede ücretli program satın alabilirdim.

t