10 Kasım 2008 Pazartesi

Burak.com'dan iPhone Karşılaştırmalı G1 İncelemesi

Biliyorum blogumuz iPhone üzerine, fakat teknoloji konularında çok güzel yazıları olan ve uzun süredir bir iPhone kullanıcısı olan Burak arkadaşımız blogunda detaylı bir T-Mobile G1 incelemesi (iPhone ile karşılaştırarak) yapınca burada paylaşamadan edemedim.



Özellikle son zamanlarda "iPhone'da şu yok, bu yok" üzerine o kadar çok yazı çıktı ki, böyle bir yazıya gerçekten ihtiyaç vardı. Yanlış anlaşılmasın biz ekip olarak Google'u ve ürünlerini seviyor ve bol bol kullanıyoruz. Ayrıca G1 gibi Google'un Android tabanlı cihazlarını Türkiye'de görmeyi ve kullanmayı da dört gözle bekliyoruz. Lakin Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerekiyor. Apple, iPhone'da muhteşem bir iş çıkarmış ve rakiplerinin en az 2-3 sene önüne geçmiş. Burak'ın yazısını okuyunca bu çok daha iyi anlaşılıyor.



Örneğin pil ömrü konusunda çok eleştirilen iPhone'un, G1'e kıyasla ne durumda olduğunu Burak çok güzel ifade etmiş:
* Pil ömründen yazılım tarafında daha uzun bahsedeceğim ama iPhone ile haftasonunu şarjsız çıkarabilen ben, G1 ile her gece şarj etmek zorunda kalıyorum.
Özellikle "Acaba iPhone almakla hata mı, acele mi ettim, Android tabanlı cihazları beklesemiydim?" diye kendi kendine soranlarınız varsa aşağıdaki linkten, Burak'ın incelemesinin tamamına göz atabilirsiniz:

http://www.burak.com/2008/11/10/androide-genel-bakis-t-mobile-g1-incelemesi

Rekabet açısından Android tabanlı cihazların iPhone kadar iyi olmasını biz de istiyoruz ama bence bu konuda en az 1 seneye ihtiyaç var.

0 comments:

t